Κεντρική Eurobasket “Κοιτάξου στον καθρέφτη…”

“Κοιτάξου στον καθρέφτη…”

ukic saric tomic croatia eurobasket

ukic-saric-tomic-croatia-eurobasket

Οι κριτική παλαίμαχων παικτών της Κροατίας, αναφορικά με την απογοητευτική πορεία της στο φετινό Ευρωμπάσκετ αλλά και τα τελευταία χρόνια, συνεχίστηκε και μετά τον Ντίνο Ράτζα, ο πατέρας του Ντάριο Σάριτς, Πρέντραγκ, πήρε θέση. Αρχικά αναφέρθηκε ευθέως στον γιό του, καλώντας τον να κάνει την αυτοκριτική του και εν συνεχεία ξεχώρισε το πραγματικό πρόβλημα της εθνικής Κροατίας.

“Το λέω ξεκάθαρα: “Ντάριο, κάθισε μπροστά στον καθρέπτη γιέ μου, κοιτάξου και αναρωτήσου: Είσαι ο “εκλεκτός”; Κάνεις ο,τι πρέπει για να δουλέψεις; Η ενέργεια που βγάζεις δεν αμφισβητείται, αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι προβληματικά. Είσαι 21 ετών και πρέπει να ξυπνήσεις. Τι σημαίνει ότι πηδάς ψηλά και παίρνεις τη μπάλα, αν αστοχείς σε ελεύθερα σουτ και δίνεις τη μπάλα στα χέρια των αντιπάλων; Δεν θέλω να αναφέρω άλλα ονόματα” υπογράμμισε αρχικά και συνέχισε:

“Μας κοίμισαν προφανώς οι εύκολες νίκες επί σαφώς πιο αδύναμων αντιπάλων στα φιλικά παιχνίδια. Και το χειρότερο είναι ότι κερδίσαμε παίζοντας πολύ κακή άμυνα. Και επίσης, σκοράραμε με… αίμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Μπογκντάνοβιτς, ο Τόμιτς και οι άλλοι ξέχασαν το μπάσκετ. Όταν κάνεις 25 λάθη κόντρα στους Τσέχους, τι ανάλυση μπορείς να κάνεις για το παιχνίδι; Επρεπε να δαγκώνουμε, αλλά υπήρχε ένα απίστευτο μπλακ άουτ στο κεφάλι μας”.

Τέλος, εξήγησε ότι το μεγάλο πρόβλημα των Κροατών έγκειται στο γεγονός πως “παίζουμε εδώ και χρόνια χωρίς πραγματικό πόιντ γκαρντ. Δείτε τον Τεόντοσιτς στη Σερβία! Είναι η μισή ομάδα. Για να μη μιλήσω για τον Σπανούλη, στην Ελλάδα. Ξέρετε ποιος ήταν το “Α” και το “Ω” της Σπλιτ στα χρόνια της κυριαρχίας της; Ο Σρετένοβιτς! Συγχαρητήρια στον Ράτζα και στον Κούκοτς, αλλά αυτός έκανε τη διαφορά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…