Κεντρική Διεθνή Καθήλωσε τα πλήθη το clasico

Καθήλωσε τα πλήθη το clasico

real madrid copa del rey champions

real madrid-copa del rey-champions

Εβδομάδα Κυπέλλου ήταν αυτή που πέρασε, σε ολόκληρη των Ευρώπη με τα εθνικά πρωταθλήματα να κάνουν μια παύση και το ενδιαφέρον να στρέφεται στους δεύτερους τη τάξει θεσμούς, πλην Γερμανίας και Ελλάδας, καθώς ο τελικός έμεινε πίσω ελέω της υπόθεσης του ΑΣΕΑΔ αναφορικά με τον “αιώνιο” προημιτελικό.

Αναμφίβολα η αναμέτρηση που συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα ήταν το clasico μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα που βρήκε τους “μαδριλένους” θριαμβευτές με 77-71, να διατηρούν τα κεκτημένα της περσινής σεζόν. Η απήχηση του τελικού στο κοινό αποτυπώθηκε και στον αριθμό των τηλεθεατών που καθηλώθηκαν μπροστά από τις οθόνες για να απολαύσουν τη σύγκρουση μεταξύ των δύο σπουδαιότερων ομάδων της Ιβηρικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Liga Endesa, τον τελικό παρακολούθησαν 2.375.900 άτομα ήτοι το 15.4% της τηλεθέασης, νούμερο που αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο πίσω από τους τελικούς του 2010 (2.385.000) και του 2014 (2.709.500).

Αντιστρόφως ανάλογο το ενδιαφέρον του Ιταλικού Κυπέλλου. Στον τελικό διασταύρωσαν τα “ξίφη” τους η Αρμάνι Μιλάνο με τη Σάσαρι, η οποία επίσης έκανε το back to back, αλλά το φιλοθεάμον κοινό της γειτονικής χώρας δεν έδειξε ιδιαίτερα ζεστό καθώς μόλις 274.000 τηλεθεατές το παρακολούθησαν και δη το 1.04% της συνολικής τηλεθέασης.

Μεγαλύτερο το ενδιαφέρον των Γάλλων για τον τελικό του θεσμού που πραγματοποιήθηκε για τρίτη σερί χρονιά στην Ντίσνεϋλαντ, με το γήπεδο να είναι κατάμεστο. Συγκεκριμένα, 13.750 φίλαθλοι παρακολούθησαν δια ζώσης τον τελικό μεταξύ Στρασμπούρ και Λε Μάν, που βρήκε την πρώτη κυπελλούχο, όταν πέρσι στις κερκίδες βρέθηκαν 12.000 άτομα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…