Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Πρώτος στόχος η 6άδα”

“Πρώτος στόχος η 6άδα”

skourtopoulos rethimno

skourtopoulos-rethimno

Σήμερα (31/07) πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συγκέντρωση της Εθνικής μας ομάδας στο Ο.Α.Κ.Α, μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα και μεγάλη αισιοδοξία για την φετινή πορεία της “επίσημης αγαπημένης” των Ελλήνων φιλάθλων.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλoς, βοηθός προπονητή της Εθνικής ομάδας, μίλησε αποκλειστικά στο eBasket για την πρώτη γεύση που πήρε από τους παίκτες και τους στόχους στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

Πώς ήταν το κλίμα στην πρώτη μέρα συγκέντρωσης των παικτών της Εθνικής ομάδας;

Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό, τα παιδιά δείχνουν θέληση και πιστεύουμε πως το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει. Υπήρχε έντονος ενθουσιασμός και όρεξη για δουλειά“.

Στόχοι της ομάδας στο Ευρωμπάσκετ;

Πρώτος στόχος είναι η εξάδα για να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες και από εκεί και πέρα είμαστε προσγειωμένοι και βήμα –βήμα θα φτάσουμε όσο υψηλότερα μπορούμε. Υπάρχει υλικό σε αυτήν την ομάδα που μπορεί να φτάσει ψηλά“.

Πόσο δύσκολο είναι να έχεις στην ίδια ομάδα παίχτες από το NBA και από Ευρωπαικά πρωταθλήματα, που έχουν διαφορετική νοοτροπία μεταξύ τους;

Καταρχήν όλα τα παιδιά είναι το ίδιο άξια και ικανά. Είναι μεγάλη χαρά για το προπονητικό επιτελείο να έχει στην διάθεσή του τέτοιους παίκτες. Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των παικτών, όλοι δουλεύουν για το καλό της εθνικής και ρόλος των προπονητών είναι να μοιράσουν τους ρόλους που θα έχουν μέσα στην ομάδα“.

Πως βλέπεις το γεγονός ότι έμειναν εκτός αποστολής μεγάλα ονόματα Ελλήνων παιχτών;

Η επιλογή στην εθνική ομάδα έγινε με βάση την παρουσία των παικτών, στους συλλόγους τους αλλά και με βάση τις ανάγκες της ομάδας. Σίγουρα όλα τα παιδιά είναι ικανά ακόμα και αυτά που δεν καλέστηκαν για να φορέσουν την φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος“.

Επιμέλεια: Αντώνης Νταλιάνης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…