Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη O Άγγελος της Ρόδου

O Άγγελος της Ρόδου

tsamis

tsamis

Ο Κολοσσός Ρόδου βρέθηκε στη Δράμα από τον παράδεισο στην κόλαση, όταν ο ΚΑΟΔ κατάφερε να επίστρεψει από το -27 (56-29) και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια (68-68) ένα λεπτό πριν από το τέλος. Με τη μπάλα να ζυγίζει πολλά κιλά, ο Τσάμης αποφάσισε να πάει στο ένας εναντίον ενός και έκανε το 70-68, χαρίζοντας ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του, μιας και οι δραμινοί δεν ευστόχησαν στην τελευταία επίθεση.

Ο Άγγελος… της Ρόδου “μίλησε” για ακόμα μία φορά φέτος την κατάλληλη στιγμή και οδήγησε την ομάδα του στο σπουδαίο διπλό παραμονής στη Δράμα. Ο 33χρονος γκαρντ διανύει ίσως την καλύτερη του χρονιά στην Α1, μετρώντας μέσο όρο σε 12 παιχνίδια 11,7 πόντους, 5,3 ριμπάουντ και 4,1 ασίστ, όντας το “Α” και το “Ω” του φετινού Κολοσσού ειδικά και μετά την αποχώρηση του μπόμπερ Μάικ Τζέιμς.

Ο Άγγελος Τσάμης μίλησε στο eBasket για το διπλό επί του ΚΑΟΔ, την επόμενη αναμέτρηση με τον Κόροιβο, τη μάχη της παραμονής αλλά και για τις προσωπικές του εμφανίσεις. Παράλληλα σχολίασε την αποχώρηση του Μάικ Τζέιμς καθώς και τη μάχη του τίτλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το διπλό στη Δράμα: “Ήταν μία πολύ μεγάλη νίκη για εμάς, ένα πολύ σημαντικό διπλό και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Μία νίκη που μας γεμίζει με αισιοδοξία. Νομίζω ότι την αξίζαμε εξ’ αρχής, ασχέτως αν το παιχνίδι κρίθησε στον πόντο”.

Για το κρίσιμο καλάθι του στα τελευταία δευτερόλεπτα: “Είναι λίγο επίπονο να βλέπεις τη διαφορά να πέφτει συνέχεια. Νομίζω στο δεύτερο ημίχρονο κουράσαμε περισσότερο το μυαλό μας και δεν παίξαμε όσο σωστά θα έπρεπε στην άμυνα και έτσι αφήσαμε τη Δράμα να πλησιάσει στο σκορ και να μας ισοφαρίσει κιόλας. Ωστόσο στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, πήραμε ένα τάιμ άουτ και ο κόουτς Λυκογιάννης μου είπε να παίξω ένας εναντίον ενός. Ακουλούθησα τις εντολές του και δόξα τω Θεώ για μας το καλάθι μπήκε. Στην επόμενη φάση ο ΚΑΟΔ αστόχησε και ήρθε η νίκη για εμας, κάτι που ήταν και πιο δίκαιο”.

Για το που θα κριθεί η παραμονή: “Θεωρώ πως η παραμονή θα κριθεί κατά πολύ στην έδρα της κάθε ομάδας, αν και πιστεύω πως το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και αμφίρροπο. Γενικότερα η κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει την οποιαδήποτε, ωστόσο οποιαδήποτε ομάδα μπορέσει να κρατήσει αλώβητη την έδρα της για περισσότερες αγωνιστικές, νομίζω θα σώσει και την κατηγορία”.

Για το επόμενο παιχνίδι με τον Κόροιβο: “Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς και θέλουμε μόνο τη νίκη, ώστε να δώσουμε αξία στο διπλό της Δράμας. Πρέπει να κρατήσουμε αλώβητο το Βενετόκλειο, τόσο σ’ αυτό το παιχνίδι όσο και στο επόμενο με τον Πανιώνιο, που είναι η αρχή του δεύτερου γύρου”.

kolossos - tsamis

Για τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί φέτος στο πρωτάθλημα: “Δεν το έχω παρατηρήσει αλλά μου το έχουν πει πολλοί. Νιώθω πολύ καλά σ’ αυτή την ομάδα, είναι η ομάδα μου μπορώ να πω. Είμαι πολλά χρόνια εδώ. Πέρυσι ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά και για μένα γιατί προερχόμουν από έναν τραυματισμό αλλά το καλοκαίρι δούλεψα σκληρά και προσπαθώ φέτος να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε όλους τους τομείς”.

Για την αποχώρηση του Μάικ Τζέιμς: “Έφυγε ένας σημαντικός παίκτης για μας που ήταν το βαρόμετρο της ομάδας. Εμείς έπρεπε, όμως, να βρούμε λύσεις μέσα από την ομάδα και νομίζω τα καταφέρνουμε αρκετά καλά μέχρι στιγμής, αρκεί να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια συνέπεια στους αγώνες”.

Για τη μάχη του τίτλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό: “Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να προβλέψουμε το τι θα συμβεί στο πρωτάθλημα γιατί συμβαίνουν πολύ σημαντικά πράγματα που επηρέαζουν και τις δύο ομάδες, όπως ήταν η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή να δικαιώσει τον Ολυμπιακό και να του δώσει το παιχνίδι του Κυπέλλου. Θα δούμε ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, τις οποίες ανυπομονώ να παρακολουθήσω”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…