Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Κούπα… στη Μαδρίτη”

“Κούπα… στη Μαδρίτη”

goudelock armaos

goudelock-armaos

Έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Λέικερς στο πλευρό του Κόμπι Μπράιαντ. Διαθέτει δολοφονικό σουτ και οδηγεί τη Φενέρμπαχτσε εκ του ασφαλούς στην πρόκριση με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Αποτελεί πονοκέφαλο για κάθε αντίπαλη άμυνα, πράγμα που εμπέδωσαν καλά χθες οι παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ θεωρεί τον “δικό” μας Νίκο Ζήση, κάτι σαν μεγάλο αδερφό.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Άντριου Γκάουντλοκ. Το eBasket συνάντησε στα αποδυτήρια τον Αμερικανό γκαρντ μετά το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε και του έκανε ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης. Ο ίδιος δέχθηκε με χαρά να απαντήσει σε όλα τα ερωτήμα, και πως να μη δεχόταν άλλωστε, αφού πριν από λίγη ώρα είχε “σκοτώσει” τον Ολυμπιακό με 24 πόντους (6/7 τρίποντα), όντας ο κύριος λόγος, που οι Τούρκοι έφυγαν με το σπουδαίο διπλό από το ΣΕΦ, το οποίο τους έφερε στην πρώτη θέση του έκτου ομίλου του Top 16 της Ευρωλίγκα.

“Πετύχαμε ειλικρινά μία σπουδαία νίκη, καθώς καταφέραμε να κερδίσουμε στην έδρα του τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ήμασταν καλύτεροι σε όλους τους τομείς από την αρχή μέχρι το τέλος και φτάσαμε δίκαια στην τελική επικράτηση. Το σημαντικότερο, βέβαια, ήταν πως καλύψαμε και τη διαφορά (+6) που είχαμε ηττηθεί στην Κωνσταντινούπολη”, ανέφερε αρχικά ενθουσιασμένος ο Γκάουντλοκ και πρόσθεσε:

“Γνωρίζαμε ότι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα είναι δύσκολο, ωστόσο ξέρουμε τις δυνατότητες μας σαν ομάδα και πιστεύουμε πως άμα παίζουμε, όπως πρέπει, μπορούσε να κερδίσουμε τον κάθε αντίπαλο. Το αποδείξαμε με την Εφές στην έδρα της, με την ΤΣΣΚΑ στη Ρωσία και τώρα έδω”.

Στη συνέχεια, ο άσος της Φενέρμπαχτσε αναφέρθηκε στη μάχη για το πλεονέκτημα έδρας: “Πλέον είμαστε το φαβορί για να τερματίσουμε στην πρώτη θέση του ομίλου και να πάρουμε το πλεονέκτημα στην επόμενη φάση. Έχουμε ξεπεράσει τα δύσκολα εμπόδια της ΤΣΣΚΑ και του Ολυμπιακού και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κερδίσουμε και τα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια. Τα τρία εξ’ αυτών είναι στην έδρα μας, οπότε όλα είναι στο χέρι μας“.

Όσον αφορά τους φετινούς στόχους της Φενέρμπαχτσε, ο Γκάουντλοκ ήταν ξεκάθαρος: “Έχουμε εξαιρετική ομάδα, εξαιρετικό προπονητή και στόχος μας είναι να σηκώσουμε την κούπα στη Μαδρίτη. Πιστεύω πως έχουμε όλες τις δυνατότητες να το κάνουμε.

goudelock

Ο Άντριου Γκάουντλοκ “εκτέλεσε” τον Ολυμπιακό με 6/7 τρίποντα, με τον Αμερικανό γκαρντ να κάνει απλά αυτό που ξέρει καλύτερα, ήτοι να σκοράρει από παντού.

“Βρέθηκα σε αρκετά καλό βράδυ και έκανε απλά αυτό που πρέπει. Ο ρόλος μου είναι να φορτώνω το αντίπαλο καλάθι με πόντους. Βρήκα ρυθμό από νωρίς και μετά όλα είναι θέμα ψυχολογίας”, ανέφερε ο 27χρονος άσος, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

“Ο κόουτς Ομπράντοβιτς με κάνει καλύτερο παίκτη. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για παράδειγμα φρόντισε να φτιάξει διάφορα συστήματα, μέσα από τα οποία θα έβγαινα ελεύθερος στο τρίποντο. Κάνει εξαιρετική δουλειά στην ομάδα και πιστεύω φάνηκε απόψε ξεκάθαρα. Πλέον με τον Ομπράντοβιτς διαβάζω καλύτερα την αντίπαλη άμυνα και σκοράρω με μεγαλύτερη ευκολία”.

Ρωτήσαμε τον Γκάουντλοκ αν σε κάποια στιγμή μέσα στο χθεσινό αγώνα θυμήθηκε το παιχνίδι στο Μόναχο πριν λίγους μήνες, όταν είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ, σημειώνοντας κόντρα στη Μπάγερν 10/13 τρίποντα.

“Το παιχνίδι με τη Μπάγερν Μονάχου θα το θυμάμαι καιρό. Είχα βρεθεί σε τρομερό βράδυ, είχα και τύχη φυσικά. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήμουν, επίσης, πολύ εύστοχος, ωστόσο δεν πετυχαίνεις σε κάθε αγώνα 10 τρίποντα. Αυτό έγινε μία φορά και μακάρι να ξαναγίνει στα παιχνίδια που θα κρίνουν τίτλους”.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Νίκο Ζήση, τον οποίο χαρακτήρισε μεγάλο αδερφό.

“Με τον Νίκο παίζουμε δύο χρόνια μαζί. Τον είχα συμπαίκτη και στην Ούνικς Καζάν. Χάρηκα όταν έμαθα πως θα έρθει στην ομάδα. Είναι κάτι σαν μεγάλος αδερφός για μένα. Αποτελεί το μυάλο της ομάδας. Ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι καλύτερα από τον καθέναν και πάντα με συμβουλεύει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…