Κεντρική NBA Οι “πενταδάτοι” των Χόρνετς
NBA

Οι “πενταδάτοι” των Χόρνετς

steve clifford hornets

steve clifford-hornets

Οι Χόρνετς, έχοντας την παρακαταθήκη της περσινής εξαιρετικής σεζόν όπου έφθασαν μέχρι τα πλέι οφ και όντες αρκετά ενισχυμένοι, ξεκινούν την προετοιμασία τους ευελπιστώντας πως θα καταφέρουν ακόμα περισσότερα.

Ο προπονητής της ομάδας, Στηβ Κλίφορντ, στα πλαίσια της Media Day της ομάδας, αναφέρθηκε στους πέντε παίκτες που σχεδιάζει να χρησιμοποιεί στη βασική πεντάδα.

Οι “ακρογωνιαίοι λίθοι”, Αλ Τζέφερσον και Κέμπα Ουόκερ, ήταν δεδομένο πως θα συμπεριλαμβάνονται σε αυτή, στις θέσεις “5” και “1” αντίστοιχα. Από κει και πέρα, ο 53χρονος τεχνικός, δήλωσε πως άλλοι δύο στους οποίους έχει καταλήξει είναι τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Μάρβιν Ουίλιαμς και Λανς Στέφενσον.

Η πέμπτη θέση θα καθοριστεί από το που θα χρησιμοποιηθεί ο “Born Ready“. Αν παίζει στη θέση “3” τότε βασικός θα είναι ο, σούτινγκ γκαρντ, Τζέραλντ Χέντερσον ενώ αν αγωνίζεται ως δυάρι, θέση, ως φόργουορντ, στη βασική πεντάδα θα βρίσκει ο Μάικλ  Κιντ-Γκίλκριστ.

Επιπλέον, αναφερόμενος στον Στέφενσον, ο Κλίφορντ υπογράμμισε πως θέλει να προσφέρει παντού και να έχει πολύπλευρη επιρροή στο παρκέ από το να περιοριστεί στο ρόλο του σκόρερ. Τα περσινά του νούμερα – 13.8 πόντοι, 7.2 ριμπάουντ, 4.6 ασίστ – καταδεικνύουν πως έχει την ποιότητα να ανταποκριθεί στο all around παιχνίδι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…