Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Επάξια εκπροσώπηση

Επάξια εκπροσώπηση

papantoniou-rallatos-kaselakis-mpogris-ethniki 3x3

Στην αποστολή της Εθνικής 3×3 ενσωματώθηκε από χθες και ο Λεωνίδας Κασελάκης. Ο έμπειρος φόργουορντ των 3×3 (το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπακού θα είναι η τρίτη διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχει) καθύστερησε να αναχωρήσει λόγω των σπουδών του και μπαίνοντας στο αεροπλάνο για το Αζερμπαϊτζάν τόνισε με δηλώσεις του στην ΕΟΚ, πως στόχος της Εθνικής είναι να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα.

“Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει, αλλά το θέμα τακτοποιήθηκε και έτσι θα είμαι κι εγώ με τα παιδιά. Είναι κάτι που το ήθελα, γιατί μου αρέσει η ιδέα της διοργάνωσης αυτής, αλλά και γιατί είναι επίσημοι αγώνες της ελληνικής αποστολής. Είμαστε μόνο χαρούμενοι που αντιπροσωπεύουμε το μπάσκετκαι τη χώρα μας εκεί!”, δήλωσε αρχικά ο Κασελάκης.

Ο Έλληνας φόργουορντ δηλώνει αισιόδοξος και φιλόδοξος ενόψει της συμμετοχής της ελληνικής ομάδας: “Στην Ελλάδα στο μπάσκετ έχουμε μάθει να κοιτάμε ψηλά. Βάζουμε λοιπόν τον πήχη ψηλά και είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε αυτή τη διαφορετική εμπειρία και να διασκεδάσουμε. Χωρίς να ξεχνάμε όμως ούτε στιγμή πως πρόκειται για επίσημους αγώνες που έχουν το δικό τους πρεστίζ και θέλουμε να επροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας”.

Το “δέσιμο” με το 3Χ3 υπάρχει, αλλά ψήφο εμπιστοσύνης δίνει στο πέντε εναντίον πέντε. Γνωρίζει άλλωστε καλά τις διαφορές, τα υπέρ και τα κατά: “Μου αρέσει περισσότερο σίγουρα το πέντε εναντίον πέντε. Υπάρχουν αρκετά κοινά στοιχεία. Το 3Χ3 είναι πιο ανταγωνιστικό, στηρίζεται πολύ στο ένας εναντίον ενός και επικρατεί η δύναμη. Τα φάουλ δεν σφυρίζονται με την ίδια συχνότητα και η κάθε επαφή δεν μετράει ως αντικανονική. Είναι διαφορετικό, πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος, γιατί είναι πολύ γρήγορο το παιχνίδι και πρέπει να είσαι πνευματικά και σωματικά δυνατός”.

Είναι ο πλέον κατάλληλος για να μας πει ποιο είναι αυτό το στοιχείο που θεωρεί ως πλεονέκτημα της ελληνικής ομάδας: “Έχουμε παραστάσεις και εικόνες ως παίκτες. Αυτό είναι που μας δίνει το πλεονέκτημα και μας κάνει ανταγωνιστικούς. Από εκεί και πέρα ρόλο παίζει η μέρα στην οποία θα βρεθεί η κάθε ομάδα. Όπως για μένα είναι σημαντική η μπάλα. Υπάρχουν ομάδες των οποίων οι παίκτες είναι επαγγελματίες του 3Χ3 και έχουν εξοικειωθεί με την μπάλα, η οποία είναι “εξάρα“, μικρότερη κατά κάτι από αυτή με την οποία παίζεται το μπάσκετ που ξέρουμε και παίζουμε όλοι όλο το χρόνο”.

Ο όμιλός μας είναι δυνατός και η Ελλάδα συνυπάρχει με την κορυφαία ομάδα 3Χ3 παγκοσμίως, τη Σερβία. Μια ομάδα την οποία οι Έλληνες παίκτες είχαν νικήσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρουμανία. Και ίσως να ζητούν τη δική τους άτυπη ρεβάνς: “Δεν ξέρω αν θα το δουν έτσι. Εμείς το βλέπουμε ως έναν ακόμη αγώνα. Δεν ασχολούμαστε εμείς με αυτούς. Εμείς ασχολούμαστε με τη δική μας ομάδα και μόνο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αν εμείς πιάσουμε ένα στάνταρ απόδοσης θα είναι δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να μας νικήσει.

Αυτό, όμως, εξαρτάται από εμάς. Έτσι κι αλλιώς, δεν παίζουμε με τους Σέρβους την πρώτη μέρα. Προηγούνται άλλα δύο παιχνίδι και αυτά θα κοιτάξουμε πρώτα. Για παράδειγμα η Εσθονία είναι καλή ομάδα. Την έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν και έχει δυνατά κορμιά. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή με αυτούς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Η Ελλάδα στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει κλήρωσης Eurobasket

Η Ελλάδα βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ, το ισχυρότερο δηλαδή από όλα τα υπόλοιπα, μαζί με τις…