Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Να κάνω αυτό που αγαπώ”

“Να κάνω αυτό που αγαπώ”

Kostas

Kostas Doxakis

Όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει το βράδυ της Παρασκευής (03/07) το Ανατόλια, απέκτησε τον Κωνσταντίνο Δοξάκη (“Το “restart” του Ανατόλια“). Ο Κωνσταντίνος Δοξάκης είναι ένα παλικάρι 22 χρονών, το οποίο, αφού πρώτα πήρε το πτυχίο του μέσω του Κολεγίου Κονκόρντια (NCAA III), αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό η Χώρα, και να κάνει αυτό που αγαπάει. Να παίζει μπάσκετ.

Ο 22χρονος εκρηκτικός γκαρντ, άνηκε στα τμήματα υποδομής του Άρη, από κει μεταπήδησε στο Εφηβικό του ΠΑΟΚ και το 2010 έφυγε για την Αμερική με υποτροφία για το Τζούνιορ Κόλετζ και στη συνέχεια μετεγγράφηκε στο κολέγιο του Κονκόρντια, από όπου πήρε και το πτυχίο του.

Με αφορμή λοιπόν την μεταγραφή του στο Ανατόλια, ο Κωνσταντίνος Δοξάκης, μίλησε αποκλειστικά στο eBasket.gr, για το πως αποφάσισε να πάει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αλλά και το πως να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.

Αναλυτικά:
Τι ήταν αυτό που σε έκανε να αφήσεις το εφηβικό του ΠΑΟΚ και κατ’ επέκταση την Ελλάδα και να πας στην Αμερική;
“Το 2010 είχα μια υποτροφία από το Τζούνιορ Κόλετζ, θέλησα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και έτσι αποφάσισα να πάω στην Αμερική. Από κει και πέρα, με μεταγραφή πήγα στο κολέγιο του Κονκόρντια”.

Πως αποφάσισες να έρθεις πίσω στην Ελλάδα;
“Πρώτα απ’ όλα πήρα το πτυχίο μου από το Κολέγιο. Οπότε είχα τελειώσει με τις υποχρεώσεις μου στην Αμερική. Από κει και πέρα, ένας από τους βασικούς λόγους που επέστρεψα, ήταν και ο κόουτς του Ανατόλια, Πέτρος Γκαϊτατζής. Κάθε καλοκαίρι εγώ γυρνούσα Ελλάδα και πήγαινα και έκανα προπονήσεις με την ΧΑΝΘ. Οπότε είχα επαφή μαζί του.

Και από την στιγμή που τελείωσα, τον ρώτησα αν μπορώ να αγωνιστώ στην ομάδα του Ανατόλια, δοκιμάστηκα και μου είπε πως μπορείς να μας βοηθήσεις”.

Kostas Doxakis1

Δηλαδή στην ουσία αυτοπροτάθηκες;
“Μπορείς να το πεις και έτσι”.

Είχες προτάσεις από άλλες ομάδες;
“Ναι είχα. Από το Ζέφυρο, από το Στρατώνι, αλλά το γεγονός το ότι θα είχα έναν προπονητή, τον οποίο γνώριζα, με έκανε τελικά να διαλέξω το Ανατόλια”.

Ποιοί είναι οι στόχοι σου από δω και πέρα;
“Πρώτα απ΄όλα να πάει καλά το Ανατόλια στην κατηγορία. Να κάνει μια καλή πορεία. Εγώ προσωπικά βάζω στόχο την άνοδο. Από κει και πέρα θέλω να δω μέχρι που φτάνουν τα όρια μου και να καθιερωθώ ως παίκτης της Β’ Εθνικής. Δηλαδή δεν με ενδιαφέρει να πω ότι θέλω να αγωνιστώ στην Α2 ή στην Α1. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνω αυτό που αγαπώ. Να παίζω μπάσκετ”.

Doxakis

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…