Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Σκέφτομαι μόνο την Ένωση”

“Σκέφτομαι μόνο την Ένωση”

vaidakis

vaidakis

Με μεθυσμένη πολιτεία μοιάζει το Ίλιον μετά τη μεγάλη χθεσινή επιτυχία της Ένωσης. Η ομάδα του Τάκη Πανούλια επικράτησε του Προμηθέα Χαλανδρίου με 85-66 και πανηγύρισε την επιστροφή της στη Β’ Εθνική. Ένας από τους συντελεστές της τρομερής πορείας της Ένωσης ήταν ο Λεωνίδας Βαϊδάκης.

Ο 24χρονος πόιντ γκαρντ τα πήγε περίφημα στην πρώτη του χρονιά στο Ίλιον, ενώ έπαιξε κομβικό ρόλο στη χθεσινή νίκη επί του Προμηθέα, ειδικότερα όταν η ομάδα του Χαλανδρίου έκανε την αντεπίθεση της. Όταν η μπάλα άρχισε να βαραίνει, ο Βαϊδάκης πήρε μεγάλες προσπάθειες και “σκότωσε” κάθε ελπίδα του Προμηθέα για ανατροπή. Συνολικά μέτρησε 14 πόντους και παρέα με τους Τσολάκη (26π.) και Γιάννη Μπέλλα (16π.) αποτέλεσαν τους μεγάλους πρωταγωνιστές του διπλού ανόδου.

Το eBasket.gr ήρθε σε επαφή με τον Λεωνίδα Βαϊδάκη,ο οποίος αναφέρθηκε στη φετινή πορεία της Ένωσης Ιλίου, αποθέωσε τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του και ξεκαθάρισε πως στο μυαλό του υπάρχει μόνο η Ένωση.

Για την άνοδο στη Β’ Εθνική: “Καταρχήν θέλω να αφιερώσω αυτή την άνοδο στους γονείς μου που με στηρίζουν όλα αυτα τα χρόνια και στα αγαπημένα μου πρόσωπα που είναι παντα δίπλα μου. Επισης θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση για την άψογη συνεργασία που έχουμε και τη δυνατότητα που μου έδωσαν να είμαι μέλος αυτής της οικογένειας που λέγεται “Ενωση Ιλίου”.

Νιώθω πολύ τυχερός που με την επιστροφή μου στην Αθήνα απο το Βορρά βρέθηκα σε ένα υγιές σωματείο. Αισθάνομαι ευλογημένος που κατάφερα να πανηγυρίσω την τρίτη μου άνοδο στα 24 μου χρόνια. Πιστεύω οτι το αξίζαμε για την σκληρή προσπάθεια που κάναμε και το 13 στα 13 του 2ου γύρου αποδεικνύει την σταθερότητα και τον χαρακτήρα που έδειξε αυτή η ομάδα.

Για τον αγώνα με τον Προμηθέα: “Από την στιγμή που κάνεις 12 στα 12 και έχεις έναν τελικό για να διεκδικήσεις την άνοδο οφείλαμε να δώσουμε και την ψυχή μας για να πάρουμε την νίκη. Πιστεύω όλα τα παιδιά δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλα στις προπονήσεις και ήμασταν όλοι σίγουροι για την νίκη. Προσωπικά δεν φοβήθηκα σε κανένα σημείο του αγώνα ότι θα χάναμε αυτή την άνοδο. Κάναμε εκπληκτική εμφάνιση”.

Για την εξαιρετική παρουσία του, ειδικότερα όταν ο Προμηθέας αντεπιτέθηκε: “Όλα τα παιδιά ήταν εξαιρετικά. Έτυχε σε εκείνο το σημείο να μουν εγώ που σκόραρα. Το θέμα είναι ότι για να μπουν αυτοί οι συνεχόμενοι πόντοι, βγήκαν πρώτα οι άμυνες και τα αμυντικά ριμπάουντ. Πιστέυω εκεί κρίθηκε το παιχνίδι, στην ομαδική άμυνα που παίξαμε. Καταφέραμε την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος να την περιορίσουμε στους 66 πόντους μέσα στο γήπεδο της. Αυτό πιστεύω ήταν το κλειδί του αγώνα”.

Για την συνολική πορεία της ομάδας φέτος: “Θεωρώ πως το σημαντικότερο σε μια καλή πορεία είναι το κλίμα μιας ομάδας. Φέτος το κλίμα στην ομαδα μας ήταν άψογο. Είμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα. Επίσης πιστεύω ότι παίξαμε πολύ ωραίο μπάσκετ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Τέλος θέλω να χαρακτηρίσω ως άθλο το 13 στα 13 του 2ου γύρου, έχοντας και μετα το Αίγιο μια μεγάλη έλλειψη λόγω τραυματισμού του Α.Μητρόπουλου. Δώσαμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό και πιστεύω δίκαια κατακτήσαμε την άνοδο”.

Για τον Τάκη Πανούλια: “Θέλω να τον ευχαριστήσω για την επιλογή του το καλοκαίρι να με φέρει στην ομάδα και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ολη την χρονιά. Είναι ένας άνθρωπος που ζει και αναπνέει για το μπάσκετ, με μεγάλη εμπειρία και απίστευτες γνώσεις στο άθλημα. Φέτος έμαθα και πήρα πολλά απο αυτόν. Σίγουρα ειναι από τους σημαντικότερους παράγοντες της επιτυχημένης πορείας μας”.

Για τα μελλοντικά σχέδια του: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη φετινή συνεργασία που είχα με την ομάδα μου, πολύ χαρούμενος για την άνοδο και δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο παρά την παραμονή μου στο Ίλιον.
Λογικό, μελλοντικά να έχω όνειρο να παίξω σε επαγγελματική κατηγορία αλλά για να το πετύχω αυτό έχω πολύ σκληρή δουλειά και προσπάθεια να επιβάλλω ακόμα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…