Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ Η “εικόνα” του Αλεξανδρή

Η “εικόνα” του Αλεξανδρή

alexandris

Ο Πανιώνιος πέρασε από “σαράντα κύματα” το προηγούμενο καλοκαίρι και πλέον έχει μπει ίσως στην πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του. Πρωταρχικός στόχος των “κυανέρυθρων” είναι η παραμονή στην μεγάλη κατηγορία, έργο που καλείται να φέρει εις πέρας ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Ο έμπειρος τεχνικός του Πανιωνίου, που συμπληρώσει 200 νίκες στη μεγάλη κατηγορία με την επικράτηση ενάντια στον Κόροιβο την προηγούμενη αγωνιστική, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr).

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη συνεργασία του με τον Πανιώνιο:

“Αυτή η συνεργασία έρχεται σε μία δύσκολη περίοδο για τον σύλλογο, ο οποίος για πρώτη φορά ζει τέτοιες καταστάσεις. Οι διαδικασίες έγιναν την τελευταία στιγμή και κάτω από την πίεση του χρόνου κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθαρή σκέψη στις ενέργειες που έγιναν. Ουσιαστικά εγώ είμαι ο 4ος προπονητής (Καλαφατάκης, Παπαχατζής, Δεγαΐτας) που βρίσκεται στην ομάδα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Όπως είναι φυσιολογικό οι παίκτες είχαν υποστεί ένα σοκ από τις αλλαγές, ενώ σε συνδυασμό με την απουσία προετοιμασίας η κατάσταση ήταν δύσκολη.

Θέλω να πιστεύω ότι η παρουσία μου εδώ και οι εμπειρίες που έχω από όλη την πορεία της καριέρας μου θα βοηθήσουν την ομάδα να ηρεμήσει και να αποδώσει αυτό που μπορεί. Στο ελληνικό πρωτάθλημα είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής έχω παρουσία 40 ετών και μέσα από τις παραστάσεις που έχω αποκομίσει γνωρίζω τι πρέπει να κάνω και πότε.

Όταν μου έγινε η πρόταση δεν το σκέφτηκα καθόλου κι ήρθα με μεγάλη χαρά στον Πανιώνιο γιατί έχω αυτήν την ομάδα σε τεράστια εκτίμηση. Είναι ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της Ελλάδας που διαθέτει βαριά φανέλα και ένα μπασκετικό κοινό. Μέσα στα χρόνια έχουν περάσει σπουδαίοι παίκτες, δουλεύει εξαιρετικά στην παραγωγική διαδικασία έχοντας βγάλει μεγάλα ταλέντα, ενώ στον πάγκο της ομάδας έχουν βρεθεί καταξιωμένοι προπονητές που άφησαν την σκέψη τους, την φιλοσοφία τους και την αύρα τους κάτι που αποτελεί προίκα για ένα σωματείο”.

Για τον στόχο της παραμονής και πόσο εφικτός είναι:

“Δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου. Από την μία πλευρά όλοι ξέρουν ότι είναι δύσκολο να πετύχουμε αυτόν τον στόχο, όμως από την άλλη εγώ είμαι αισιόδοξος. Η ομάδα είχε την ατυχία στην αρχή της σεζόν όταν δεν είχε ακόμα ολοκληρώσει το ρόστερ της να χάσει με μεγάλες διαφορές παιχνίδια κόντρα σε ομάδες με ίδιους στόχους (Κολοσσό, Τρίκαλα). Αυτό είναι κάτι που θα μας βαραίνει μέχρι τέλους, καθώς οι διαφορές δεν θα μας ευνοούν στις ισοβαθμίες. Πλέον για να μην μπούμε σε αυτή την διαδικασία θα πρέπει να ψάξουμε μεγάλες νίκες.

Παρά τις δυσκολίες λέω ότι είμαι αισιόδοξος γιατί στο ρόστερ υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες, ταλαντούχοι νέοι και το κυριότερο και το κυριότερο είναι ότι το καθημερινό πρόγραμμα της προπόνησης βγαίνει ευχάριστα και με πρόοδο. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά έχουν διάθεση να δουλέψουν σκληρά, ενώ παράλληλα υπάρχει ένα άριστο κλίμα μέσα στα αποδυτήρια. Το γεγονός ότι φεύγω από το γήπεδο ευχαριστημένος μου δίνει κουράγιο και πίστη ότι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες”.

Για τον κόσμο του Πανιωνίου:

“Ως άνθρωπος μου αρέσει να λειτουργώ ως μέλος της κοινωνίας που συνεργάζομαι κι έτσι από την πρώτη στιγμή βρέθηκα κοντά στον κόσμο του Πανιωνίου. Καθημερινά εισπράττω τεράστια αγάπη κι αυτό με κάνει να θέλω να την ανταποδώσω σε αποτελέσματα.

Από εκεί και πέρα η παρουσία τους στο γήπεδο είναι συγκλονιστική. Στηρίζουν με μεγάλη θέρμη την ομάδα κι αυτό βοηθάει τη δουλειά μου αλλά και τους παίκτες να κάνουν την υπέρβαση που τους ζητάω. Μας βοηθάει πολύ κι ελπίζουμε στο τέλος να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί. Αυτήν την εικόνα την έχω ήδη στο μυαλό μου και παίρνω δύναμη“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…