Κεντρική Ασίστ Η γωνιά του κόουτς Διαφορετική ανάγνωση

Διαφορετική ανάγνωση

printezis kaselakis

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ

galanis-dimitrisΜπορεί σήμερα όλη η Ελλάδα να αγωνιά τί θα γίνει στο Eurogroup, αλλά εμείς έχουμε τις εμμονές μας με το basketball. Τώρα, αφορμή ήταν το Ολυμπιακός – ΑΕΚ και η ”άλλη ανάγνωση”, από το στείρο νίκη – ήττα. Είναι άκρως ενθαρρυντικό όταν μία ομάδα -με οποιοδήποτε τρόπο- “ξυπνά“, επενδύει, μαζεύει κόσμο. Το γενικό ενδιαφέρον, ο ανταγωνισμός (αυτό φάνηκε στο χθεσινό παιχνίδι), θα τους κάνει όλους καλύτερους, πιο ενεργοποιημένους.

Η ευρωπαϊκή προοπτική, που ακούω για την ΑΕΚ, μέσω Eurocup, θα ανοίξει νέους ορίζοντες. Η διοργάνωση αυτή είναι υποτιμημένη στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη γεμίζουν γήπεδα, αναδεικνύονται ομάδες, παίκτες, προπονητές, ανοίγουν αγορές.

Ίσως ξυπνήσει και η Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ και ο Άρης έχουν μέχρι τώρα την 3η-4η θέση, χωρίς μεγάλο κόπο. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Ο σκεπτικισμός, η αυτοκριτική και η αξιοποίηση κάθε λογής δυνατοτήτων, πρέπει να έρθουν άμεσα στην επιφάνεια. Η συντήρηση και η καλή διαχείριση δεν θα επαρκεί. Θα χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Μπορεί να υπάρξει ένας ακόμα πυλώνας ανάπτυξης. Μία ομάδα, σαν την ΑΕΚ, μετά την προσέλκυση καλών αθλητών με… μεγάλο όνομα, θα πρέπει, αν θέλει να φτάσει ψηλά και να σταθεροποιηθεί, να κοιτάξει τις μικρές ηλικίες. Άλλωστε, δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που είχε στις τάξεις της νεαρούς, τους Μπουρούση, Ζήση, Τσιάρα κ.α.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ξέχωρα από το όμορφο ματς, η ανάγνωση συνιστά ικανοποίηση ότι κάτι κινείται, ίσως ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι και προσμονή για κάτι καλύτερο. Όλα αυτά προϋποθέτουν υπομονή και γνώση. Θα είναι όμορφο να υπάρξουν νέοι πόλοι ανάπτυξης του basketball.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Γαλάνης
Περισσότερα σε Η γωνιά του κόουτς

Δειτε επισης

Μεταβατική, η πιο σημαντική περίοδος

Η αγωνιστική δράση σιγά σιγά πλησιάζει στο τέλος της και όπως είναι φυσικό για μια υγιή επ…