Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Με τη συνδρομή του αρχηγού

Με τη συνδρομή του αρχηγού

zaras tsamis

zaras-tsamis

Ο ΚΑΟΔ κατόρθωσε να πάρει “διπλό”-παραμονής στο κλειστό της “Αρτάκης” ενάντια στον Πανιώνιο, θέτοντας γερά τα θεμέλια της παραμονής του καθώς φαντάζει ακατόρθωτο να μην αποφύγει τον υποβιβασμό. Καθοριστική, για την επικράτηση, στάθηκε η τρομερή εμφάνιση του Θόδωρου Ζάρα. Ο αρχηγός των Δραμινών σταμάτησε στους 25 πόντους σουτάροντας με εξαιρετικά ποσοστά (4/7 διπ.-3/4 τρ.-8/12 βολές) ενώ είχε επιπλέον 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Η επίδοση αυτή δεν θα έπρεπε να ξαφνιάζει κανέναν μιας και ο 27χρονος γκαρντ αποτελεί “πυλώνα” του συγκροτήματος του Κώστα Μέξα, προσφέροντας 13.8 πόντους (44.1% στα τρίποντα), 2.4 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ ανά 24:2 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο, πραγματοποιώντας την καλύτερη του σεζόν στην Α1.

Το eBasket.gr επικοινώνησε με τον αρχηγό του ΚΑΟΔ ο οποίος μας μίλησε για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και την ουσιαστική επίτευξη του στόχου της ομάδας, το μελλοντικό πλάνο αλλά και το λόγο που αποδίδει σε τέτοια υψηλά στάνταρ φέτος.

“Ήταν παιχνίδι υψίστης σημασίας για εμάς καθώς χρειαζόμασταν ένα διπλό ώστε να πάρουμε βαθιά βαθμολογική “ανάσα” και να κάνουμε αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη του στόχου μας. Μπήκαμε από την αρχή απόλυτα προσηλωμένοι και αποφασισμένοι να πάρουμε το ροζ φύλλο, πράγμα που καταφέραμε και πλέον ατενίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον” υπογράμμισε αρχικά και συνέχισε: “Ήταν καλό παιχνίδι τόσο για μένα όσο και για την ομάδα μου και χαίρομαι που συνεισέφερα κατ’ αυτόν τον τρόπο”.

zaras-panionios-kaod

Όσο για το γεγονός ότι πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν του στην Basket League εξήγησε πως “Νιώθω καλά με τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου. Συν τοις άλλοις, έχω πλέον πιο σημαντικό ρόλο στην ομάδα και αυτό με βοηθάει πολύ ψυχολογικά αλλά και αγωνιστικά”.

Ο ΚΑΟΔ παρ’ ότι ακολούθησε διαφορετική πλεύση στον καλοκαιρινό σχεδιασμό, ελέω της μείωσης του μπάτζετ και τη στροφή σε έναν ελληνικό “κορμό” κατάφερε να εξασφαλίσει νωρίτερα την παραμονή του αλλά παρά το γεγονός πως βρίσκεται μακριά από τη “διακεκαυμένη ζώνη” πλέον τα “μυαλά” του αρχηγού δεν παίρνουν “αέρα” και ξεκαθαρίζει ότι: “Δεν θέλουμε να προτρέχουμε. Αρχικά θέλουμε να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την παραμονή μας. Από κει και έπειτα θα κοιτάξουμε να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε και να διεκδικήσουμε όσο υψηλότερη θέση γίνεται. Σίγουρα σε βάθος χρόνου θέλουμε να επιστρέψουμε στα πλέι οφ”.

Φορώντας τα χρώματα του δραμινού συλλόγου από τη σεζόν 2011-12 και δείχνει να έχει “στεριώσει” για τα καλά. Σε αυτό συμβάλλει το κλίμα που χαρακτηρίζει την ομάδα καθώς όπως μας είπε: “Ο ΚΑΟΔ είναι ένα υγιές σωματείο που απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονται για τον αθλητή. Οι συνθήκες είναι ιδανικές γεγονός που δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για έναν επαγγελματία αθλητή να επικεντρωθεί μόνο στο μπάσκετ και το αγωνιστικό κομμάτι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…