Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Νίκη με Λιθουανία”

“Νίκη με Λιθουανία”

Michalis Lountzis

Michalis Lountzis

Ο Μιχάλης Λούντζης και ο Δημήτρης Φλιώνης εξήγησαν πώς η Εθνική Ελλάδας συνέτριψε την Κροατία και μίλησαν για τον επόμενο αγώνα τους στο Ευρωμπάσκετ U18 απέναντι στη Λιθουανία.

Αναλυτικά:
“Κάθε αρχή και δύσκολη… Στην αρχή μπήκαμε λίγο αγχωμένοι, όχι όμως φοβισμένοι. Όσο πέρναγε η ώρα τα πράγματα γίνονταν όλο και πιο απλά για εμάς και έτσι καταφέραμε και πήραμε μια διαφορά. Μέσα από την άμυνα βρήκαμε ρυθμό και στην επίθεση όλα έγινα πιο εύκολα, μπήκαν και τα σουτ. Στο τέλος χαλαρώσαμε λίγο επιθετικά, ίσως επειδή η διαφορά ήταν στους 30-5 πόντους… Ξέραμε πως η Κροατία είναι πολύ καλή ομάδα παρά τις απώλειες, γιατί λείπουν τέσσερις πολύ καλοί παίκτες της… Παρ’ όλα αυτά παραμένει μια πολύ επικίνδυνη ομάδα και το γεγονός ότι την αποτρέψαμε από το να τρέξει στο γήπεδο και να παίξει όπως θέλει εκείνη ήταν το «κλειδί» για να την κρατήσουμε σε χαμηλό σκορ και δικαιωθήκαμε… Όσον αφορά στο παιχνίδι με τη Λιθουανία, ξέρουμε πως θα είναι δύσκολο, όπως και όλες οι αναμετρήσεις. Έχει πολύ καλούς παίκτες, εμείς θα μπούμε δυνατά και ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα”.

Δηλώσεις έκανε και ο 18άχρονος πλέι μέικερ του Άρη, Δημήτρης Φλιώνης: “Σίγουρα, μια νίκη στην πρεμιέρα είναι πολύ σημαντική. Είναι πολύ καλή ομάδα η Κροατία παραδοσιακά… Το ότι κρατήσαμε αυτή την ομάδα στους 41 πόντους είναι το πιο σημαντικό. Είναι κίνητρο για εμάς να συνεχίσουμε να παίζουμε πολύ δυνατά στην άμυνα πρώτα από όλα με συγκέντρωση, να χρησιμοποιούμε σωστά τα χέρια μας, τα κορμιά μας, τα φάουλ μας. Θεωρώ πως το «κλειδί» της νίκης ήταν η καλή μας άμυνα. Ήταν πρεμιέρα σήμερα (23/07). Κάποια σουτ δεν μπήκαν, ήμασταν λίγο μαγκωμένοι στην αρχή, αλλά πιστεύω πως παιχνίδι με παιχνίδι θα τα πάμε καλύτερα. Είναι δεδομένο πως στη συνέχεια του τουρνουά για να κερδίσουμε μεγάλα παιχνίδια θα πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί και στην επίθεση. Αυτό που κρατάμε είναι η νίκη και συνεχίζουμε. Η Λιθουανία είναι πολύ καλή ομάδα επίσης. Παρόμοιας σχολής μπάσκετ. Θα δούμε το βίντεο και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Με οδηγό το παιχνίδι με την Κροατία και τη δουλειά που κάναμε στην άμυνα θα παλέψουμε για τη νίκη και αύριο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…