Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Δίκαιη η άνοδος”

“Δίκαιη η άνοδος”

makridimas

Ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, τη νέα αγωνιστική περίοδο, ένα άλμα πρωτόγνωρο για τον ίδιο καθώς δεν έχει αναρριχηθεί ποτέ τόσο ψηλά, στο ελληνικό μπάσκετ. Ο Παναγιώτης Μακρυδήμας είναι ο άνθρωπος που θα τον καθοδηγήσει και σε αυτήν τη νέα “περιπέτεια” και, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς και στάθηκε στον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον απολογισμό που κάνει από τη χρονιά που τελείωσε: “Η σεζόν ολοκληρώθηκε εν τέλει με την άνοδο της ομάδας στην Β’ Εθνική έστω κι αν προήλθε μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ. Μπορούμε να πούμε, με βάση το αποτέλεσμα, ότι ήταν επιτυχημένη. Θεωρώ πως ήταν πετυχημένη και για ακόμα έναν λόγο, καθώς για πολύ μεγάλο διάστημα της χρονιάς συνδυάσαμε το αποτέλεσμα με καλό μπάσκετ. Ο Ίκαρος ήταν από τις καλές ομάδες της κατηγορίας και πιστεύω ότι έστω κι έτσι πήραμε δίκαια την άνοδο για την Β’ εθνική“.

Για την επόμενη σεζόν που θα είναι η παρθενική για τον Ίκαρο στη Β’ Εθνική: “Η αλήθεια είναι ότι ως νεοφώτιστη ομάδα δεν μπορούμε να βάλουμε αρκετά παραπάνω στόχους εκτός κι αν υπάρχει ένα πολύ υψηλό μπάτζετ σε σχέση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας. Με τα χρήματα που έχουμε αυτή τη στιγμή στη διάθεση μας ο μοναδικός στόχος που μπορεί να τεθεί είναι η όσο πιο γρήγορη επίτευξη της σωτηρία“.

Για το ρόστερ και τις αλλαγές που θα υπάρξουν: “Ήδη έχουν γίνει κάποιες αλλαγές. Η ομάδα έχει προσανατολιστεί σε μία ανανέωση ώστε ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της φετινής χρονιάς να χτιστεί ένας κορμός που θα μπορεί να στηριχτεί και τα επόμενα χρόνια. Κανένας δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι η ομάδα θα παραμείνει στην Β’ εθνική οπότε θέλουμε να χτιστεί κάτι που θα έχει μεγαλύτερο ορίζοντα. Αν έχουμε μία συνέπεια σε κάποιους μικρότερους ηλικιακά παίκτες τότε θα μπορούμε να χτίσουμε κάτι πολύ καλύτερο για το μέλλον”.

Για το Διεθνές Σεμινάριο “Αθήνα 2015”, το οποίο παρακολούθησε: “Το φετινό Σεμινάριο όπως και όλα όσα έχω παρακολουθήσει είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Πάντα έχεις να πάρεις πολλά πράγματα ειδικά από προπονητές που έχουν δουλέψει σε υψηλό επίπεδο. Προσωπικά παρακολουθώ όλα τα Σεμινάρια και προσπαθώ να βλέπω κι αυτά των μικρών ηλικιών. Ακόμα κι αν δεν μπορώ να είμαι παρών τα προμηθεύομαι σε DVD και τα βλέπω από εκεί. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ομιλητής από τον οποίο δεν μπορείς να πάρεις κάτι. Το λιγότερο 2-3 πραγματάκια μπορείς να τα πάρεις οπότε αυτό είναι ένα σημαντικό εφόδιο για τη δουλειά του προπονητή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ: Δεν μιλάμε

Σε εποχές φόβου και καραντίνας, αλλά κι εποχές που ο χρόνος κινείται πιο… αργά, η ζωή μας …