Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Αποτελέσματα 1ης μέρας

Αποτελέσματα 1ης μέρας

turkey argentina

turkey-argentina

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Τουρκία. Οι γείτονες επικράτησαν εύκολα της Αργεντινής με 74-64, αποδεικνύοντας με το “καλημέρα” πως αποτελούν ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Κορκμάζ της Εφές Αναντολού με 14 πόντους.

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε την αναμέτρηση με την Τυνησία η Ιταλία, η οποία συνέτριψε τους Αφρικάνους με 89-62. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Φλακαντόρι με 21 πόντους, ενώ ο Γκανούνι (17π.) ξεχώρισε από πλευράς ηττημένων.

Με θετικό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση και ο Καναδάς καθώς επιβλήθηκε της Αυστραλίας με 74-71. Κορυφαίος ήταν ο Ντίλον Μπρουκς με 22 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Τζάστιν Τζάκσον ακολούθησε με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ. Εκ των Αυστραλών, διακριθείς ήταν ο Ντέγιαν Βασίλιεβιτς με 14 πόντους.

spain-china

Η Ισπανία ήταν επιβλητική ενάντια στην Κίνα, της οποίας επικράτησε με 84-73 και έκανε πρεμιέρα με το δεξί. Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 38-30 στο ημίχρονο και δεν απειλήθηκαν ξανά σοβαρά από τους Ασιάτες. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, από τους Ίβηρες, προεξάρχοντος του Σέρχι Γκαρθία με 19 πόντους, ενώ εκ των Κινέζων, πρωτοστάτησε ο Γιανχάο Χάο με 16 πόντους.

Monji-Iran USA U19

Καταιγιστική -όπως αναμενόταν- ήταν Εθνική Ομάδα των Εφήβων των ΗΠΑ, καθώς επικράτησε με 83-53 της αντίστοιχης ομάδας του Ιράν και μπήκε με το δεξί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πρώτος σκόρερ για την Αμερική αναδείχθηκε ο Τζάκσον, ο οποίος πέτυχε 20 πόντους ενώ μάζεψε και 10 ριμπάουντ. Από την άλλη μεριά, ξεχώρισε ο Ρεζάιφαρ, ο οποίος πέτυχε 20 πόντους επίσης, ενώ μοίρασε και 5 ασίστ.

Dominican Republic-Serbia U19

Αν και η Δομινικανή Δημοκρατία στα τελευταία λεπτά έβαλε δύσκολα στη Σερβία, τελικά η βαλκανική ομάδα κατάφερε να μπει με το δεξί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των Εφήβων, καθώς επικράτησε της ομάδας από την Καραϊβική με 82-77. Πρώτος σκόρερ για του νικητές αναδείχθηκε ο Πένο, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 13 πόντους. Από την αντίπερα όχθη, ο Φέλιτζ ήταν αυτός που ξεχώρισε, καθώς πέτυχε 26 πόντους.

Στους αγώνες που ολοκλήρωσαν την πρώτη μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, η Κροατία διέλυσε την Αίγυπτο με 111-68 και η Ελλάδα την Κορέα με 83-55.

Αναλυτικά τα αποτέλεσματα:

Α’ Όμιλος
Ιράν – ΗΠΑ 53-83
Κροατία – Αίγυπτος 111-68

Β’ Όμιλος
Αργεντινή – Τουρκία 64-74
Ισπανία – Κίνα 84-73

Γ’ Όμιλος
Iταλία – Τυνησία 89-62
Καναδάς – Αυστραλία 74-71

Δ’ Όμιλος
Δομινικανή Δημοκρατία – Σερβία 77-82
Κορέα – Ελλάδα 55-83

Η βαθμολογία (1η αγωνιστική):

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Κροατία 2
ΗΠΑ 2
Ιράν 1
Αίγυπτος 1

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Ισπανία 2
Τουρκία 2
Αργεντινή 1
Κίνα 1

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
Ιταλία 2
Καναδάς 2
Αυστραλία 1
Τυνησία 1

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ
Ελλάδα 2
Σερβία 2
Δομινικανή Δημοκρατία 1
Κορέα 1

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…