Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπάρτσα – Ολυμπιακός 73-57

Μπάρτσα – Ολυμπιακός 73-57

dunston olympiacos barca

dunston-olympiacos-barca

Ο Ολυμπιακός έκανε μια από τις χειρότερες ευρωπαϊκές του εμφανίσεις φέτος και ηττήθηκε με 73-57 από τη Μπαρτσελόνα στην πρώτη αναμέτρηση της σειράς για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν ποτέ να μπουν στο κλίμα της αναμέτρησης, βρέθηκαν να κυνηγούν από νωρίς διψήφιες διαφορές και ήταν νωχελικοί τόσο επιθετικά (κυρίως) όσο και αμυντικά. Πλέον στρέφουν την προσοχή τους για το καθοριστικό break στο παιχνίδι της Παρασκευής όπου ευελπιστούν πως θα έχουν σε καλύτερη κατάσταση τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεισφέρει με κανέναν τρόπο.

Κανένας παίκτης του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων και πρώτος σκόρερ ήταν ο Δημήτρης Αγραβάνης με 9 πόντους με τους ερυθρόλευκους να σουτάρουν μόλις με 27% από το τρίποντο ενώ κατέβασαν 17 ριμπάουντ λιγότερα (27 έναντι 44). Από τους Καταλανούς ξεχώρισαν οι Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Μπόστιαν Νάχμπαρ με 10 πόντους έκαστος.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στα πρώτα 2 λεπτά της αναμέτρησης και με μπροστάρηδες τους Πρίντεζη και Ντάνστον προηγήθηκε με 3-6 αλλά εν συνεχεία επήλθε μπλάκ άουτ. Οι ερυθρόλευκοι κόλλησαν τρομερά στην επίθεση χάνοντας πολλά σουτ και κάνοντας αρκετά λάθη, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Μπαρτσελόνα η οποία με αποκορύφωμα το τρίποντο του Σατοράνσκι έτρεξε σερί 11-0 και προηγήθηκε με 8 πόντους (14-6). Οι φιλοξενούμενοι έμειναν χωρίς σκορ για επτά λεπτά (!) και κατάφεραν να επανασυνδεθούν με το καλάθι ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση της εναρκτήριας περιόδου δια χειρός Αγραβάνη (14-8) με τους Όλεσον και Ουέρτας να όμως να χτυπούν από το τρίποντο και να διαμορφώνουν το 20-8 τους πρώτου δεκαλέπτου.

Η διαφορά έφθασε την υψηλότερη τιμή της (25-10 στο πρώτο λεπτό της δεύτερης περιόδου και εν συνεχεία ήρθε η αντίδραση του Ολυμπιακού. Με τους Μάντζαρη, Πέτγουεϊ και Σλούκα να πρωτοστατούν, οι Πειραιώτες κατάφεραν να μειώσουν στους 9 πόντους (29-20 στο 15’) ενώ λίγο αργότερα ο μοναδικός πόντος του Σπανούλη στο πρώτο μέρος έκανε το 31-23 (στο 16’) χωρίς όμως να υπάρχει και συνέχεια. Οι Καταλανοί επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (34-23 στο 19’) προτού ο Λοτζέσκι καρφώσει στον αιφνιδιασμό για να κάνει το 35-26 του πρώτου ημιχρόνου.

Μετά την ανάπαυλα η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε.  Ο Ολυμπιακός πίεζε να μειώσει αλλά δεν μπορούσε καθώς εγκλωβίστηκε στην καλή άμυνα της Μπάρτσα ενώ στην άλλη πλευρά του παρκέ δεν έβρισκε τρόπο να σταματήσει τους γηπεδούχους οι οποίοι εκτόξευσαν τη διαφορά  στο +15 (46-31 στο 25’) η οποία διατηρήθηκε μέχρι το 29’ για να έρθει ο Αγραβάνης με τρίποντο και να τη ρίξει στους 12 (50-38) δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα.

Στην τελευταία περίοδο, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να επιστρέψουν με αξιώσεις στη διεκδίκηση της νίκης με τη διαφορά να μην πέφτει ποτέ κάτω από τους 10 πόντους (52-42 στο 32′).

Τα δεκάλεπτα: 20-8, 35-26, 50-38, 73-57.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόελμαν, Χεζόνια 5, Ουέρτας 3 (1), Αμπρίνες 6 (1), Ναβάρο 10 (2), Σατοράνσκι 9 (2), Πλάις 6, Τόμας 5, Όλεσον 5 (1), Λάμπε 8, Νάχμπαρ 10 (3), Τόμιτς 6.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 5 (1), Χάντερ 7, Ντάνστον 5, Σπανούλης 1, Παπαπέτρου 5 (1), Σλούκας 5, Πρίντεζης 4, Αγραβάνης 9 (1), Μάντζαρης 4 (1), Λαφαγιέτ 5 (1), Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 5 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…