Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Έκανε απολογισμό

Έκανε απολογισμό

collet france pagkosmio

collet-france-pagkosmio

Η Γαλλία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας και ο Βινσέντ Κολέ στις δηλώσεις του μετά το μικρό τελικό με τη Λιθουανία έκανε τον απολογισμό της φετινής παρουσίας των “τρικολόρ” ενώ αναφέρθηκε και στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ που θα διοργανώσει η χώρα του:

“Κατά τη διάρκεια του τουρνουά γινόμασταν όλο και καλύτεροι. Είχαμε μία εξαιρετική παρουσία. Μην ξεχνάμε ότι μας έλειπαν σημαντικοί παίκτες, όπως ο Τόνι (Πάρκερ), ο Αλεξίς (Αζινκά), ο Νάντο (Ντε Κολό), ο Γιοακίμ (Νοά). Παρά ταύτα καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα με παίκτες που είχαν “χημεία” μεταξύ τους”, τόνισε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας και συνέχισε:

“Τα νέα παιδιά που είχαμε στην ομάδα πήγαιναν βήμα-βήμα, μας βοήθησαν πολύ να λειτουργήσουμε ως σύνολο και στα τελευταία παιχνίδια ανέλαβαν δράση και μας καθοδήγησαν οι πιο έμπειροι παίκτες, όπως ο Μπορίς (Ντιαό) και ο Νικολά (Μπατούμ)”.

“Όταν ξεκινήσαμε αυτή την “περιπέτεια” τον Ιούλιο, ήταν μέσα στις σκέψεις μας να καπαρώσουμε μία θέση στην πρώτη τριάδα. Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο, καθώς πολλές ομάδες είχαν στόχο και μπορούσαν να κατακτήσουν ένα μετάλλιο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κολέ.

Σχετικά με το Ευρωμπάσκετ του 2015, ο κόουτς των πρωταθλητών Ευρώπης σχολίασε: “Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε τον τίτλο στο σπίτι μας. Τα τελευταία χρόνια καμία από τις ομάδες που διοργάνωσε τα τουρνουά δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να το πετύχουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…