Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Κροατία – Γαλλία 63-55

Κροατία – Γαλλία 63-55

croatia france kriti14

croatia-france-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Η Κροατία επιβλήθηκε της Γαλλίας με 63-55 στο δεύτερο αγώνα της δεύτερης φάσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών ωστόσο οι δύο ομάδες εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά και απλά μένει ανοιχτή ποια θέση θα καταλάβουν στον έκτο όμιλο, ήτοι τη δεύτερη ή την τρίτη.

Η αναμέτρηση κρίθηκε ουσιαστικά στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου οι Κροάτες ήταν καταιγιστικοί, επέβαλαν το ρυθμό τους και με επιμέρους σκορ 23-7 προηγήθηκαν με 34-22 με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και ακολούθως συντήρησαν την πρωτοπορία μέχρι το τέλος. Κατά τα άλλα οι Γάλλοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και πήραν… κεφάλι με 15-11 στο 10’.

Όμως στη συνέχεια οι “τρικολόρ” εγκλωβίστηκαν στην άμυνα των αντιπάλων τους, “κόλλησαν” επιθετικά, με συνέπεια να πετύχουν μόλις 7 πόντους. Στην επανάληψη η ομάδα του Ζαν – Αϊμέ Τουπάν προσπάθησε να αντιδράσει και κατάφερε να περιορίσει την “παραγωγή” της αντιπάλου της στους 8 πόντους.

Την ίδια ώρα η διαφορά μειωνόταν στους 6 πόντους (42-36) στο 30’. Το συγκρότημα του Νταμίρ Μίλασιτς ανέβασε… στροφές στο τελευταίο δεκάλεπτο με σκοπό να διατηρήσει τα κεκτημένα στο σκορ. Έτσι, οι Κροάτες επανέφεραν γρήγορα τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (51-41) στο 35’.

Οι Γάλλοι πλησίασαν ξανά στο -6 (56-50) στο 38’ χάρη σε επιμέρους σκορ 9-5 που πραγματοποίησαν ωστόσο το τρίποντο του Κάρλο Ζγκάνετς διαμόρφωσε το 59-50 και έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της Κροατίας που πανηγύρισε την τρίτη της νίκη στη φάση των “12”. Από την άλλη η Γαλλία έπεσε στο 3-1.

Ο Μαρίν Μάριτς με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Τόμισλαβ Γκάμπριτς με 11 πόντους και ο Φίλιπ Μπάντοβιτς με 10 πόντους ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Αλεκσάντρ Σασάν με 12 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους.

Τα δεκάλεπτα: 11-15, 34-22, 42-36, 63-55.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Μίλασιτς): Μαρινέλι 8, Μπόσνιακ 2, Μάβρα 8, Μπρζόγια 4 (1 τριπ., 9 ριμπ.), Γκάμπριτς 11 (2), Μπάντοβιτς 10 (2), Μπάτσακ, Μάριτς 15 (6 ριμπ.), Ζγκάνετς 5 (1 τριπ., 7 ριμπ.).
ΓΑΛΛΙΑ (Τουπάν): Ρόζενφελντ 9 (2), Λεσόρ 5, Σενέ 6 (2), Ποντέν 2, Λαμπανσά 6 (2), Μπουτεϊγιέ 2, Λουουαού, Σασάν 12 (2), Νταλό 4, Μπιόνγκ, Τζαϊτέ 4 (7 ριμπ.), Γιαμπουσελέ 5 (1 τριπ., 9 ριμπ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …