Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Διαδικασία μάθησης”

“Διαδικασία μάθησης”

gist kaunas filiko

gist-kaunas-filiko

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Τζέιμς Γκιστ καλείται να ντυθεί… δάσκαλος. Δικαιολογημένα αν κρίνουμε από το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έχει πολλά νεαρά παιδιά στο ρόστερ του τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν προβληματίζεται όμως από αυτό. “Όλοι μαθαίνουμε” δήλωσε ξανά και ξανά μιλώντας στο eBasket.gr στη σημερινή media day του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα πολλά νεαρά παιδιά που υπάρχουν φέτος στο ρόστερ: “Είναι μία διαδικασία μάθησης για όλους. Είναι η πρώτη μου χρονιά που βιώνω μία ομάδα που “χτίζεται” από την αρχή. Παρόλ’ αυτά έχουμε ποιοτικούς παίκτες, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι χαμηλότερες οι προσδοκίες φέτος. Είμαστε δυνατή ομάδα. Στην αρχή μπορεί να φαίνεται άσχημα, αλλά στην πορεία θα γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι”.

Για το αν υπάρχει λιγότερη πίεση φέτος λόγω του ανανεωμένου ρόστερ: “Στον Παναθηναϊκό υπάρχει πάντα πίεση. Όταν φοράς τη φανέλα υπάρχει πίεση. Δεν ξέρουμε πως θα είμαστε στο τέλος της χρονιάς, αυτή τη στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Είναι όμως μία μεγάλη χρονιά και θα δούμε τι θα γίνει”.

Για τον αγώνα με Ολυμπιακό: “Δεν είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε χωρίς κόσμο. Είναι όμως ένας αγώνας που δεν έχει σημασία τι τακτική έχεις, αλλά το πόσο παθιασμένα θα παίξεις. Είναι μία μάχη. Όποιος το θέλει περισσότερο θα είναι νικητής. Μπορείς να λες ότι ο Ολυμπιακός είναι πιο δυνατή ομάδα, ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι το φαβορί αλλά στο τέλος της ημέρας δεν ξέρεις ποιος θα κερδίσει”.

Για το αν νιώθει πως πρέπει να κάνει περισσότερα πράγματα φέτος εντός κι εκτός παρκέ: “Είναι μία διαδικασία μάθησης όπως είπα και νωρίτερα. Ακόμα και για μένα. Όλα αυτά τα χρόνια παίζω στην Ευρωλίγκα έχω μάθει πολλά, τώρα είναι η σειρά μου να καθοδηγήσω αυτά τα παιδιά. Να τους μιλάω και να τους δίνω το καλό παράδειγμα. Σε αυτή την ηλικία, τα περισσότερα νεαρά παιδιά νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Παρόλ’ αυτά πρέπει να τους μιλάς διαρκώς και να τους εξηγείς τα πάντα. Ελπίζω πως στο τέλος θα μάθουν και να παλέψουν μαζί μας”.

Για τα προβλήματα τραυματισμών και την προετοιμασία: “Δεν έχουμε γεμάτο ρόστερ αυτή τη στιγμή. Έχουμε τραυματισμούς, ακόμα κάνουμε μεταγραφές. Είναι δύσκολα, αλλά μέρα με τη μέρα θα βελτιωνόμαστε και θα γινόμαστε καλύτεροι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…