Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Ανταγωνιστικοί με όλους”

“Ανταγωνιστικοί με όλους”

jankovic nansy

jankovic-nansy

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της Ρεάλ Μαδρίτης με 85-69 για την 11η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα και έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση του στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση και έστειλε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, πως δεν πρόκειται να αποτελέσει εύκολο αντίπαλο για κανέναν.

Το eBasket.gr βρέθηκε στα αποδυτήρια του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και συνάντησε τον Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος μίλησε για την τρομερή νίκη επί της Ρεάλ, τη συνέχεια στη διοργάνωση, αλλά και για την φετινή αγωνιστική του άνοδο.

Ποιο ήταν το κλειδί της νίκης? Πίστευες ότι θα μπορούσατε να κερδίσετε ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης;
“Εντάξει, πριν από κάθε αγώνα πιστεύεις ότι μπορείς να νικήσεις και αυτό πρέπει να το δείξεις και στο γήπεδο. Πιστεύω αυτό που κάναμε σήμερα, ήταν ότι δείξαμε το απαραίτητο πάθος και την ενέργεια στην άμυνα, το οποίο μας βοήθησε να ελέγξουμε το ρυθμό“.

Με τη νίκη σας αυτή εξασφαλίσατε σε μεγάλο βαθμό την πρόκρισή σας στα πλέι οφ. Λογικά χρειάζεστε μία ή δύο νίκες ακόμη για τη συνέχεια.
Δεν είναι σίγουρο τίποτα ακόμη, η συνέχεια είναι δύσκολη. Έχουμε τρία παιχνίδια ακόμη στην Ευρωλίγκα, τα οποία πρέπει να τα δούμε το καθένα ξεχωριστά και να πάρουμε και τις τρεις νίκες”.

Το πλεονέκτημα έδρας λογικά δεν το προλαβαίνετε, οπότε στην επόμενη φάση θα αγωνιστείτε με μειονέκτημα απέναντι σε κάποια ισχυρή ομάδα, όπως η Φενέρμπαχτσε ή ΤΣΣΚΑ. Θεωρείς ότι μπορείτε να φανείτε ανταγωνιστικοί και γιατί όχι να περάσετε και στο Final 4;
“Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παίρνουμε ενέργεια, όπως πήραμε σήμερα από την άμυνα. Είναι κάτι πολύ βασικό για το παιχνίδι μας και ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια που κρίνονται στις λεπτομέρειες.

Τέλος, τόσο εσύ, όσο και ο Νίκος (σ.σ Παππάς) φέτος, σε αντίθεση με πέρυσι δείχνετε σε κάθε ευκαιρία πως είστε έτοιμοι να ηγηθείτε του Παναθηναϊκού. Θεωρείς πως πλέον έχετε προσαρμοστεί πλήρως και δίνετε αυτά που μπορείτε;
“Πρέπει κάθε μέρα σε κάθε αγώνα να γίνεσαι καλύτερος και να βελτιώνεσαι. Από ‘κει και πέρα είναι θέμα προσαρμογής. Δουλεύουμε κάθε μέρα, πέρυσι είχαμε μία χρονιά μεταβατική, αν μπορώ να την πω έτσι, στην οποία δεν πήραμε αρκετό χρόνο συμμετοχής. Φέτος μας δίνετε αυτή η ευκαιρία και πάμε πολύ καλά“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…