Κεντρική Ασίστ Περαστικός Μην τον λέτε Γιωργάκη

Μην τον λέτε Γιωργάκη

Παπανδρέου

papandreou

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο θα ασχολούμαι περισσότερο. Όχι μόνο γιατί το θέλω –πολιτικοποιημένοι ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να είμαστε-, αλλά γιατί με αναγκάζουν και τα γεγονότα. Κι από την πολιτική δεν είμαστε Περαστικοί, αλλά ας μην το αναλύσω. Έτσι κι αλλιώς το έναυσμα μου το έδωσε το… μπάσκετ. Ή σωστότερα, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Χρόνια στέλεχος στο ΠΑΣΟΚ, αλλά απέναντι από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ποτέ δεν τα βρήκαν μεταξύ τους, οπότε δεν μου έκανε εντύπωση ούτε η εμφάνισή του (παραμονές των δημοτικών εκλογών) σε εκδήλωση του ΚΚΕ, ούτε και μια αδέξια στροφή που έκανε προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη μια είναι στον ευρύτερο αριστερό χώρο (καμία σχέση με τον βίο του, αλλά ψιλά γράμματα), από την άλλη η προσαρμοστική του ικανότητα (αν ήταν ζώο θα ήταν χαμαιλέοντας, αν ήταν αθλητής εκτός μπάσκετ, θα ήταν γυμναστής, καθότι έχει έφεση στις κυβιστήσεις), άφηναν περιθώρια για να… λοξοκοιτά πολιτικά.

Όμως, το αίμα νερό δεν γίνεται κι από τη στιγμή που ο Γιωργάκης επέστρεψε στην πολιτική σκηνή, βρήκε κι ο Γιώργος (ο Βασιλακόπουλος, ντε) τον πολιτικό του χώρο. Για να είμαστε πολιτικώς ορθοί… ξαναβρήκε τη χαμένη πολιτική του ταυτότητα. Εξ ου και συνάντηση που είχε. Άλλοι λένε με τον ίδιο τον Γιωργάκη, άλλοι με στενούς του συνεργάτες. Μικρή σημασία έχει.

Μάλιστα, όχι μόνο αγάπησε (ξανά) με πάθος, αλλά απαγορεύει στους τριγύρω του να αποκαλούν τον ΠαπανδρέουΓιωργάκη“. Κι όταν μιλά, οι “τριγύρω” κάθονται σούζα. Αυτά να τα λέμε. Στην παρέα του παραμένει αρχηγός. Για πιο έξω δεν παίρνω όρκο, αλλά στην αυλή του είναι αφεντικό.

Η πλάκα έχει και συνέχεια. Όχι μόνο επενδύει εκ νέου στον Γιωργάκη (α, εγώ δεν είμαι ούτε Περαστικός από την παρέα του, παρότι τρώμε στα ίδια μέρη και θα λέω τον πρόεδρο του Κινήματος όπως μου αρέσει), αλλά προχώρησε κι ένα βήμα πιο πέρα. Είπε πως αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραιτηθεί!

Όχι πως συντρέχουν λόγοι, καθώς ο Τομέας Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος (αν βρεθεί στην εξουσία) να προχωρήσει -με πιο σκληρές τροποποιήσεις- τον νόμο Ανδριανού, για τον οποίο γνωρίζετε ότι δεν έχει μπει στο αρχείο. Δεν μπορεί να μπει στο αρχείο.

Βεβαίως, πολιτικώς ο Γιωργάκηςμία από χόρτα” δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ότι θα πάρει. Σε “κουτσό άλογο” ποντάρει, πέρα από την ιδεολογική συγγένεια. Το μόνο ευχάριστο είναι πως στις 25 Ιανουαρίου θα μπορεί με άνεση να πει ο ένας στον άλλον (αφού δεν χρησιμοποιούν και… υποκοριστικά) “Γιώργο χάσαμε“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περαστικός
Περισσότερα σε Περαστικός

Δειτε επισης

«Σταύρωσαν» τον μπασκετικό

Αυτόν τον μπασκετικό τον… ψήφισαν οι «φίλοι» του. Μπορεί να έχουν ξεκινήσει Ευρωλίγκα και …