Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Κροατία – Ισπανία 61-63

Κροατία – Ισπανία 61-63

croatia spain kriti14

croatia-spain-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Παρότι ήταν με την πλάτη στον τοίχο με μόλις 1.8” να απομένει για το τέλος, η Ισπανία έκανε αυτό που έπρεπε και χάρη στο εντυπωσιακό καλάθι του Οριόλ Πάουλι στην εκπνοή πήρε τη νίκη επί της Κροατίας (63-61) και μαζί την πρόκριση στον αυριανό τελικό. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Τουρκία.

Ποιος έκρινε το παιχνίδι; Πέρα από τον Χάουμε Πονσαρνάου που σχεδίασε την τελευταία επίθεση, ο Οριόλ Πάουλι, που πέτυχε το καλάθι της νίκης στην εκπνοή.

Οι “φούριας ρόχας” ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος. Κυρίως γιατί είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τον -κυρίαρχο στις δύο ρακέτες- Γκιγιέρμο Ερνανγκόμεζ, την ίδια ώρα που οι Κροάτες σούταραν με μόλις 3/11 από την περιφέρεια στο α’ δεκάλεπτο.

Κι αν δεν ήταν ο Ντομινίκ Μάβρα και ο Τόμισλαβ Γκάμπριτς για να της δώσουν έξτρα σκορ στη β’ περίοδο, τότε είναι δεδομένο πως η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη των τεσσάρων πόντων (31-35) την οποία είχε ως πλεονέκτημα η Ισπανία στην ανάπαυλα.

Στη γ’ περίοδο φάνηκε όμως πως κάτι δεν δούλευε σωστά για τους “φούριας ρόχας”. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως έμειναν για περίπου εφτά λεπτά δίχως πόντο (!) στο παιχνίδι βλέποντας το προβάδισμά τους να “κάνει φτερά” και την ομάδα του Νταμίρ Μίλασιτς να έρχεται σε θέση οδηγού.

Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που το +6 (48-42) του 30ου λεπτού έμοιαζε… μικρό προβάδισμα για τη “χρβάτσκα” με βάση την εικόνα που είχαν οι δύο ομάδες στο γ’ δεκάλεπτο. Ας όψεται όμως η αστοχία από την περιφέρεια και το τραγικό επιθετικά παιχνίδι του Φίλιπ Μπούντοβιτς που δεν της επέτρεψαν να ξεφύγει ακόμα περισσότερο στο σκορ.

Κι αυτό γύρισε… μπούμερανγκ στην Κροατία όταν έφτασε η τελευταία περίοδος. Εκεί όπου ό,τι κι αν έγινε για κάτι παραπάνω από 39:48′ δεν είχε νόημα. Όσα έγιναν στα τελευταία δευτερόλεπτα αρκούσαν για να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές.

Αρχικά η Ισπανία έχασε την επίθεση που θα μπορούσε να της δώσει προβάδισμα ασφαλείας (είχε αέρα τριών πόντων), με 11” να απομένουν για το τέλος. Ο Νταμίρ Μίλασιτς κάλεσε τάιμ άουτ και η επίθεση βρήκε στόχο. Ο Τόμισλαβ Γκάμπριτς ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων “γράφοντας” το 61-61 στο 1.8” για την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Κι εκεί που όλοι ετοιμάζονταν για… παράταση, όλα άλλαξαν! Το εκπληκτικό καλάθι του Οριόλ Πάουλι (σ.σ.: πήρε back screen και πέτυχε alley hoop) στην εκπνοή έδωσε στους “φούριας ρόχας” τη νίκη με 63-61 και μαζί την ευκαιρία να διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στον αυριανό τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 31-35, 48-42, 61-63.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Μίλασιτς): Μαρινέλι 2, Γκούλαμ, Μπόσνιακ, Μάβρα 16 (5 τρίπ., 7 ασ.), Μπρζόγια 5 (1), Γκάμπριτς 19 (5/6 τρίπ.), Μπούντοβιτς 7 (1), Μάριτς 7, Ζγκάνετς 5.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Πονσαρνάου): Πάουλι 2, Βισέδο 11 (1), Μπριζουέλα 5, Σανς 10 (1), Ερνανγκόμεζ 10 (11 ριμπ.), Ντίαζ 7 (1), Σάιθ 13 (12 ριμπ.), Αμπάλντε 3 (1), Νόγκουες 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …