Η ατάκα του “Ζοτς”

euroleague madrid

euroleague-madrid

Μαδρίτη, αποστολή
karaliΧαλαρός, ευδιάθετος και ολιγόλογος ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, για ακόμα μια φορά ήταν ο πρωταγωνιστής της συνέντευξης Τύπου, μιας διαδικασίας που γνωρίζει πολύ καλά. Οι κοφτές ατάκες που χρησιμοποίησε για να απαντήσει έκρυβαν όλη την ουσία και σίγουρα δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια.
Υπάρχει μυστικό επιτυχίας; “Να δουλεύεις σκληρά, είναι το μυστικό για να φτάσεις σε τίτλους”, είπε ο Ζοτς.

Θα βρεθείς αντίπαλος με ανθρώπους που γνωρίζεις πολύ καλά, πρώην συνεργάτες, πρώην αθλητές σου, πως νιώθεις γι’ αυτό;
“Είμαι χαρούμενος που τους βλέπω όλους εδώ, είναι δύσκολο γι’ αυτούς, ειδικά για τον Πάμπλο δεν μπορώ να πω πολλά (τον είχε παίκτη στην Σαραγόσα)”.

Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα αναδείχθηκε MVP, ένας παίκτης που αγωνίζεται σε ομάδα του Ζοτς, αλλά στη θέση “4”. Είναι αυτό μια αλλαγή για τον ίδιο; “Τον έβγαλαν MVP και τον στερήθηκα από την πρωινή προπόνηση, τώρα θα πρέπει να αλλάξω τα πλάνα μου για να… εκπλήξω τον Πάμπλο. Είναι αλήθεια όμως πως ο Νεμάνια, μπορεί να είναι “4”, μπορεί όμως να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις. Αυτόν τον κάνει ξεχωριστό”.

Βλέπεις κάτι από τη δική σου φιλοσοφία στον τρόπο που οργανώνει την ομάδα ο Πάμπλο Λάσο;
“Του αρέσει η ομάδα του να τρέχει, να παίζει άμυνα σε όλο το γήπεδο, να παίζει ζον πρες. Τι άλλο να σας πω; Το μπάσκετ είναι ίδιο για όλους”.

Ο πρωταγωνιστής της εκδήλωσης αρκετά τρακαρισμένος, δε αναλώθηκε σε μεγάλες κουβέντες. Ο MVP της σεζόν Νεμάνια Μπιέλιτσα είπε: “Είναι ιστορική στιγμή για την ομάδα μας, είναι σημαντικό που είμαστε εδώ. Όλοι το άξιζαν και θα έχουμε πλέον την ευκαιρία να παλέψουμε για τον τίτλο. Έχει γίνει καλή δουλειά από όλους, δεν ήρθαμε για τουρισμό στη Μαδρίτη”. Σε ερώτηση που του έγινε για τον προπονητή του είπε: “Είναι σπουδαίος άνθρωπος, ήρθα μόνο γ’ αυτόν και αν μου έλεγε κάποιος ότι θα ερχόταν αυτή η στιγμή θα έλεγα πως είναι τρελός”.

Ιτούδης: “Ο πρώτος τελικός αύριο”

Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει συμμετάσχει σε πολλά φάιναλ φορ, στα χρόνια που ήταν συνεργάτης του Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό, είναι η πρώτη φορά όμως που βρίσκεται εδώ, ως πρώτος προπονητής. “Η χρονιά ξεκίνησε με τραυματισμούς και δεν ήταν εύκολη, ίσως όμως αυτό να μας βοήθησε για να χτίσουμε χαρακτήρα. Στη συνέχεια η παρουσία του Αντρέι Κιριλένκο ήταν καθοριστική, αποκτήσαμε άλλη δυναμική. Τώρα είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό, τα φάιναλ φορ έχουν τέσσερις τελικούς, για εμάς αύριο είναι ο πρώτος”, τόνισε ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ.

Σε ερώτηση που του έγινε για το παρελθόν και τις συμμετοχές της ομάδας του, ο Δημήτρης Ιτούδης είπε: “Αφού μιλάμε για ιστορία, οφείλω να πω πως είμαστε περήφανοι που η ΤΣΣΚΑ συμμετέχει για ακόμα μια φορά σε τελική διοργάνωση. Η ιστορία όμως δεν παίζει μπάσκετ, οι παίκτες παίζουν”.

Ο Δημήτρης Ιτούδης και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι ταυτόχρονα και οι εκπρόσωποι της νέας γενιάς Ελλήνων τεχνικών, τί σημαίνει αυτό για τους ίδιους; “Είμαι χαρούμενος που είμαστε και οι δύο εδώ, είμαι ενθουσιασμένος και συγκεντρωμένος, έχουμε μάθει από τους πιο έμπειρους έχουμε πάρει τα μαθήματά μας”.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς στην καλύτερη χρονιά του με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ, δήλωσε: “Δεν θέλω να μιλάω για εμένα, αλλά για την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Το μπάσκετ που παίζουμε φέτος είναι φανταστικό, αν παίξουμε έτσι όπως όλη τη σεζόν ελπίζω πως θα νικήσουμε”. Ο πιο δύσκολος αντίπαλος από τον Ολυμπιακό, κατά τον Τεόντοσιτς είναι ο… “Ο Βασίλης είναι σίγουρα ο καλύτερος του Ολυμπιακού, αλλά δεν είναι ο μόνος, σαν σύνολο είναι πολύ καλή ομάδα και αύριο δεν θα είναι εύκολο για εμάς”.

Λάσο: “Μας στηρίζει ο κόσμος”

Την παρουσία του κοινού της, από τη στιγμή που παίζει εντός έδρας θα προσπάθήσει να εκμεταλευτεί μεταξύ άλλων ο Πάμπλο Λάσο. Ο τεχνικός της Ρεάλ, αναφέρθηκε σε αυτό το πλεονέκτημα αλλά και στο γεγονός πως η ομάδα του θέλει να επιστρέψει στους τίτλους. “Πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο. Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε για τρίτη συνεχόμενη φορά σε Φάιναλ Φορ, αλλά όχι από την έκβαση που είχαν τα δύο προηγούμενα. Είναι σημαντικό που έχουμε τη στήριξη του κόσμου και αυτή τη φορά θέλουμε η παρουσία μας εδώ να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα”.

Ο Φελίπε Ρέγιες από την πλευρά του είπε: “Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, που συμμετέχω σε ένα ακόμα Φάιναλ Φορ. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Θα αγωνιστούμε για να νικήσουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
  • real madrid champion f4 2015

    Όσα δεν είδατε στο F4 (vid)

    Το φάιναλ-φορ της Μαδρίτης ολοκληρώθηκε πριν από μία εβδομάδα, με τη Ρεάλ να επιστρέφει στ…
  • real madrid champion f4 2015

    Απ’ τη Μαδρίτη, με αγάπη

    Πέντε μέρες στη Μαδρίτη, παιχνίδια, meetings, τουρνουά μικρών, clinic, έχεις πολλά να σκεφ…
  • Spanoulis Lojeski Olympiacos Real Madrid

    “Δεν ξέρει να χάνει” (vid)

    Μαδρίτη, αποστολή Η κίνηση του Βασίλη Σπανούλη να πετάξει τη μπάλα στον Ρούντι Φερνάντες λ…
Περισσότερα σε Μαδρίτη 2015

Δειτε επισης

Όσα δεν είδατε στο F4 (vid)

Το φάιναλ-φορ της Μαδρίτης ολοκληρώθηκε πριν από μία εβδομάδα, με τη Ρεάλ να επιστρέφει στ…