Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Το ομαδικό πνεύμα κυριάρχησε”

“Το ομαδικό πνεύμα κυριάρχησε”

skourtopoulos

Το Ρέθυμνο πέρασε από την Περιβόλα, επικρατώντας του Απόλλωνα Πάτρας και έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της έκτη θέσης του πρωταθλήματος. Οι παίκτες  του Θανάση Σκουρτόπουλου κυριάρχησαν απόλυτα στο παρκέ, με το ομαδικό πνεύμα να είναι το κλειδί της νίκης.

“Θα συμφωνήσω με το Φάνη (σ.σ. Κουμπούρα). Σήμερα ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ομάδας μας. Δουλέψαμε πολύ αυτή την εβδομάδα παρότι είχαμε πολλά προβλήματα υγείας. Τρία παιδιά δεν μπορούσαν να προπονηθούν, σήμερα δύο έπαιξαν με ένεση. Παρόλα αυτά νομίζω το ομαδικό πνεύμα που κυριάρχησε, η καλή κυκλοφορία της μπάλας μας επέτρεψε να βρούμε ανοικτά σουτ τα οποία και πετύχαμε. Κυρίως τρέξαμε στο ανοικτό γήπεδο. Αυτά ήταν τα καθοριστικά στοιχεία που μας επέτρεψαν να πάρουμε μια μεγάλη νίκη.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά. Όσον αφορά το παιχνίδι ξέραμε ότι έχουμε απέναντί μας μια πολύ καλή ομάδα. Περίμενα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και νομίζω ότι ήταν δύσκολο, απλά ένα σημαντικό στοιχείο ήταν πως κρατήσαμε μια μικρή διαφορά –όπως είπε και ο Φάνης-, αλλά την κρατήσαμε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, βγάζοντας το άγχος από τα παιδιά και μεταφέροντάς το στην πλευρά του Απόλλωνα. Νομίζω ότι αυτός ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας που μας βοήθησε να συντηρηθούμε μπροστά στο σκορ και να καταλήξουμε σ’ αυτό το σημείο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Νίκο Βετούλα γιατί για μία ακόμα χρονιά η ομάδα του παίζει πολύ ωραίο μπάσκετ, κάνει μια πολύ καλή πορεία. Εύχομαι καλή συνέχεια”.

Από πλευράς παικτών ο Φάνης Κουμπούρας ανέφερε: “Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα μας, γι’ αυτό το πένθος που φοράμε για το παιδί που έφυγε (σ.σ. Βαγγέλη Γιακουμάκη). Ήταν ένα παιδί στην ουσία από την πόλη μας. Όλοι αν μπορέσουμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό θα είναι πολύ σημαντικό. Για το παιχνίδι, να πω ότι πάντα νιώθω ωραία που γυρνάω εδώ. Έζησα τρία φανταστικά χρόνια στον Απόλλωνα. Ήταν λίγο δύσκολοι καιροί τότε, αλλά τουλάχιστον βλέπω να ανεβαίνει ο Απόλλωνας κι αυτό με ευχαριστεί πολύ. Ήταν ίσως το καλύτερο μας παιχνίδι. Ακριβώς ότι είχαμε σχεδιάσει βγήκε. Δεν αφήσαμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού τον Απόλλωνα να μπει μέσα στο παιχνίδι. Πήραμε μια διαφορά δέκα πόντων κι έμεινε πάντα αυτή η διαφορά. Μπήκανε τα σουτ σήμερα, παίξαμε πολύ καλή άμυνα και είχαμε ένα εύκολο απόγευμα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…