Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ Το αμυντικό δόγμα Κατσικάρη

Το αμυντικό δόγμα Κατσικάρη

galanis dimitris1

galanis-dimitris1

Να αποφευχθούν οι ακρότητες (όσον αφορά τις αντιδράσεις) ήταν το μήνυμα του Δημήτρη Γαλάνη, με αφορμή τον επερχόμενο προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ κόντρα στην Ισπανία. Ο Έλληνας τεχνικός, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΣΕΠΚ, ανέλυσε τα στοιχεία που θα κρίνουν τον αγώνα και εξήγησε την μορφή που έχει αποτυπώσει ο Κατσικάρης, στο στυλ της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον σημερινό αγώνα της Εθνικής με την Ισπανία: “Αρχικά είμαι πλήρως αντίθετος στην προσέγγιση ότι “αν κερδίσω είμαι Θεός ή αν χάσω είμαι για πέταμα“. Δεν ισχύει αυτό. Η ομάδα έχει δείξει δείγματα γραφής και φαίνεται ότι έχει ανέβει επίπεδο όσον αφορά θέματα οργάνωσης και προσέγγισης. Όλοι κοιτάμε το αποτέλεσμα και θέλουμε τη νίκη, όμως όταν δουλεύεις σωστά ανεξαρτήτου αποτελέσματος οι νίκες είναι εκεί και σε περιμένουν. Άλλες φορές έρχονται νωρίτερα κι άλλες πάλι θέλουν λίγο υπομονή. Φυσικά το αντιστρόφως ανάλογο ισχύει όταν δεν δουλεύεις σωστά και με μέθοδο, καθώς μπορεί να έχεις μία πρόσκαιρη επιτυχία, όμως σε βάθος χρόνου το πηλίκο θα είναι αρνητικό”.

Για τα σημεία “κλειδιά” του αγώνα: “Στο σημερινό παιχνίδι το θέμα είναι ποιος θα κυριαρχήσει και θα επιβάλει τον ρυθμό του. Η Ελλάδα έχοντας πιο πολλούς παίκτες και βάθος πάγκου θα κοιτάξει να έχει ψηλό ρυθμό στην άμυνα και σύνεση στην επίθεση, ενώ η Ισπανία θα προσπαθήσει να κρατήσει τα 2-3 αστέρια της πάνω από 30-35 λεπτά στο παρκέ με στόχο να εκμεταλλευτεί τα ποιοτικά ατομικά χαρακτηριστικά τους.

Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιμένει και έπειτα να αντιδράσει αλλά θα πρέπει να ενεργήσει πρώτη. Θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι πολύ επιθετική, με αίσθημα υπεροχής ιδιαίτερα στην άμυνα και να μην αφήσει καμία μπάλα να πέσει στο τερέν, καμία τοποθέτηση, κανένα σκριν και καμία επαφή που να μην είναι κυρίαρχη. Αν γίνουν αυτά σε βάθος χρόνου μέσα στο παιχνίδι θα είναι κερδισμένη”.

Για το ρόστερ της Εθνικής: “Είναι ένα ρόστερ άκρως ποιοτικό που περιλαμβάνει έμπειρους και νέους παίκτες. Θεωρώ ότι αποτυπώνει πλήρως την μορφή που θέλει να φτιάξει ο προπονητής, η οποία στηρίζεται σε αμυντικό δόγμα, με πολλή ενέργεια, έμφαση στο ριμπάουντ, πολλαπλά σκριν στην επίθεση, συγκεκριμένοι παίκτες στο ποστ κι ένας ηγέτης που είναι ξεκάθαρο ποιος είναι (Σπανούλης)”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…