Κεντρική Διεθνή Χρυσή η Σερβία

Χρυσή η Σερβία

Serbia Womens Eurobasket

Serbia-Women's Eurobasket

Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ, κέρδισε η Εθνική Ομάδα Γυναικών της Σερβίας, καθώς, στο τελικό της διοργάνωσης επικράτησε της Γαλλίας με 76-68.

Κορυφαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Πέτροβιτς, η οποία πέτυχε 22 πόντους με 7/11 δίποντα, 2/4 τρίποντα, και 2/2 βολές, ενώ από τη μεριά των φιναλίστ, η παίκτρια που ξεχώρισε ήταν η Γκρουντά, η οποία τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους.

Η Γαλλία ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ και κατάφερε στα πρώτα λεπτά να επιβάλει τον ρυθμό της, μάλιστα στο 5′ έφτασε να προηγείται ακόμα και με 7 πόντους διαφορά (15-8). Στη συνέχεια η Σερβία προσπάθησε μειώσει και προς στιγμήν το κατάφερε, όταν στο 7′ βρέθηκε να βρίσκεται πίσω στο σκορ, με μόλις 2 πόντους (17-15). Όμως οι Γαλλίδες ανέβασαν και πάλι τη διαφορά στο +7 και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο 22-15.

Στο μήκος κύματος κινήθηκε και η αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου, με την Γαλλία να κρατά σταθερά τη διαφορά, η οποία όμως κυμαινόταν από τους 3 έως τους 5 πόντους. Τελικά όμως στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η Σερβία ήταν αυτή που πήρε κεφάλι στο σκορ και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με σκορ να βρίσκεται στο 33-32.

Αυτό ήταν! Η Γαλλία από την έναρξη της επανάληψης μέχρι και το τέλος έχασε την αυτοπεποίθηση της, σε αντίθεση με τη Σερβία που ειδικά στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου είχε φτάσει τη διαφορά ακόμα και στο +7 (49-42). Η Γαλλία προσπάθησε να αντιδράσει και με ένα σερί 7-4 έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο 53-49.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Γαλλία όσο κι αν προσπάθησε δεν κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση με αποτέλεσμα η Εθνική Σερβίας να φτάσει για πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

  • Ethniki Ginaikon3

    Δυστυχώς… αποκλειστήκαμε

    Κακά είναι τα μαντάτα που έρχονται από το άλλο παιχνίδι του Ομίλου, ανάμεσα στη Γαλλία και…
  • “Είμαι υπερήφανος”

    Η Εθνική Ομάδα Γυναικών μπορεί να μην εξασφάλισε την πρόκρισης της, όμως πραγματοποίησε απ…
  • Kaltsidou Spanou Ethniki Ginaikon

    Η νίκη επί του Μαυροβουνίου (vid)

    Η Εθνική Ομάδα των Γυναικών, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής, της δεύτερης φάσης, τ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…