Ο πολύς κόσμος (και ο Τύπος) εστίασε στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και ο… Αρκαδικός αδικήθηκε. Η επιτυχία του “δεν ακούστηκε” μέχρι την Αθήνα.
Η ομάδα της Τρίπολης δεν πανηγύρισε, όπως θα ήθελε, την άνοδο σε ένα ματς άκρως επεισοδιακό, αλλά το απόγευμα απλώς επιβεβαιώθηκε το αυτονόητο.
Ο Αρκαδικός αποτελεί το κάτι ενδιαφέρον στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς θα δώσει χρώμα στην έτσι ή αλλιώς αναβαπτισμένη Basket League. Για την άνοδο τεράστιο μερίδιο ευθύνης φέρει, ωστόσο, ο Γιάννης Καστρίτης. Είναι μόλις 33 ετών. Ο νεότερος προπονητής της Α2. Παρακολουθούμε την πορεία του εδώ και χρόνια.
Έχουμε μια σχεδόν ολοκληρωμένη εικόνα. Χαμηλοί τόνοι. Βασικές αρχές στο παιχνίδι των ομάδων του. Προσωπικότητα. Δίχως να προέρχεται από ομάδα με βαρύ όνομα. Δίχως πατρόνους και… δημόσιες σχέσεις στην ημερήσια διάταξη. Δίχως να παίρνει τηλέφωνα. Και με τον πληθυντικό ευγενείας να προδίδει μια μόνιμη συστολή στις κοινωνικές επαφές του.
Έκτισε έναν χαρακτήρα, που αργά, αλλά μεθοδικά μεταλαμπαδεύτηκε στην ομάδα της Τρίπολης, που δικαίως φαίνεται ότι προβιβάζεται στην Α1. Μοίρασε τη ζωή του ως αθλητής και ως τεχνικός μεταξύ Αρκαδίας-Αχαϊας, αλλά είναι βέβαιο ότι το μέλλον είναι μπροστά για εκείνον και θα ξεπεράσει τα στενά όρια των όμορων νομών. Προς το παρόν, η διοίκηση της μελλοντικής ΚΑΕ Αρκαδικός οφείλει να τιμήσει δεόντως τον Καστρίτη και εδραιώσει την προπονητική του φιλοσοφία ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη της.
Με τον Γιάννη Καστρίτη είναι ζήτημα αν έχουμε μιλήσει δύο-τρεις φορές συνολικά, όμως αξίζει της προσοχής όλων όσοι θαμπώθηκαν από συνηθισμένες λάμψεις και αγνοούν το ωραίο άγνωστο. Θεωρούμε, ότι η περίπτωση “Καστρίτης” είναι ελπιδοφόρος για ένα ελληνικό μπάσκετ, που δημιουργεί “σχολή προπονητών“. Πολλοί οι Έλληνες, οι οποίοι με το στυλ και τη γνώση τους αριστεύουν και δημιουργούν προσδοκίες. Δεν θα μπούμε σε ονοματολογία από φόβο μήπως ξεχάσαμε κανέναν.
Ο Καστρίτης έπεσε… θύμα (ως προς την προβολή) και των εξαιρετικών σε ποιότητα παικτών (που ο ίδιος επέλεξε), αν και είμαστε βέβαιοι ότι κάθε άλλο παρά το μετάνιωσε. Με τους γεννημένους “ουίνερς” Καρύδα και Νοέα, με τους μπαρουτοκαπνισμένους Χατζή και Καλλινικίδη στο ρόστερ, αλλά και με τον “ολ αράουντερ” Κοψαύτη στο ρόστερ η συνταγή έδειχνε εξ αρχής ιδανική για την επίτευξη του μεγάλου στόχου. Ο Αρκαδικός ήταν-είναι και του Καστρίτη…
Πρόδηλο είναι, ότι οι προβολείς της Α1 πιο δυνατοί και πιο εκτυφλωτικοί σε σχέση με τις μη επαγγελματικές κατηγορίες, στις οποίες δοκιμάστηκε, θα πέσουν πάνω του σε λίγους μήνες. Θέλει, δεν θέλει θα πρέπει να το διαχειριστεί. Το πρώτο μεγάλο στοίχημα για τον νεαρό τεχνικό του Αρκαδικού…