Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Έτοιμοι να κερδίσουμε”

“Έτοιμοι να κερδίσουμε”

esteban batista bayern panathinaikos

esteban-batista-bayern-panathinaikos

Τη σημασία της ιδιαίτερης αναμέτρησης με τη Φενέρμπαχτσε επεσήμανε ο Εστεμπάν Μπατίστα στο blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα. Ο Ουρουγουανός σέντερ τόνισε πως το “τριφύλλι” πρέπει να αφήσει πίσω τους συναισθηματισμούς (λόγω επιστροφής του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ) και να είναι συγκεντρωμένο ώστε να φτάσει στη πολύ σημαντική για τη συνέχεια νίκη.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο “αθηναίοςΜπατίστα στο blog του:

“Γεια σας απ’ την Αθήνα. Ήδη έχουμε δώσει δύο αναμετρήσεις στην Ευρωλίγκα 2014-15 κι η επίδοσή μας είναι 50%… Ήμασταν νικητές στην πρεμιέρα απέναντι στην Τούροφ. Είναι πρωτάρηδες στη διοργάνωση, αλλά, όπως όλοι διαπιστώσαμε, διαθέτουν ποιότητα ως ομάδα κι επίσης σε ατομικό επίπεδο και πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Είναι μία πολύ καλή ομάδα. Για εμένα ήταν ένα σπουδαίο συναίσθημα κι επίσης πολύ συναισθηματική στιγμή η επιστροφή μου στην κορυφαία διοργάνωση και στο υψηλότατο επίπεδο. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα πάντα πρέπει ν’ αφορά την ομάδα. Είμαι χαρούμενος επειδή δουλεύουμε σκληρά ως ομάδα και καταφέραμε ν’ αρχίσουμε την Ευρωλίγκα 2014-15 με το δεξί.

Δυστυχώς δεν καταφέραμε τη νίκη στο Μόναχο απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως η Μπάγερν. Έπαιξαν σκληρά, έβαλαν μεγάλα καλάθια και νίκησαν. Σίγουρα δε μας αρέσει να χάνουμε και δεν είμαστε χαρούμενο μ’ αυτή την κατάσταση. Αλλά πρέπει να προχωρήσουμε. Πρέπει να ‘μαστε πιο συγκεντρωμένοι στην επόμενη αναμέτρησή μας και θα προσπαθήσουμε σκληρά στις επόμενες προπονήσεις μας. Μέσα απ’ τις καθημερινές προπονήσεις μας χτίζουμε το χαρακτήρα μας ως ομάδα και θα δώσουμε το καλύτερο δυνατό, επειδή εκπροσωπούμε έναν γιγαντιαίο σύλλογο.

Αναφορικά με τη Μπάγερν, πρέπει να μοιραστώ μαζί σας κάτι ιδιαίτερο. Ήταν μεγάλη ευχαρίστησή μου να γνωρίσω και να βγάλω μία φωτογραφία με τον Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή. ΟΚ, είμαι παίκτης του μπάσκετ, αλλά δεν ξεχνώ πως κατάγομαι απ’ την Ουρουγουάη. Στη χώρα μου όλοι αγαπούν το ποδόσφαιρο. Το ίδιο κι εγώ. Και για εμένα ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία. Είναι ένας απ’ τους μεγαλύτερους παίκτες στον κόσμο κι ήμουν πολύ χαρούμενος που άκουσα πως είναι μεγάλος θαυμαστής του μπάσκετ. Ήμουν πολυ χαρούμενος, επειδή είχαμε την ευκαιρία να συναντήσω μία τόσο σπουδαία προσωπικότητα. Αλλά θα ‘μουν πιο χαρούμενος αν είχαμε κερδίσει την αναμέτρηση.

Τώρα έχουμε μία πολή σημαντική αναμέτρηση απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Ξέρω πως αυτή είναι μία ιδιαίτερη αναμέτρηση για όλους τους Παναθηναϊκούς και τον οργανισμό, ιδίως αν αναλογιστούμε τη δυνατή σχέση ανάμεσα στον κόσμο, στο σύλλογο και στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αντιμετώπισα τον Παναθηναϊκό, όταν ο κόουτς Ομπράντοβιτς ήταν εδώ, ως παίκτης της Λαμποράλ Κούτσα υπό τις οδηγίες του… Ντούσκο Ιβάνοβιτς! Φοβερή σύμπτωση, δε νομίζετε;

Όλοι ξέρουμε πως αυτή είναι μία ιδιαίτερη αναμέτρηση, αλλά αυτό αφορά τα εκτός παρκέ! Κατά τη διάρκεια των 40 λεπτών της αναμέτρησης όλοι θέλουν να νικήσουν. Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ όπως ο κόουτς Ομπράντοβιτς θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο για την ομάδα και να νικήσει αυτή… Επομένως πρέπει να ‘μαστε έτοιμοι να παίξουμε σκληρά, να ‘μαστε συγκεντρωμένοι, να παλέψουμε για κάθε ριμπάουντ, για κάθε μπάλα, ώστε να νικήσουμε και να κάνουμε τον κόσμο μας περήφανο και χαρούμενο.

Τέλος πρέπει να σας πω πως αισθάνομαι σαν Αθηναίος! Είναι μία πολύ όμορφη πόλη κι ήδη έχω κάνει μερικούς φίλους, υπόσχομαι να γράψω περισσότερες λεπτομέρειες στην επόμενη “συνάντησή” μας, επειδή τώρα είμαστε πολύ απασχολημένοι έπειτα το ταξίδι μας απ’ το Μόναχο, τις προπονήσεις στο ΟΑΚΑ και την αναμέτρηση της Α1 απέναντι στην ΑΕΚ.

Τα ξαναλέμε σύντομα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…