Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μακάμπι – Γαλατασαράι 81-72

Μακάμπι – Γαλατασαράι 81-72

jeremy pargo maccabi

jeremy-pargo-maccabi

Νίκησε και περιμένει…
Σε αρκετά συγκλονιστικό παιχνίδι κυρίως στα 30λεπτά, η Μακάμπι Τελ Αβίβ πήρε το ροζ φύλλο από την αναμέτρηση με την Γαλατασαράι επικρατώντας των Τούρκων με 8172, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκα.

Σε ένα ουσιαστικά αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι για την Γαλατασαράι, η Μακάμπι πίστευε ότι θα είχε ένα εύκολο βράδυ, αλλά κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν. Η ομάδα του Γκάρι Γκούντες ήθελε μόνο νίκη στο σημερινό παιχνίδι και νίκη του Παναθηναϊκού επί της Άλμπα για να προκριθεί στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης, ξεκίνησαν εντυπωσιακά με τέσσερα στα τέσσερα καρφώματα του Ράντλ και γενικά το παιχνίδι της Μακάμπι στα πρώτα 8 λεπτά ήταν απλά ένα ρεσιτάλ θεάματος. Δευτερόλεπτο με δευτερόλεπτο (μετά τα 8 λεπτά) όμως οι Τούρκοι που έπαιζαν χωρίς άγχος ανέβαζαν την απόδοση τους επιστρέφοντας παράλληλα από το 1911 στο 2323 με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Από κει και πέρα η “Γαλατά” το πίστεψε ακόμη περισσότερο βγάζοντας το “λάδι” στους Ισραηλινούς. Όλο το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ντέρμπι, με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, ενώ στα πρώτα πέντε λεπτά της περιόδου ο Λίνχαρτ ήταν ο ηγέτης της προσπάθειας της Μακάμπι. Εν τέλει το ημίχρονο έκλεισε με τους πρωταθλητές Ευρώπης να έχουν πολύ μικρό προβάδισμα (43-42).

Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο τρίτο δεκάλεπτο, δεν άλλαξαν και πολύ τα πράγματα, το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντοπόντο. Μάλιστα η Γαλατασαράι προηγήθηκε κιόλας στο 25‘ κάνοντας 4947. Από κει και πέρα η Μακάμπι άρχισε να ξυπνά, πήρε το προβάδισμα και ξέφυγε, φτάνοντας την διαφορά στο +7 (58-51) ενώ έκλεισε το 30λεπτο προηγούμενη 5853.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος, ήταν απλά καταδικαστική για την αξιόμαχη “Γαλατά” που τελικά έμεινε με την γλύκα την πολύ καλής απόδοσης των 30 λεπτών. Η Μακάμπι έφτασε εν τέλει στην επικράτηση και περιμένει τον Παναθηναϊκό για να μάθει αν θα πάει στα πλέι οφ.

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης δεν είχε καθόλου καλή απόδοση, καθώς στα 14 λεπτά συμμετοχής έβαλε μόνο 4 πόντους, μαζεύοντας μόνο 2 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 43-42, 58-53, 81-72
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Γκούντες): Πάργκο 9 (1), Χέινς, Σμίθ 22 (4), Ραντλ 19, Λίνχαρτ 10 (2), Τάιους 17, Οχαγιόν, Σχορτσιανίτης 4, Αλεξάντερ , Φόρτε.
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (Αταμαν): Κάρτερ 12 (2), Γιάνγκ 9, Μίτσοφ 3, Πισκίν, Γκόνλουμ 18, Πότσιους 9 (3), Νικολόφ 5 (1), Αρσλάν 8 (2), Αράρ 3 (1), Ούραλ 5 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…