Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κορέα – Ελλάδα 55-83

Κορέα – Ελλάδα 55-83

Mouratos Greece Korea

Mouratos-Greece-Korea

Η Εθνική Εφήβων έκανε ιδανική πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, του Ηρακλείου, διαλύοντας την Κορέα με 83-55. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν “θάμπωσε” με την απόδοση του αλλά οι, αδύναμοι, Κορεάτες, δεν κατάφεραν να ορθώσουν ανάστημα μπροστά στη “γαλανόλευκη“, με τη διαφορά ποιότητας και δυναμικότητας να γίνεται εμφανής.

Οι διεθνείς μας υπερίσχυσαν πλήρως σε όλους τους τομείς και επέβαλλαν τον “νόμο” τους κάτω από τις ρακέτες, με τον Γιώργο Παπαγιάννη να πραγματοποιεί μεγαλειώδη εμφάνιση έχοντας 16 πόντους με 8/8 δίποντα, 16 ριμπάουντ και 5 τάπες! Γιώργος Τσαλμπούρης και Κώστας Μήτογλου τον πλαισίωσαν με 12 πόντους, έκαστος, ενώ εκ των Ασιατών διακριθέντες ήταν οι Χαϊνγού Τζιόν και Κιοτσάνγκ Σονγκ, με 20 και 16 πόντους, αντίστοιχα.

Το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης περιόδου ήταν άκρως ανταγωνιστικό, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και η γαλανόλευκη βρισκόταν μπροστά με 13-14, στο 9’, τρέχοντας σερί 5-0, με Μήτογλου, Κώττα και Λούντζη, προτού ο Γιού να κάνει το 16-19, του πρώτου δεκαλέπτου.

lountzis-ellada-korea-pagkosmio-iraklio

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υπερίσχυσε στη συνέχεια. Ο Λούντζης πήρε την μπαγκέτα, οι Παπαγιάννης, Τσαλμπούρης σκόραραν ενώ ο Ντόρσεϊ προσέφερε θέαμα και στις δύο πλευρές του παρκέ, για να κάνει το 24-36, ύστερα από 19 λεπτά αγώνα! Δύο καλάθια των Κορεατών, ύστερα από ολιγωρίες και λάθη των Ελλήνων, διαμόρφωσαν το 28-36, του πρώτου ημιχρόνου.

Το παιχνίδι πέρασε, με μεγαλύτερη συχνότητα, κάτω από τις ρακέτες, εκεί όπου οι ψηλοί της εθνικής μας έκαναν θραύση. Με τον Γιώργο Παπαγιάννη να σκεπάζει τα πάντα αμυντικά και να τελειώνει όλες τις φάσεις κοντά στο καλάθι και τον Μήτογλου να τον πλαισιώνει, η γαλανόλευκη έφθασε να προηγείται με 17 πόντους (31-48 στο 25’). Ο σέντερ του Παναθηναϊκού, με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα και ένα επιβλητικό μπλοκ, οδήγησε την εθνική στην τέταρτη περίοδο, με αέρα 15 πόντων (41-56).

Ίδιο μοτίβο και στην τελευταία περίοδο, που απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 28-36, 41-56, 55-83.
ΚΟΡΕΑ (Κιμ): Κουόν, Μπαϊόν 4 (1), Γιου 6 (2), Τζανγκ, Γιάνγκ Τζ., Τζιόν 20 (5), Παρκ 5 (1), Σονγκ 16 (1), Κιμ Χ., Γιάνγκ Χ. 2, Κιμ Κ. 2.
ΕΛΛΑΔΑ: Τολιόπουλος, Λούντζης 5 (1), Κώττας 10, Ντόρσεϊ 11, Μήτογλου 12, Μουράτος 4, Σκουλίδας 4, Τσαλμπούρης 12, Μπίλλης 4, Σταμάτης 5 (1), Παπαγιάννης 16 (16ρ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…