Κεντρική Eurobasket “Πυρ και μανία” ο Ράτζα

“Πυρ και μανία” ο Ράτζα

dino radja

“Καταπέλτης” ήταν ο Ντίνο Ράτζα, με αφορμή τον οδυνηρό αποκλεισμό της Κροατίας από την Τσεχία, στα πλαίσια της φάσης των “16” του Ευρωμπάσκετ. Ο παλαίμαχος σπουδαίος σέντερ εξαπέλυσε βολές κατά των παικτών, της ομοσπονδίας και των δημοσιογράφων, για τις αποκαρδιωτικές πορείες της Κροατίας τα τελευταία χρόνια.

“Το πιο εύκολο είναι να χτυπήσει ένα νεκρό άλογο. Ανοίξτε τα μάτια σας, χρειαζόμαστε κάτι σαν θαύμα. Ακόμα και στην χειρότερη των περιπτώσεων δεν έπρεπε να παραταχθούμε σαν ομάδα δημοτικού. Στο πρώτο ημίχρονο δεχθήκαμε 50 πόντους και στη συνέχεια αντί να παίξουμε δυνατά, ήμασταν χαλαροί. Έτσι όπως παίξαμε, δεν θα νικούσαμε ούτε γυναικεία ομάδα. Πολλά πράγματα στο μπάσκετ της Κροατίας είναι λάθος για χρόνια. Το “ψάρι βρωμάει από το κεφάλι” επεσήμανε αρχικά και συμπλήρωσε:

“Είναι σαφές πως κάποιοι χαρακτήρες δεν είναι για μπάσκετ. Το σύγχρονο μπάσκετ δεν ανέχεται την αδυναμία. Κάποιοι θα πουν πως έχουμε τρεις NBAερς και πως οι υπόλοιποι παίκτες αγωνίζονται στις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Αυτό είναι αληθές, αλλά εξίσου αληθές ότι τα τελευταία χρόνια η ποιότητα του ΝΒΑ έχει πέσει”.

Τέλος, κατηγόρησε και τους δημοσιογράφους παίρνοντας ως παράδειγμα τον “Μάριο Χεζόνια. Παίζει ένα παιχνίδι, βάζει τρία τρίποντα και αμέσως έγινε ο νέος Ντράζεν. Ή ο Σάριτς, ο οποίος έκανε καλή χρονιά με την Τσιμπόνα, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, καθώς υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις λίγκες. Πήγε στην Τουρκία και οι δημοσιογράφοι μας, κατηγορούσαν τον Ιβκοβιτς που έπνιξε το ταλέντο του. Hello, κάθε εκατό χρόνια γεννιέται ένας Πέτροβιτς“.

Load More Related Articles
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
  • Η αναβίωση του Rivalry

    Η ελληνική “μητέρα των μαχών” ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αποτελεί το πιο καυτό ν…
  • Rebounding Life (vid)

    Έχεις αναρωτηθεί για τη σημασία των δεδομένων ή ασήμαντων λεπτομερειών και το πόσο διαφορε…
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

  Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …