Ψηλό για… ψηλά

petway hanter mitcov

petway-hanter-mitcov

kogasΗ ήττα δεν κοστίζει μια… δεκάρα στον Ολυμπιακό. Παρότι απέναντι σε μια ομάδα με επτά -όλους κι όλους- παίκτες, περιμένει κανείς καλύτερη αντίδραση. Αλλά “μηδέν οξέα, μηδέν λιπαρά“, που λένε. Αυτό που κοστίζει είναι ότι φανέρωσε κάτι, το οποίο συζητιέται από την αρχή της χρονιάς, το οποίο κι εμείς έχουμε θίξει: Την αδυναμία στη θέση του σέντερ.

Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν εξαιρετικά γεμάτη περιφέρεια κι αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι ΔΕΝ φάνηκε η απουσία του Βαγγέλη Μάντζαρη. Μπορεί κανείς να υποστηρίξει -και μάλλον θα έχει δίκιο- ότι αν έπαιζε ο Περιστεριώτης πόιντ γκαρντ ο Αρόγιο δεν θα έκανε πάρτι. Ναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Μέσα στο πρόγραμμα είναι και οι απουσίες.

Σπανούλης, Λαφαγιέτ, Λοτζέσκι, Σλούκας, ακόμα κι ο κακός απόψε Κατσίβελης, μαζί με τον Μάντζαρη, συνθέτουν αξιόπιστη περιφερειακή γραμμή. Με τον Ντάρντεν και τον Λοτζέσκι ο Ολυμπιακός είναι ΟΚ και στη θέση “3“, παρότι θα ήταν εντελώς διαφορετικός και θα έβγαζε πολλά περισσότερα σχήματα πάνω στο παρκέ, παρόντος του Ιωάννη Παπαπέτρου.

Με την άνοδο του Πέτγουεϊ, με τη διαφορετική αντίληψη που έχει για το τί πρέπει να κάνει στις δύο πλευρές του γηπέδου (και κυρίως στην άμυνα), αλλά και την παρουσία του Αγραβάνη, ο Ολυμπιακός καλύπτεται στη θέση “4“, παρότι του λείπει ένας εκ των κορυφαίων δημιουργών της ομάδας, παίκτης – βαρόμετρο, ο Γιώργος Πρίντεζης.

Εκεί που είναι εμφανής η αδυναμία είναι στο “5“. Είναι κρίμα μια ομάδα που μπορεί να πάει ψηλά, να παρακαλά μην στραβοπατήσει ο Ντάνστον. Ο Χάντερ δεν ήταν καλός, όμως και πάλι ήταν μόνος. Και καλός να ήταν δεν έφτανε και το λέμε απόψε, που απέναντί του είχε όλον κι όλον τον Γιανγκ. Δεν είχε να αντιμετωπίσει την πιο γεμάτη “φροντ λάιν” της ηπείρου, μην τρελαθούμε.

Ο Βασίλης Καββαδάς είναι απογοητευτικός. Όχι μόνο γιατί δείχνει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει σε αυτό το υψηλό επίπεδο, αλλά γιατί ένα παιδί της ηλικίας του, που βρίσκεται στο “ερυθρόλευκορόστερ, υποχρεούται (τουλάχιστον) να σουτάρει 1.000 βολές στην προπόνηση, ακόμα κι όταν οι άλλοι σταματούν, για να μην έχει το απογοητευτικό 0/4.

Μπορεί και να έτυχε, αλλά πρέπει κι αυτός -όπως και κάθε άλλος νεαρός παίκτης- να αντιληφθεί ότι ομάδες όπως ο Ολυμπιακός δεν μπορούν να “χαμηλώσουν” για να φτάσει, αλλά πρέπει εκείνος να “ψηλώσει“.

Όπως και να ‘χει, ο Καββαδάς δεν δείχνει ικανός να βοηθήσει ουσιαστικά τον Ολυμπιακό, που φωνάζει ότι χρειάζεται ένα “5άρι”, έστω μόνο για την Ευρωλίγκα, προκειμένου να κοιτάζει ψηλά. Αν και μεταξύ μας, η καλύτερη λύση για τους “ερυθρόλευκους” είναι ένας παίκτης που είχαν στο ρόστερ τους και που άφησαν να φύγει, θεωρώντας –προφανώς από κακή ιατρική εκτίμηση– ότι δεν θα ξαναπαίξει μπάσκετ. Και, φυσικά, αναφέρομαι στον Δημήτρη Μαυροειδή.

Είναι η καλύτερη λύση γιατί θα μπορούσε, αν τον είχε στο ρόστερ, να τον χρησιμοποιήσει και στο ελληνικό πρωτάθλημα, όχι μόνο στην Ευρωλίγκα.

kogas@ebasket.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ο κόουτς Μπαρτζώκας άνοιξε τα χαρτιά του

Έτσι θα παίξει το… ελληνικό πόκερ ο Μπαρτζώκας. Το ματς με τον Προμηθέα ήταν εξίσου αδιάφο…