Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Ψάχνουμε ταυτότητα”

“Ψάχνουμε ταυτότητα”

ziagkos

ziagkos

Προβληματισμένος από την εικόνα της ΑΕΚ εμφανίστηκε ο τεχνικός της ομάδας, Βαγγέλης Ζιάγκος, ο οποίος δήλωσε πως άπαντες στο “κιτρινόμαυρο” στρατόπεδο αναζητούν ηρεμία, συνοχή και τους ρόλους τους.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας προπονητής είπε:
“Ξέραμε πως ερχόμενοι εδώ, θα αντιμετωπίζαμε μια ομάδα διαφορετική απ” όλες τις άλλες. Και η ήττα αυτή επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της ομάδας. Ξέραμε ότι η Ελευσίνα θα αντιμετωπίσει το ματς αυτό όχι σαν όλα τα άλλα. Κάνουμε μια προσπάθεια να βρούμε την αγωνιστική μας ταυτότητα. Ξέρουμε πολύ καλά και ας κάνουν κάποιοι ότι το ξεχνάνε, υπό ποιες συνθήκες στήθηκε αυτή η ομάδα. Και φτάσαμε να λέμε για την παραμονή της στην κατηγορία στην πέμπτη αγωνιστική.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες αυτές οδήγησαν σε κάποιες επιλογές, σε μια τέτοια φάση παρατεταμένης ανανέωσης. Η ομάδα δυσκολεύεται να βρει ηρεμία, συνοχή, ρόλους. Και πρέπει να το καταλάβουμε καλά. Στο αγωνιστικό κομμάτι δεχθήκαμε 48 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Έπαιξε μεγάλο ρόλο η αποβολή του Ίνγκλις σε μια πολύ κρίσιμη χρονική στιγμή.

Ήταν προφανές πως η αποβολή του μας αποσυντόνισε, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Τα τρίποντα που πέτυχε η Ελευσίνα με τον Αθανασούλα που σε σκοτώνουν ψυχολογικά και σε συνδυασμό με την δική μας αστοχία στα τρίποντα και στις βολές, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για τη συνέχεια”.

Ερωτώμενος για την πίεση που υπάρχει, απάντησε: “Στην ΑΕΚ η πίεση είναι ένα στοιχείο που δεν λείπει ποτέ. Στην ΑΕΚ θα υπήρχε πίεση ακόμα και αν είχαμε κάνει τέσσερις νίκες. Μην μου μιλάτε εμένα για πίεση, ειδικά εμένα προσωπικά. Ξέρω καλά τι σημαίνει πίεση”.

Αναφορικά με τον Κάιλς, τόνισε: “Ο Κάιλς βρίσκεται σε άδεια από την ομάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…