Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Το “πολυεργαλείο”

Το “πολυεργαλείο”

darden

darden-xronaios1

Το Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης βρίσκεται μια εβδομάδα μακριά (15 και 17 Μαΐου) και όλοι οι λάτρεις της πορτοκαλί μπάλας αδημονούν για το μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού, όμως ο Τρεμέλ Ντάρντεν δεν βιάζεται.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού δεν κοιτάζει πιο μακριά από το ματς με την Ελευσίνα, που είναι και το τελευταίο της κανονικής διάρκειας, όπως τόνισε στο eBasket κατά τη media day του Πειραιωτών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (07/05) στο ΣΕΦ. Παράλληλα, μας ανέλυσε τα ατού της “ρώσικης αρκούδας“, αναφέρθηκε στον δικό του πολυδιάστατο ρόλο και τις πιθανότητες των “ερυθρολεύκων” να επανέλθουν στην κορυφή της Ευρώπης ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις επικείμενες μάχες με τον Παναθηναϊκό με φόντο το πρωτάθλημα της Α1.

“Δεν έχουμε μελετήσει ακόμα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας καθώς προέχουν οι υποχρεώσεις του ελληνικού πρωταθλήματος. Μένει ακόμα το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας με την Ελευσίνα, το Σάββατο (09/05) και εκεί είναι στραμμένη η προσοχή μας. Μόλις ολοκληρωθεί και αυτό το παιχνίδι τότε θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το Φάιναλ Φορ και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας” ήταν τα πρώτα λόγια το έμπειρου άσου ο οποίος ξεχωρίζει τον Τεόντοσιτς, και όχι τον Κιριλένκο, ως τον πιο επικίνδυνο παίκτη της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη:

“Ο Αντρέι Κιριλένκο είναι πολύ επικίνδυνος, αναμφισβήτητα, αλλά ο Μίλος Τεόντοσιτς αποτελεί τον παίκτη-κλειδί της ΤΣΣΚΑ. Κατά τη γνώμη μου η σεζόν που πραγματοποιεί είναι επιπέδου MVP ενώ ήταν εξαιρετικός και με τη Σερβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι ο βασικός τους πλέιμεϊκερ, αποτελεί καταλύτη στην απόδοση της ομάδας τους και αν καταφέρεις να τον περιορίσεις κάνεις και τη δική σου ζωή λίγο πιο εύκολη.

Ο Κιριλένκο από την άλλη είναι επίσης σπουδαίος παίκτης που συνεισφέρει σε όλους τους τομείς αλλά αν καταφέρεις να κόψεις την τροφοδοσία σε αυτόν, σταματώντας τον παίκτη που του την παρέχει δεν θα είναι το ίδιο αποτελεσματικός. Γι’ αυτό θεωρώ πως ο περιορισμός του Τεόντοσιτς θα αποτελέσει βασικό παράγοντα για την έκβαση του αγώνα”.

darden-xronaios

Κατά το πρόσφατο ντέρμπι με το “τριφύλλι“, ο Σφαιρόπουλος προέβη στο τρικ χρησιμοποίησης του Ντάρντεν πάνω στον Διαμαντίδη για να περιορίσει την δημιουργικότητα του. Υπάρχει περίπτωση να κληθεί να κάνει κάτι ανάλογο και με τον Τεόντοσιτς;

“Είναι αρκετά πιθανό” μας είπε ο Αμερικανός και εξήγησε πως “σκοπός μου είναι να βοηθάω την ομάδα με οποιοδήποτε τρόπο καταστεί αναγκαίο. Έτσι είτε μου ζητηθεί να μαρκάρω τον Τεόντοσιτς ή και τον Σάσα Καούν εγώ θα το κάνω για να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στη νίκη. Ευτυχώς έχω την ικανότητα να μαρκάρω σε πολλαπλές θέσεις”.

Οι “ερυθρόλευκοι” οδεύουν στο Φάιναλ Φορ από μια θέση που είναι γνώριμη για αυτούς, όντες αουτσάιντερ, “ταμπέλα” με την οποία κατάφεραν να κατακτήσουν δύο συνεχόμενες χρονιές την Ευρωλίγκα. Όμως η προσέγγιση όλων των ανθρώπων της ομάδας δεν είναι τέτοια, όπως μας διαβεβαίωσε ο Ντάρντεν.

“Μπορεί να φαίνεται στα χαρτιά ότι είμαστε το αουτσάιντερ αλλά κανένας σε αυτή την ομάδα δεν σκέφτεται έτσι. Κανείς δεν περίμενε να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ αλλά εμείς τα καταφέραμε. Όλοι οι άνθρωποι που απαρτίζουν στο σύλλογο είχαν ως στόχο την εξασφάλιση μιας θέσης μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης και εμείς το φέραμε εις πέρας” σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι:

“Όμως δεν μας αρκεί αυτό. Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος με το να προκρίνεται απλά στο Φάιναλ Φορ αλλά θέλει να βρεθεί στην κορυφή. Ίσως από μια μεριά να είναι καλύτερο για σένα να μη λογίζεσαι μεταξύ των φαβορί αλλά δεν σημαίνει ότι αρκείσαι στη συμμετοχή” ενώ κατέληξε επισημαίνοντας:

“Επιπλέον, οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες δηλαδή εμείς, η ΤΣΣΚΑ και η Φενέρμπαχτσε έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι στο Top 16 και ξέρουμε τι να περιμένουμε ο ένας από τον άλλο. Το φαβορί δεν κερδίζει πάντα όταν παίζονται τίτλοι”.

Τέλος, τον ρωτήσαμε για την επικείμενη σειρά των τελικών όπου η ομάδα του θα έχει το πλεονέκτημα έδρα όμως ο ίδιος κρατάει χαμηλούς τόνους:

“Ανεξαρτήτου της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η κάθε ομάδα πάντα τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό είναι μεγάλες μάχες είτε εντός είτε εκτός έδρας. Δεν παίζουν ρόλο τα πρόσωπα και οι παίκτες που αγωνίζονται ενίοτε στις δύο ομάδες αλλά οι φανέλες ανάγουν αυτά τα ντέρμπι σε μεγάλες μονομαχίες. Η ένταση σε όλες τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό συγκρίνεται με αυτή ενός τελικού της Ευρωλίγκα“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…