ΝΑΙ, στο μπάσκετ!

toliopoulos1

toliopoulos

nikolaouOύτε Σύνταγμα, ούτε Καλλιμάρμαρο… Η συγκέντρωση στα… Δύο Αοράκια! Όχι στη μίζερη πολιτική, ναι στο μπάσκετ, που ενώνει! Διότι είναι προφανές ότι μεταξύ των 5 χιλιάδων Ελλήνων φιλάθλων θα ήταν και υποστηρικτές των δύο “καινούριων” παρατάξεων, που προέκυψαν από το πουθενά και ταράσσουν την ηρεμία μας.

Η Εθνική ομάδα των Εφήβων έκανε ξανά την Ελλάδα να χαμογελάσει και χάρη στην τηλεοπτική μετάδοση από την Κρατική Τηλεόραση το καταχαρήκαμε. Μικρόβιο… διαρκείας γι’ αυτό το σπορ αλλά και για την επίσημη αγαπημένη ανεξάρτητα από ηλικίες, θαρρείς και είναι ευλογημένη από τον Θεό. Επίσημη… ευλογημένη!

Οι διεθνείς μας και η τεχνική ηγεσία τους σε μια δύσκολη ώρα για την πατρίδα ούτε, που πήραν χαμπάρι ότι ο Τσίπρας και ο Καμίνης και οι συν αυτώ (Σαμαράδες, Βενιζέλοι, Μπουτάρηδες κλπ τις προηγούμενες ημέρες) δίχαζαν και τυπικά τους πολίτες απόψε στο κέντρο της Αθήνας.

Έδωσαν τη δική τους παράσταση, και είπαν… ναι στην Ευρώπη! Στην μπασκετική Ευρώπη. Κάνοντας περίπατο επί της Ισπανίας. Και μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Ουδεμία παραπομπή στο δημοψήφισμα κάνουμε. Οι Ισπανοί, αλλά και οι Ευρωπαίοι, αλλά και όλος ο κόσμος, “εν μέσω” κρίσης είδαν ότι αυτή είναι η Ελλάδα, που αντιστέκεται. Με ή χωρίς μνημόνια. Με ή χωρίς ευρώ. Τα πιτσιρίκια έστησαν χορό στο κλειστό του Ηρακλείου, αποθεώθηκαν. Προκάλεσαν ανατριχίλα. Το μεγαλύτερο κέρδος; Κατάφεραν σε δευτερόλεπτα να εκτονώσουν για λίγο το διχαστικό κλίμα της Ελλάδας.

Δεν θέλουμε να αναφερθούμε σε κανέναν αθλητή χωριστά. Η Εθνική ομάδα έδειχνε σε κάθε αγώνα ότι μπορεί να κατακτήσει κάτι καλύτερο. Πρόδηλο είναι ότι έχουμε και άποψη και εικόνα για όλους τους αθλητές. Η ελληνική ομάδα κερδίζει όμως γιατί είναι ΟΜΑΔΑ κι αυτό είναι το ζητούμενο!

Δεν ξέρουμε σε ποιο βαθμό θα μπορέσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να αμφισβητήσει τους Αμερικανούς, αλλά με τις ελληνικές ομάδες μπάσκετ πώς να βάλεις στοίχημα; Ποιος δεν πιστεύει ότι η ελληνική ομάδα μπορεί να περάσει; “Θα βγάλουμε στη φόρα τα προβλήματά τους”, είπε ο Μήτογλου. Να τα βγάλετε, παλικάρι μου… ΝΑΙ, στο μπάσκετ…

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…