Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Λιθουανία – Ελλάδα 77-73

Λιθουανία – Ελλάδα 77-73

spyridonidis greece lithuania kriti 14

spyridonidis-greece-lithuania-kriti 14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Οι… εννιά του Κώστα Μίσσα έκαναν κι απόψε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να πάρουν τη νίκη. Η αριθμητική υπεροχή της Λιθουανίας όμως δεν τους το επέτρεψε. Η Ελλάδα ηττήθηκε στον τελευταίο της αγώνα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (77-73) και κατέλαβε την έκτη θέση, με τη “Λιέτουβα” να βρίσκεται ένα σκαλοπάτι ψηλότερα.

Η Λιθουανία έδειξε μεγαλύτερη διάθεση στο α’ δεκάλεπτο, κάτι που της επέτρεψε να μπει από νωρίς σε θέση οδηγού. Η ομάδα του Τόμας Μασιούλις εκμεταλλεύτηκε στον υπερθετικό βαθμό την αδυναμία της ελληνικής άμυνας να κλείσει τον δρόμο προς το καλάθι και με μπροστάρηδες τους ψηλούς της μπόρεσε να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας (26-18).

Η οποία παρεμπιπτόντως μεγάλωνε λεπτό με το λεπτό, μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Κι αν δεν ήταν ο Πάρης Μαραγκός να… συμμαζέψει λίγο την κατάσταση, ενδεχομένως η “Λιέτουβα” να προηγούταν με περισσότερους από δεκατέσσερις πόντους (46-32) στο ημίχρονο.

Σε ένα πρώτο μέρος που η κακή άμυνα της Ελλάδας, κυρίως στη δεύτερη γραμμή και τις βοήθειες, έδινε διαρκώς τη δυνατότητα στους Λιθουανούς να ελέγχουν τον ρυθμό και να σκοράρουν με όποιον τρόπο ήθελαν.

Αυτά έγιναν στο πρώτο ημίχρονο, όχι όμως και στο δεύτερο. Εκεί όπου η εν γένει εικόνα της “γαλανόλευκης” βελτιώθηκε αισθητά. Η ομάδα του Κώστα Μίσσα πίεσε στην άμυνα, από εκεί βρήκε ρυθμό στην επίθεση και ανεβάζοντας στροφές σιγά σιγά μπόρεσε να μαζέψει τη διαφορά.

Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που το παιχνίδι έγινε… ντέρμπι στο 29ο λεπτό χάρη στο σερί 9-0 που “έτρεξε” μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (58-54).

Στην τελευταία περίοδο, οι παίκτες του Κώστα Μίσσα συνέχισαν να αγχώνουν τη Λιθουανία, αλλά αδυνατούσαν να πάρουν το προβάδισμα.

Η “Λιέτουβα” παρέμεινε μπροστά στο σκορ μέχρι το τέλος της αναμέτρησης (77-73), κατακτώντας την πέμπτη θέση της διοργάνωσης και αφήνοντας την Ελλάδα στην έκτη θέση.

Tα δεκάλεπτα: 28-18, 46-32, 61-56, 77-73
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
 (Μασιούλις): Ζαλάλις 8, Ταμούλις 6 (1), Κουμπίλιους, Γκιτβάινις 7 (2), Λεκαβίτσιους 6 (2), Ντίμσα 5 (1), Στασέλις, Γιανκάιτις 15 (1), Κρεστίνιν 6, Γκριγκόνις 14 (1), Γκριτσιούνας, Ταρόλις 10.
ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Μποχωρίδης 10 (1), Λιάπης 5 (1), Πουλιανίτης, Σπυριδωνίδης 3 (1), Χριστοδούλου 9 (1), Κουζέλογλου, Καμπερίδης 8, Αγραβάνης 14, Μαραγκός 24.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …