Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Καμία πικρία, μόνο υπερηφάνεια”

“Καμία πικρία, μόνο υπερηφάνεια”

stavridou1

stavridou

Η Αναγέννηση Νέου Ρυσίου ηττήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών από το Ελληνικό, ωστόσο κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις στην πρώτη της παρουσία σε Φάιναλ Φορ. Η ομάδα της Θεσσαλονικής πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις και αν ήταν λίγο πιο τυχερή στο τέλος στον τελικό, θα μπορούσε να είχε κατακτήσει τον τίτλο.

Η Ναυσικά Σταυρίδου, η οποία αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου, μίλησε αποκλειστικά στο eBasket για το Φάιναρ φορ του Κυπέλλου Γυναικών που διεξήχθη φέτος στην Γλυφάδα, ξεκαθαρίζοντας πως όχι μόνο δεν νιώθει πικρία από την ήττα στον τελικό, αλλά αισθάνεται υπερηφάνεια για την τεράστια προσπάθεια που έκανε η ομάδα.

Η Αναγέννηση έγραψε ιστορία και μόνο με τη συμμετοχή της στο Φάιναλ φορ του Κυπέλλου γυναικών. Ήταν πρώτη σας φορά. Πως σας φάνηκε η εμπειρια αυτη;
“Η παρθενική εμφάνιση μιας ομάδας σε ένα Φάιναλ φορ είναι πάντα ιστορική στιγμή, πόσο μάλλον όταν καταλαμβάνεις τη δεύτερη θέση μετά από έναν τελικό που ήταν ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια και μάλιστα εναντίον της ομάδας με το πληρέστερο ρόστερ. Ομολογώ ότι χαρήκαμε την κάθε στιγμή και αγωνιστήκαμε με πάθος και ενθουσιασμό και στα δύο παιχνίδια. Ήταν το φάιναλ φορ που έζησα εντονότερα από ποτέ και ευχαριστώ όλα τα μέλη της ομάδας μου για αυτό!!”

Περίμενες ότι θα μπορουσατε να είστε τόσο ανταγωνιστικές απέναντι στο Ελληνικό;
“Ποτέ δεν μπαίνεις σε ένα ματς για να χάσεις και ειδικά όταν από αυτό το ματς κρίνεται ένας τίτλος. Είχαμε 40 λεπτά να καταθέσουμε και την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο και το κάναμε και πραγματικότητα. Πραγματικά το πιστεύαμε ότι αν ακολουθούσαμε τις οδηγίες της coach και κάναμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει, θα δυσκολεύαμε και θα κοντράραμε το Ελληνικό. Ο στόχος μας ήταν να είμαστε ανταγωνιστικές στο ματς και να διεκδικήσουμε τη νίκη μέχρι το τέλος”.

Ξέρατε οτι θα ήταν δύσκολο να κερδίσετε, σας άφησε πικρία ο τρόπος που ηττηθήκατε;  Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το παιχνίδι;
“Το ματς ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν δύσκολο. Το ότι φτάσαμε να προηγούμαστε στο σκορ μέχρι και 9 πόντους ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε. Όταν το Ελληνικό πλησίασε και μας πέρασε στο σκορ, δεν το βάλαμε κάτω, ισοφαρίσαμε και ξαναπεράσαμε και μπροστά. Στο τέλος πάντα σε τέτοια ματς μιλάει και η τύχη και το ποιος θα είναι πιο εύστοχος στα τελευταία σουτ του αγώνα.

Δυστυχώς εμείς ήμασταν άστοχες και εκεί κάπου κρίθηκε και το ματς. Το γεγονός ότι φτάσαμε τόσο κοντά σε έναν τίτλο μόνο υπερηφάνεια μπορεί να μας γεμίζει. Τα πολλά θετικά συναισθήματα υπερκαλύπτουν πιστεύω την όποια πικρία μπορεί να νιώσαμε στο τέλος του ματς για την απώλεια του τίτλου. Ζήσαμε τον τελικό σε κάθε του δευτερόλεπτο με ένταση και πάθος και αυτό είναι που μας μένει!!”.

anagennisi rusiou

Πιστεύεις πως η φετινή πορεία σας είναι παρακαταθήκη για το μέλλον για ακομα καλύτερα αποτελέσματα;
“Η δουλειά που γίνεται στο σύλλογο είναι πολύ καλή δεδομένων των συνθηκών. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε με σωστό σχεδιασμό και καλή απόδοση στον αγωνιστικό χώρο να έχουμε καλή πορεία και στα επόμενα χρόνια. Για να είμαστε ρεαλιστές όμως, οι επιλογές για τη στελέχωση ομάδων εκτός Αθηνών είναι πιο περιορισμένες.

Πολλές φορές απαιτούν μεγαλύτερα budget και τα τελευταία χρόνια καμία ομάδα “επαρχιακή αν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τον όρο δεν έχει φτάσει σε ψηλότερη θέση από την τέταρτη του πρωταθλήματος και τη δεύτερη στο Κύπελλο. Οπότε εν κατακλείδι θα ήθελα να μείνουμε προσγειωμένες, να χαρούμε φυσικά τη φετινή επιτυχία και να δουλέψουμε σκληρότερα του χρόνου για ανάλογα ή και καλύτερα αποτελέσματα”.

Τέλος πόσο καλό κάνει στο γυναικείο μπάσκετ η τηλεοπτική προβολή του Φάιναλ φορ από τη ΝΕΡΙΤ;
“Κάνει πολύ κάλο στο άθλημα η προβολή και η τηλεοπτική κάλυψη. Μπορεί ο τελικός να μην είχε πολύ ψηλό σκορ (αν και σπάνια σε τελικούς βλέπουμε παιχνίδια με ψηλό σκορ – πολλοί coaches πιστεύουν ότι η καλή άμυνα είναι αυτή που δίνει τους τίτλους) όμως θεωρώ ότι ήταν ένα όμορφο παιχνίδι που κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος και οι τηλεθεατές έμειναν ικανοποιημένοι.

Για μας που παίζαμε στην Αθήνα και δεν κατάφεραν πολλοί δικοί μας να μας δουν από κοντά, ήταν πολύ θετικό το ότι παρακολούθησαν το ματς από την τηλεόραση και σήμερα που γυρίσαμε πίσω κοντά τους νιώθουν σαν να ήταν εκεί. Η τηλεοπτική κάλυψη είναι γεγονός ότι δίνει ακόμα και στο γήπεδο μια άλλη ατμόσφαιρα!!”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…