Κεντρική Αρθρογράφοι Νικολάου Φιλάκια ο Πάρις, ναι…

Φιλάκια ο Πάρις, ναι…

dermanis meleti

dermanis-meleti

nikolaouΝα πανηγυρίζει και να στέλνει φιλάκια στην κάμερα ο φροντιστής του Παναθηναϊκού, Πάρις Δερμάνης, ναι… Είναι φυσιολογικό.

Τέτοια νίκη-πρόκριση ούτε ο Ιβάνοβιτς δεν την περίμενε. Οι “πράσινοι” θαρρείς για μερικά λεπτά μετά τη λήξη ήταν πιο σαστισμένοι από τους ηττημένους “ερυθρολεύκους”, που έχασαν μέσα από τα χέρια τους το ματς της ζωής τους. Ο μπαρουτοκαπνισμένος Πάρις ήταν ο πιο συνειδητοποιημένος και το έδειχνε.

Να πανηγυρίζει όμως ο… ΑΝΤ1 (στα διαφημιστικά) για τον “τελικό”, που βγάζει τον Κυπελλούχο πριν καν αρχίσει το ματς, και άρα να “στέφει” τροπαιούχο τον Παναθηναϊκό από τις 9 Οκτωβρίου, είναι κάπως. Και κατά την περιγραφή του ματς υπήρχε αυτή η αίσθηση. Και οι πέτρες ξέρουν ότι οι “πράσινοι” είναι πλέον το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Φαβορί είναι. Τα “φαβορί” καμιά φορά ανατρέπονται.

Στη ζωή έρχονται και τα πάνω κάτω. Και στο κάτω-κάτω της γραφής, αν θέλουμε το Κύπελλο ν’ αποκτήσει ξανά αίγλη, θα πρέπει να ελπίζουμε στην έκπληξη. Στενοχωρούμε τους φίλους του “τριφυλλιού”, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Και ποιος είναι αυτός, που βγάζει εκ προοιμίου εκτός μάχης τον φιλόδοξο (και φέτος) ΠΑΟΚ του σπουδαίου Σούλη Μαρκόπουλου; Ή, γιατί είναι αποκλεισμένοι από χέρι ο Απόλλωνας Πάτρας και η Νέα Κηφισιά;

Θεωρούμε δεδομένο, ότι ήταν τέτοια η “επικοινωνιακή γραμμή” του Καναλιού, προκειμένου “να προμοτάρει” το ντέρμπι σε ευρύ κοινό και δεν ευθύνονται οι καλοί συνάδελφοι. Όμως ελπίδες δικαιούται να έχει ο καθένας. Το ‘πε άλλωστε και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς: “Για να κατακτήσουμε το Κύπελλο υπάρχουν άλλα δύο πολύ σημαντικά ματς. Υπάρχουν κι άλλες καλές ομάδες”.

Δεν ξέρουμε τι πιθανότητες υπάρχουν για να σταματήσει κανείς την ορμή του Παναθηναϊκού, ο οποίος πέτυχε μια δίκαιη αλλά ανέλπιστη νίκη. Πρόδηλο είναι, ότι αφού ξεπέρασε το αποψινό εμπόδιο έχοντας προβλήματα και μία μπερδεμένη εικόνα στο παρκέ, κι ας πήρε το ροζ φύλλο Αγώνα, ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Και καλά κάνει.

Όσο για τον Ολυμπιακό; Είναι η πρώτη φορά ίσως που θα συμφωνήσουμε με τους “πληκτρολόγους” των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Τέτοιο ματς δεν το χάνεις, Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο Παναθηναϊκός έδειξε ψυχή και του πιστώνεται, αλλά σ’ αυτή την φάση είναι ό,τι χειρότερο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Παππάς-Γιάνκοβιτς και Μπατίστα, αλλά και Διαμαντίδης (πρωτότυπο) σε κρίσιμες φάσεις έδωσαν την νίκη στον Παναθηναϊκό, αλλά το ματς κρίθηκε κυρίως από προσωπικές επιλογές και ανορθόδοξες καταστάσεις. Λογικό βέβαια.

Είναι νωρίς ακόμη και όπως γράψαμε και παραπάνω τα προβλήματα πολλά. Δεν περιμέναμε να δούμε ρεσιτάλ τακτικής μέσα ή έξω από τον πάγκο. Οι “πράσινοι” πέτυχαν έναν άθλο. Δεν αλλάζει αυτό. Και προφανώς θα βελτιωθούν και γρήγορα.

Για την ένσταση του Ολυμπιακού: Ουδέν σχόλιον… Από σεβασμό στον ηττημένο, που πάντως να επισημάνουμε “έχασε έναν τίτλο, αλλά όχι τη… χρονιά”. Ακόμα…

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…