Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Λείπει η διάκριση

Λείπει η διάκριση

tsartsaris

tsartsaris

Ο “Ισλανδός” από την Βέροια, Κώστας Τσαρτσαρής, μίλησε στο eΒasket.gr για το μέλλον του πλέον ως προπονητής καθώς και για την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Εφήβων στον Βόλο. Σίγουρα δεν θα μπορούσε ένας πρωταθλητής Ευρώπης με την φανέλα της Επίσημης Αγαπημένης,να μην μας σχολιάσει το που πιστεύει ότι θα φτάσει η Εθνική Ανδρών στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

“Φέτος δεν σου κρύβω ότι είναι η πρώτη μου χρονιά που κατάφερα και είδα το μπάσκετ από την σκοπιά του προπονητή. Μέχρι τώρα το έβλεπα από την πλευρά του παίκτη και το ζούσα, αγωνιούσα και δεν παρατηρούσα πράγματα που κοιτάνε οι προπονητές. Είμαι ενθουσιασμένος και έχω πολύ όρεξη να δουλέψω σαν προπονητής”.

Ο παλαίμαχος πλέον πάουερ φόργουορνττου Παναθηναικού και της Εθνικής Ελλάδος, όπως δήλωσε, θέλει να γίνει συγκεκριμένα προπονητής ψηλών αθλητών, όπως γίνεται και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

“Στόχος μου είναι να να υπάρξει στην Ευρώπη όπως και στην Αμερική προπονητής ψηλών παικτών που είναι κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Και είναι και αυτό που πλέον ασχολούμαι και θεωρώ πως είναι κάτι το οποίο σίγουρα χρειάζεται σε μια ομάδα, σε ένα ολοκληρωμένο προπονητικό “stuff”’”.

Για την Εθνική Εφήβων και για την μεγάλη επιτυχία της στομ Βόλο δήλωσε, πως είναι η φυσική συνέχεια των πραγμάτων του Ελληνικού μπάσκετ. “Τα παιδιά αυτά άξιζαν ένα μετάλλιο, μετά τις τόσες αναποδιές που είχαν και σίγουρα άφησαν μια μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον του Ελληνικού μπάσκετ”.

Στην ερώτηση αν ζήλεψε τα παιδιά αυτά ο “Ισλανδός» απάντησε, πως προσπάθησε να μπει στην νοοτροπία αυτών των παιδιών και να ζήσει μαζί τους το πώς είναι να παίζεις για την φανέλα, για την πατρίδα σου, χωρίς να σκέφτεσαι ότι πρέπει να παίξεις με στόχο να εξασφαλίσεις ένα καλό συμβόλαιο για την νέα χρονιά, να υπάρχει ρομαντισμός κάτι που δεν σου δίνει την ευκαιρία πλέον ο επαγγελματικός αθλητισμός.

Κλείνοντας τη συνέντευξη μας, θελήσαμε να τον ρωτήσουμε και για το πόσο δύσκολο είναι το έργο της Εθνικής Ανδρών στην φετινή διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ , σε σχέση με την ομάδα του 2005 που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και ήταν και αυτός ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών.

“Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι πλέον η Εθνική έχει φτασμένες προσωπικότητες, ενώ εμείς τότε ήμασταν όλοι 22άρηδες και 25άρηδες μπορούσε κάποιος να μας κοντρολάρει ποιο εύκολα, δεν υπήρχαν βεντετισμοί. Σίγουρα τα παιδιά που συμμετέχουν στην ομάδα τώρα ξέρουν ότι έχουν λείψει οι διακρίσεις και ένας τίτλος από την Επίσημη αγαπημένη και θα δουλέψουν σκληρά για αυτό. Το έργο του Φώτη Κατσικάρη δεν είναι εύκολο, αλλά σίγουρα διαθέτει την εμπειρία και την γνώση να στήσει την ομάδα και να την προετοιμάσει για το υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης”.

Ο Έλληνας coach πλέον, βλέποντας τις υπόλοιπες ομάδες του Ευρωμπασκετ πιστεύει ότι μπορεί να έρθει σίγουρα μια διάκριση, αφού πλέον η “μεγάλη” Ισπανία έχει αρχίσει να “ξεφτίζει” και οι Γάλλοι που έρχονται ως Πρωταθλητές, με το άναρχο μπάσκετ που παίζουν δεν θα μπορέσουν να σταθούν εμπόδιο στην Εθνική μας. Τονίζει όμως, πως θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι και ότι μέσα από τη δουλειά θα έρθει και η διάκριση που σίγουρα μπορεί να είναι και η κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αντώνης Νταλιάνης
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…