Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Η εξομολόγηση του αρχηγού

Η εξομολόγηση του αρχηγού

haratsis

haratsis

Έπειτα από ένα δραματικό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Κάδμος επικράτησε εκτός έδρας της Πεύκης με 75-74 χάρη σε καλάθι του Μητρόπουλου και εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία, μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος του δευτέρου ομίλου του Νότου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα της Θήβας, αν και νεοφώτιστη στην κατηγορία, τα πήγε περίφημα σε έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς ομίλους των τελευταίων χρόνων, έχοντας για μεγάλο όπλο την έδρα της. Βέβαια, την παραμονή της την εξασφάλισε σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι, το οποίο οι φίλοι του Κάδμου το μετέτρεψαν σε εντός έδρας, καθώς πάνω από 100 άτομα ταξίδεψαν από τη Θήβα προκειμένου να βρεθούν στο κλειστό της Πεύκης.

Ο πιο αρμόδιος για να κάνει ένα μίνι απολογισμό της χρονιάς δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον αρχηγό του Κάδμου, τον Γιάννη Χαρατσή. Ο έμπειρος άσος ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της φετινής χρονιάς, έχοντας σημειώσει 305 πόντους σε 25 παιχνίδια και όντας ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας πίσω από τον Γιάννη Γκρινιάρη.

Ο ιθύνων νους του Κάδμου μίλησε αποκλειστικά στο eBasket.gr για τη φετινή χρονιά και το συγκλονιστικό παιχνίδι με την Πεύκη, αποθέωσε τον κόσμο της ομάδας και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας.

kadmos

– Γιάννη, πετύχατε τον στόχο σας, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την παραμονή στην κατηγορία. Πως κύλησε η χρονιά και πως φτάσατε να παλεύετε για την αποφυγή του υποβιβασμού στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος;
“Φέτος ζήσαμε μία πολύ δύσκολη χρονιά κάτω από μεγάλη πίεση και αυτό οφείλεται σε δύο πράγματα. Κατά τη γνώμη μου γιατί βρεθήκαμε πρώτον στον πιο δύσκολο όμιλο των τελευταίων ετών της Γ’ Εθνικής με όλες τις ομάδες να είναι άκρως ανταγωνιστικές και δεύτερον γιατί ήμασταν μία νέα ομάδα με πολλούς καινούριους παίκτες, νεοφώτιστη στην κατηγορία και με νέα παιδιά στη διοίκηση που παρότι έχουν μεγάλες φιλοδοξίες, ακόμα μαθαίνουν στον χώρο αυτό.

Πετύχαμε τον στόχο μας αλλά για μένα δεν είναι επιτυχία που η ομάδα σώθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο του τελευταία αγώνα μας. Σίγουρα όλοι κάναμε λάθη που αν τα διαχειριστούμε σωστά, θα πετύχουμε πολλά στο μέλλον. Σημασία έχει ότι η ομάδα αυτή όσες φορές και αν έπεσε μετά από ήττες ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Πάντα αντιδρούσε στα δύσκολα, κάνοντας μεγάλες νίκες”.

– Το παιχνίδι με την Πεύκη ήταν συγκλονιστικό. Που κρίθηκε και πως καταφέρατε να φτάσετε στο σπουδαίο διπλό παραμονής;
“Για το παιχνίδι αυτό θα μπορούσα να μιλάω για πολλές ώρες. Νομίζω ότι μας το χρωστούσε από την ήττα μας στο Ρέθυμνο όταν και χάσαμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Το λέω αυτό γιατί στο τέλος έγιναν όλα μαζί για να κερδίσουμε. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που μετά την έλευση του Μιχάλη Θάνου ήταν αήττητη μέχρι να πάμε εμείς. Όλα τα παιδιά και οι προπονητές, όμως, δουλέψαμε πολύ σκληρά την εβδομάδα του τελικού.

Ξεπεράσαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών με αρκετούς παίκτες να παίζουν με ένεση πριν από το ματς και μπορεί να μην κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι αλλά το πάθος και η θέληση που δείξαμε έκρινε ποιος θα παραμείνει στην κατηγορία. Τελικά εμείς το πιστέψαμε περισσότερο από την Πεύκη γιατί ένα λεπτό πριν το τέλος, ενώ ήμασταν 5 πόντους πίσω, καταφέραμε να κάνουμε σερί 6-0 στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς με δύο χαμένα αμυντικά ριμπάουντ της Πεύκης. Μία λάθος πάσα που πήρε ο “κλέφτης” Γκρινιάρης και το πιο γλυκό buzzer-beater από τον κατάλληλο άνθρωπο την κατάλληλη στιγμή.

Βέβαια επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, θέλω να σας πω ότι την προηγούμενη μέρα ο κόουτς μας έβαλε να δούμε όλοι το βίντεο του Γιάννη Μητρόπουλου στην προπόνηση, λες και ήξερε ότι αυτό είναι το τέλος μίας ιστορίας που έχει γράψει η μοίρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποφορτίσει πλήρως την ομάδα από το άγχος… Το παράδειγμα του Γιάννη ήταν ο δρόμος για τη μεγάλη νίκη μας”.

– 29 δευτερόλεπτα πριν το τέλος πήρες το επιθετικό ριμπάουντ και κέρδισες δύο βολές. Τι σκέφτηκες τη στιγμή εκείνη;
“Κοίταξα την κερκίδα μας και μετά τον πάγκο. Σκεφτόμουν μόνο τη νίκη. Τίποτα άλλο…”

kadmos - kosmos

– Θα ήθελα να μου κάνεις ένα σχόλιο για τον κόσμο της ομάδας, που αποτέλεσε τον έκτο παίκτη σας τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια;
“Ότι και να πω για τον κόσμο αυτό θα είναι πολύ λίγο. Είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και στις χαρές και στις λύπες. Μας έχει δώσει τρομερή δύναμη να πετύχουμε τον στόχο μας και τις δύο χρονιές. Όπου και αν ταξιδεύαμε φέτος, ακολουθούσαν την ομάδα πάνω από 100 άτομα!! Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που βγήγαμε για ζέσταμα στην Πεύκη και ένιωθα ότι θα γκρεμιστεί το γήπεδο από τον κόσμο της Θήβας… Ήταν συγκλονιστικό!”.

– Ο τρόπος που ο Κάδμος αντιμετωπίστηκε ως νεοφώτιστη ομάδα ήταν καλός; Είχατε καλές διαιτησίες;
“Η διαιτησία είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα. Φέτος είχαμε και καλές και κακές διαιτησίες. Στα κρίσιμα παιχνίδια, πάντως, δεν μας σεβάστηκαν και αυτό μάλλον είναι λογικό, γιατί ως νέα ομάδα σε εθνικές κατηγορίες δεν είχαμε παρασκηνιακές διασυνδέσεις (κάτι που στην Ελλάδα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε όλα τα πρωταθλήματα). Εμείς από την πλευρά μας είχαμε άψογη φιλοξενία σε όλους όσους ήρθαν στη Θήβα”.

– Την πρώτη χρονιά μείνατε στην κατηγορία που ήταν και ο στόχος σας, την επόμενη ανεβαίνει ο πήχυς;
“Σίγουρα όλοι πλέον στην ομάδα ξέρουν τι πρέπει να κρατήσουν και τι πρέπει να αλλάξουν τη νέα σεζόν. Η φετινή χρονιά πρέπει να είναι οδηγός για το μέλλον του Κάδμου στις Εθνικές κατηγορίες. Ο Κάδμος πάντα έχει τον πήχη ψηλά και εύχομαι να ζήσουμε πολύ μεγαλύτερες στιγμές στη Θήβα”.

Για το τέλος, ο Γιάννης Χαρατσής θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές της φετινής επιτυχίας, τονίζοντας: “Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους προσπάθησαν για την ομάδα αυτή φέτος και ειδικά τους προπονητές μου Αποστόλη Αναστασίου, Στέφανο Δεφίγκο αλλά και τον γυμναστή μου Κώστα Χατζηχρήστο. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπέροχο κόσμο της Θήβας και κυρίως σε όσους ήταν δίπλα μας τις δύσκολες στιγμές. Ο Κάδμος θα είναι και του χρόνου στις Εθνικές κατηγορίες για ακόμα ένα όμορφο ταξίδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…