Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Μία νέα δύναμη, ίσως, γεννηθεί”

“Μία νέα δύναμη, ίσως, γεννηθεί”

liogas1

liogas

Ο Ίκαρος έπειτα από 4 χρόνια στην Α1 βρέθηκε την περσινή σεζόν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα της Καλλιθέας παρότι πλέον συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής βρήκε αυτή την άτυχη συγκυρία ως ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα. Ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Λιόγας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για το νέο πρότζεκτ που υπάρχει στο σύλλογο και αφορά την στήριξη στους “νεαρούς ελπιδοφόρους αθλητές”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την συνεργασία του με τον Ίκαρο Καλλιθέας:”Το καλοκαίρι έγινε μία επαφή με την κεφαλή του συλλόγου, Δημήτρη Αγγελόπουλο. Στη συνάντηση που είχαμε μου παρουσίασε το όραμα που έχει και αφορά τα παιδιά των υποδομών. Αυτή τη στιγμή το εφηβικό τμήμα έχει 6 παιδιά στις μικρές Εθνικές ομάδες κι υπάρχει η θέληση να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα στηριχτεί κυρίως σε αυτά τα παιδιά. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι μιλάμε για αθλητές 16 ετών κι η μετάβαση τους από το εφηβικό στις απαιτήσεις του αντρικού μπάσκετ είναι δύσκολη. Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος είχε τη διάθεση να πλαισιώσει αυτά τα παιδιά με κάποιους παίκτες που συνδυάζουν εμπειρία αλλά και μεγάλες φιλοδοξίες.

Όταν μου παρουσιάστηκε το συγκεκριμένο πρότζεκτ δέχτηκα να αναλάβω την ομάδα γιατί μου δίνει προπονητικά τη δυνατότητα να δουλέψω με ανθρώπους που έχουν κίνητρο, όραμα και στόχους για το μπάσκετ.Μέχρι τώρα είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος από την προσπάθεια που καταβάλουν όλοι στο σύλλογο και ιδιαίτερα οι αθλητές. Με βάση την εμπειρία μου, όμως, ξέρω ότι η σκληρή δουλειά δεν βγαίνει ποτέ την εποχή που γίνεται αλλά αρκετά αργότερα”.

Για τη συμμετοχή του Ικάρου στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής: “Αρχικά είχε αποφασιστεί η ομάδα να αγωνιστεί στην Α2, όμως για λόγους που έχουν αναλυθεί μετέχουμε τελικά στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής. Το γεγονός ότι επιτρέψαμε σε κάποιους παίκτες να αποχωρίσουν από την ομάδα, καθώς με άλλους παίκτες ξεκινήσαμε προετοιμασία αλλά τελικά αποκτήσαμε κάποιους άλλους, έκανε ένα κομμάτι της δουλειάς που έγινε το καλοκαίρι να πάει χαμένο. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την φύση της ομάδας που απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από άπειρους παίκτες δείχνει πόσο χρόνο και πόση δουλειά χρειάζεται μέχρι να πατήσει καλά στα πόδια της. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι αυτό τελικά θα γίνει. Μία νέα δύναμη, ίσως, γεννηθεί”.

Για το νικηφόρο παιχνίδι με το Περιστέρι: “Στην πρώτη αγωνιστική η ομάδα έχασε με 32 πόντους διαφορά κι αυτό δημιούργησε σε κάποιους μία αμφιβολία για το αν η ομάδα μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της κατηγορίας, όμως όλοι μέσα στο σύλλογο (παίκτες, προπονητές, διοίκηση) ανασκουμπώθηκαν και συνέχισαν να υποστηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται. Παρότι έχουμε κάποιους τραυματισμούς, καταφέραμε στο σύντομο χρονικό διάστημα της μίας εβδομάδας να αντιστρέψουμε το κλίμα και να κερδίσουμε το παιχνίδι με το Περιστέρι, το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Η ομάδα του Περιστερίου παρουσιάστηκε καλά διαβασμένη και σίγουρα είναι από τις ισχυρές της κατηγορίας. Η νίκη αυτή μας έδωσε τη δυνατότητα να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, όμως με βάση την εμπειρία μου γνωρίζω ότι η φύση της ομάδας είναι τέτοια που θα έχει πολλές διακυμάνσεις αγωνιστικά”.

Για τους στόχους που έχουν τεθεί: “Οι στόχοι είναι σε πρώτο επίπεδο να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα ομοιογενές σύνολο που θα παλεύει σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Αγωνιστικά θέλουμε να μείνουμε στη κατηγορία βάζοντας, όμως, στο παιχνίδι τους νεαρούς ελπιδοφόρους αθλητές μας”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…