Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Νίζνι – Μάλαγα 75-94

Νίζνι – Μάλαγα 75-94

stefansson nizhny malaga

stefansson-nizhny-malaga

Στο ντέρμπι ουραγών του ομίλου, η Μάλαγα κατάφερε να πετύχει την έκπληξη και να φύγει με εμφατικό διπλό από τη Ρωσία, επικρατώντας της Νίζνι με 94-75, σε μια αναμέτρηση που δεν είχε κάποια βαθμολογική σημασία.

Οι Ισπανοί παρουσίασαν διαστήματα εκπληκτικού μπάσκετ, είχαν μια καταιγιστική πρώτη περίοδο και μια ασύλληπτη τρίτη διαλύοντας κάθε μορφή αντίστασης των γηπεδούχων οι οποίοι όποτε έδειχναν πως πάνε να επιστρέψουν, δεχόντουσαν ηχηρές απαντήσεις.

Η Μάλαγα ήταν καταιγιστική στην πρώτη περίοδο της αναμέτρησης, έπνιξε τη Νίζνι αμυντικά και με εκπληκτική αποτελεσματικότητα στην άλλη πλευρά του παρκέ κατάφερε να προηγηθεί με 17 πόντους (10-27) ύστερα από 8 λεπτά, με μπροστάρη τον Κουζμίνσκας! Ο Ρότσεστι κατάφερε να μετριάσει κάπως την κατάσταση και με δικούς του πόντους οι γηπεδούχοι μείωσαν στο -11 (18-29) πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Ο Αμερικανός γκαρντ συνέχισε το βιολί του και στη δεύτερη περίοδο, βρήκε συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Μέκελ και οι Ρώσοι κατάφεραν να κλείσουν δραματικά την ψαλίδα (35-38 στο 17’). Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν κάπως το ματς με τον Γκρέιντζερ να αναλαμβάνει δράση και πήγαν στα αποδυτήρια διατηρώντας μια διαφορά 7 πόντων (42-50) υπέρ τους.

Η τρίτη περίοδος αποτέλεσε παράσταση για ένα ρόλο. Οι Ισπανοί έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, εκεί όπου ο Γκολούμποβιτς είχε πάρει φωτιά, ο Στέφανσον τον ακολούθησε και η Μάλαγα έτρεξε ένα διαστημικό επιμέρους σκορ 31-13 (!) για να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +26 (55-81) και να κλειδώσει την υπόθεση την υπόθεση νίκη. Διαδικαστικός ο χαρακτήρας της τελευταίας περιόδου.

Ασύλληπτα πράγματα από τους Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και Βλάντιμιρ Γκολούμποβιτς καθώς σημείωσαν 18 και 17 πόντους αντίστοιχα, χωρίς να χάσουν ούτε ένα σουτ (2/2 δίποντα και 4/4 τρίποντα ο μεν και 8/8 δίποντα ο δε) ενώ ακόμα τρεις παίκτες ήταν διψήφιοι. Από τη Νίζνι, διακριθέντες ήταν οι Τέιλορ Ρότσεστι (14π.-2ρ.-3ασ.) και Γκαλ Μέκελ (13π.-5ρ.-3ασ.)

Τα δεκάλεπτα: 18-29, 42-50, 55-81, 75-94.
ΝΙΖΝΙ ΝΟΒΓΚΟΡΟΝΤ (Μπαγκάτσκις): Μπαμπούριν 5 (1), Μέκελ 13 (1), Παραχούσκι 9, Ίβλεφ, Αντόνοφ 6 (2), Κβοστόφ, Κίνσεϊ 12 (3), Ρότσεστι 14 (1), Σαβέλιεφ, Κούκσικς 6 (2), Κριβοσέεφ 5, Τόμπκινς 5 (1).
ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ (Πλάθα): Γκάμπριελ, Μάρκοβιτς 3, Τούλσον 6, Τόμας 10 (2), Σουάρεθ 3 (1), Γκρέιντζερ 12 (3), Βάσκεθ 6, Κουζμίνσκας 18 (4/4 τρ.), Στέφανσον 12 (1), Γκριν 7 (1), Γκολούμποβιτς 17.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Επιστρέφει στη Χάλα Πιονίρ η Μακάμπι

Αφήνει τη Stark Arena η Μακάμπι. Τη Μεγάλη Εβδομάδα (για τους Έλληνες) ο Παναθηναϊκός θα τ…