Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Ευχάριστο και τιμητικό”

“Ευχάριστο και τιμητικό”

fragkias

fragkias

Οι 17οι Πανασιατικοί αγώνες που ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 4 Οκτωβρίου στην Ιτσεόν της Κορέας, θα έχουν και ελληνικό χρώμα, καθώς ο Βασίλης Φραγκιάς θα βρίσκεται στα ηνία της εθνικής ομάδας του Κατάρ. Ο έμπειρος τεχνικός, που στις 23 του μήνα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Κουβέιτ – Μογγολία, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του, το Κατάρ που σύντομα θα μας απασχολήσει αλλά και για την Εθνική Ελλάδας που παρακολουθούσε ανελλιπώς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για τη συνεργασία του με την Εθνική του Κατάρ: “Ήταν κάτι πολύ ξαφνικό. Μπορούσα να φανταστώ πολλά πράγματα αλλά δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι θα εργαστώ σε μία εθνική ομάδα της Ασίας κι ειδικά σε μία χώρα όπως το Κατάρ που είναι από τις πλέον αναπτυγμένες χώρες στον κόσμο κι αγαπάει πολύ τα σπορ. Ήταν πολύ ξαφνικό, όμως ήταν πολύ ευχάριστο και τιμητικό γιατί είναι η πρώτη φορά που ανέλαβα μία εθνική ομάδα”.

Για το μπάσκετ στο Κατάρ για το οποίο δεν γνωρίζουμε πολλά: “Ο γενικός γραμματέας της Ολυμπιακής επιτροπής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ είναι ο ίδιος ο Σεΐχης, Saoud bin Abdulrahman Al-Thani, ο οποίος τρέφει μεγάλη αγάπη για το μπάσκετ και η βοήθεια του είναι πάρα πολύ σημαντική για την εξάπλωση του αθλήματος στο Κατάρ. Ο Σεΐχης είναι ένας άνθρωπος οραματιστής, τεχνοκράτης, πολύ οργανωτικός κι έξυπνος. Αγαπάει πολύ τα σπορ και το μπάσκετ κι είναι σίγουρο ότι στο μέλλον ο κόσμος θα μάθει περισσότερα για το μπάσκετ εδώ”.

Για το ρόστερ της ομάδας και τα χαρακτηριστικά που έχει: “Βρήκα μία ομάδα που παίζει πολλά χρόνια μαζί. Υπάρχουν παίκτες που αγωνίζονται στην Εθνική περίπου είκοσι χρόνια κι αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν θετικά αλλά κι αρνητικά στοιχεία. Είναι θετικό ότι η ομάδα διαθέτει μεγάλη εμπειρία, όμως από την άλλη ο μέσος όρος ηλικίας είναι αρκετά υψηλός. Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας τα θετικά στοιχεία, ενώ σε συνεργασία με τον general manager της ομάδας, Ahmed Abdulhadi, έχουμε αποφασίσει νέα παιδιά να μπουν σταδιακά στο ρόστερ όπως κάναμε άλλωστε κι εφέτος. Θέλουμε να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα μπορέσει τα επόμενα χρόνια να διεκδικήσει είτε την πρόκριση της στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας είτε στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο”.

Για τους στόχους που υπάρχουν στους ερχόμενους Πανασιατικούς αγώνες: “Το Πανασιατικό είναι μία δυνατή διοργάνωση. Στην Ευρώπη έχετε πάρει μία γεύση από τις ομάδες μέσα από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι ομάδες δεν συγκρίνονται με τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, όμως υπάρχουν χώρες όπως το Ιράν με ΝΒΑερς, ενώ Κορέα και Φιλιππίνες μπορεί να παίζουν ένα ασυνήθιστο μπάσκετ, όμως έχουν καλά στοιχεία. Εκτός των προαναφερθέντων υπάρχει και μία μεγάλη δύναμη, η Κίνα που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αντλεί παίκτες από μία τεράστια δεξαμενή.

Ο στόχος μας είναι να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα προσπάθησε για μία διάκριση και δεν τα κατάφερε. Μαζί με τον συνεργάτη μου, Γιώργο Μπιτζάνη, έχουμε μία εικόνα των ομάδων και θα προσπαθήσουμε να μπούμε «σφήνα» στα πιο υψηλά κλιμάκια, όμως σίγουρα θέλουμε να έχουμε ένα καλό τουρνουά και να συνοδευτεί από ανάλογα αποτελέσματα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και κάνουμε τον κόσμο του Κατάρ να νιώσει περήφανος για την ομάδα του”.

Για την πορεία της Εθνικής ομάδας: “Νομίζω η Εθνική έδειξε μία πολύ καλή εικόνα. Πραγματικά ως Έλληνας του εξωτερικού ένιωσα περήφανος και για το θέαμα που παρουσίασε αλλά και για τους προπονητές που έδειξαν σπουδαία δουλειά. Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι η ομάδα απέπνεε υγεία σε όλους τους τομείς. Θεωρώ ότι σταθήκαμε λίγο άτυχοι που σταυρώσαμε με τη Σερβία στα νοκ άουτ γιατί είδατε ότι κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό. Όσοι ασχολούνται με μπάσκετ ξέρουν ότι στα ματς της μίας βραδιάς μπορούν να συμβούν τα πάντα. Εμείς δεν ήμασταν στο καλύτερο μας βράδυ, ενώ οι Σέρβοι έδειξαν ότι έχουν μία καλή ομάδα.

Περιμένουμε πλέον τις επόμενες διοργανώσεις, ώστε η ομάδα να μας δώσει τη χαρά ενός μεταλλίου αρκεί να μείνει, κατά την γνώμη μου, με το ίδιο τεχνικό επιτελείο. Αυτό που φάνηκε και σε αυτή την διοργάνωση είναι ότι υπάρχουν παιδιά με διάθεση κι έτοιμα να δώσουν ό,τι έχουν με στόχο να πάει καλά η ομάδα. Προσωπικά ως προπονητής ένιωσα πολύ υπερήφανος και δεν πρέπει κανείς να τους κρίνει για ένα άτυχο αποτέλεσμα μίας βραδιάς αλλά για τη συνολική εικόνα που ήταν θετική”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…