Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ο… αλλαγμένος Βασίλης

Ο… αλλαγμένος Βασίλης

charalampopoulos kaliteri pentada

charalampopoulos-kaliteri pentada

Έχοντας ολοκληρώσει πλέον τις υποχρεώσεις του με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας μας, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στρέφει την προσοχή του στην έναρξη της προετοιμασίας με τον Παναθηναϊκό. Ο νεαρός φόργουορντ, που πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις φέτος το καλοκαίρι με τη “γαλανόλευκη”, μίλησε στην εφημερίδα “Πράσινη” για τη νέα χρονιά, που ξεκινά σε λίγες ημέρες, τη σκληρή δουλειά που απαιτείται, αλλά και την αγωνιστική του ετοιμότητα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην “Πράσινη”:

– Τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Εφήβων και δωδέκατη στο Παγκόσμιο U17. Θέλω να μου κάνεις έναν μικρό απολογισμό και να μου πεις τι γεύση σου αφήνουν αυτές οι επιδόσεις, με δεδομένο πως φτάσατε κοντά στις πρώτες θέσεις και στις δύο διοργανώσεις…
“Καταρχάς είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να συμμετέχω σε τέτοιες διοργανώσεις και δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Στο Πανευρωπαϊκό είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία να φτάσουμε στον τελικό αλλά η ήττα από την Σερβία μας άφησε στον μικρό τελικό. Εκεί πετύχαμε την Κροατία οπού κατά την γνώμη μου ήταν η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά. Και η τέταρτη θέση είναι μεγάλη επιτυχία.

Στο Παγκόσμιο έπαιξε μεγάλο ρολό η κούραση από τα παιδιά που πήγαμε στην Τουρκία αλλά και ο μικρός χρόνος που είχαμε να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Παίξαμε με τους Αυστραλούς για να μπούμε στους “8”. Μετά από αυτήν την ήττα δεν υπήρχε τόσο μεγάλο κίνητρο, οπότε χάσαμε παιχνίδια σχετικά εύκολα όπως με την Αγκόλα! Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος”!

– Από το ξεκίνημα της περασμένης σεζόν μέχρι τώρα, συμμετείχες σε πάρα πολλά παιχνίδια με αποκορύφωμα το Ευρωπαϊκό της Τουρκίας όπου είχες τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής κι έπειτα το Παγκόσμιο στο Ντουμπάι. Νιώθεις έτοιμος για τα πιο δύσκολα που έρχονται;
“Δεν μπορώ να σας πω αν νιώθω έτοιμος ακόμα αλλά είναι σίγουρο πως είμαι πιο έτοιμος από άλλες χρονιές! Όχι όμως, ότι είμαι απόλυτα έτοιμος ακόμα καθώς πρέπει να βελτιώσω πολλά πράγματα στο παιχνίδι μου. Θέλω πολύ δουλειά απλά νιώθω βελτιωμένος. Το σίγουρο είναι πως θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και θα παλέψω για ν’ ανταποκριθώ στην επόμενη πρόκληση”.

“Ο Παναθηναϊκός με άλλαξε”

Στη συνέχεια ο παίκτης του “τριφυλλιού” αναφέρθηκε στις προπονήσεις του με τον Παναθηναϊκό που του έχουν αλλάξει τελείως την αγωνιστική του συμπεριφορά. Ακόμα, απέφυγε τον χαρακτηρισμό “ηγέτης” παρότι ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Εφήβων κι εξέφρασε την επιθυμία του να φανεί έτοιμος την κατάλληλη στιγμή, ώστε ν’ αξιοποιήσει την ευκαιρία που θα του δώσει ο Παναθηναϊκός.

– Στις δύο διοργανώσεις που συμμετείχες, σε αρκετές περιπτώσεις πήρες τον ρόλο του ηγέτη. Αισθανόσουν πιο έτοιμος σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας σου; Κατά πόσο σε έχουν βοηθήσει οι προπονήσεις με τον αντρικό του Παναθηναϊκού;
“Πραγματικά οι προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό με έχουν αλλάξει τελείως. Και ο τρόπος που παίζω είναι διαφορετικός αλλά και ο τρόπος που συμπεριφέρομαι εκτός γηπέδου. Προσπαθώ κάθε φορά να δίνω το καλύτερο που μπορώ για να κερδίζει η ομάδα. Είμαστε μικροί ακόμα για να χαρακτηριζόμαστε έτσι, γιατί τώρα χτίζουμε την προσωπικότητα μας”.

– Μετά το γεμάτο καλοκαίρι που είχες με τις Εθνικές ομάδες, τι σκέφτεσαι;
“Αυτή τη στιγμή το μόνο που σκέφτομαι είναι η προετοιμασία του Παναθηναϊκού και ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι προπονήσεις”.

– Έχεις ζήσει από κοντά τα δύο τελευταία νταμπλ του Παναθηναϊκού και δυο φορές τερμάτισες στη δεύτερη θέση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος με το εφηβικό. Πλέον ποιος είναι ο δικός σου στόχος;
“Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο στόχο, απλά θέλω να γίνομαι συνεχώς καλύτερος παίκτης ώστε να μπορέσω να σταθώ στον Παναθηναϊκό όπου οι απαιτήσεις είναι μεγάλες”.

– Ο Παναθηναϊκός έχει επενδύσει σε νεαρούς Έλληνες παίκτες, για να δημιουργήσει την ομάδα που θα διατηρηθεί στην κορυφή για πολλά χρόνια ακόμα. Σε αγχώνει το γεγονός ό,τι θα χρειαστεί κι εσύ να βάλεις το δικό σου λιθαράκι έχοντας διαφορετικό ρόλο από τα προηγούμενα χρόνια;
“Σίγουρα με αγχώνει γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ένας τεράστιος σύλλογος με μεγάλες προσδοκίες. Ελπίζω να φανώ έτοιμος την κατάλληλη στιγμή γιατί στο μπάσκετ δεν σου δίνονται πολλές ευκαιρίες”!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Τουρκική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον του Αταμάν»

Πήρε θέση η τουρκική Ομοσπονδία για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αταμάν. Η σειρά με…