Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Η μοναξιά του “πατερούλη”

Η μοναξιά του “πατερούλη”

aorakia adeio

aorakia-adeio

Η εικόνα του άλλοτε “ισχυρού άνδρα” του ελληνικού (ενδεχομένως και του διεθνούς) μπάσκετ, του Γιώργου Βασιλακόπουλου, να τα βάζει με τους διαιτητές, να διαπληκτίζεται με τον βοηθό προπονητή της Ισπανίας ήταν θλιβερή. Όπως και η εικόνα άλλων παρατρεχάμενων, που χοροπηδούσαν σε κάθε φάση. Αλλά δυστυχώς δεν ήταν η μόνη τραγική εικόνα από την Κρήτη.

Το κλειστό “Δύο Αοράκια” είναι τόσο εντυπωσιακό, όσο και τόσο… εντυπωσιακά άδειο. Όχι, δεν μας κάνει εντύπωση, γιατί στο Ηράκλειο Κρήτης, στα μέσα Ιουλίου, το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τους κατοίκους είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών.

Δεν χρειάζεται να βγάλεις σχολή διοίκησης επιχειρήσεων για να αντιληφθείς πως αυτόν τον καιρό περιμένουν να βγάλουν χρήματα από τον τουρισμό, κάτι που συμβαίνει σε όλη τη νησιωτική χώρα, όχι όμως και σε περιοχές πιο βόρειες, που δεν αποτελούν τουριστικό προορισμό.

Γιατί επέλεξαν οι παράγοντες της ΕΟΚ την -κατά τα άλλα εξαιρετικά φιλόξενη και μπασκετομάνα- Κρήτη, είναι κάτι που πρέπει να μας εξηγήσουν. Η αποτυχία προσέλκυσης φιλάθλων και χορηγιών (φαίνεται από τα led) είναι πρόδηλη, αλλά και αναμενόμενη.

Η Κρήτη θα ήταν σούπερ προορισμός τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο, άντε μέχρι και τον Μάιο. Όχι τον Ιούλιο. Γι’ αυτό και ήταν γεμάτο το γήπεδο και στον αγώνα του Παναθηναϊκού για την Ευρωλίγκα, και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, και στο All Star Game, που έγινε στα Χανιά.

Πέρα, όμως, από το ατυχές της επιλογής, δεν υπάρχει ούτε μια αφίσα, ούτε ένα πανό, ούτε μια ένδειξη στους δρόμους της πόλης, στο λιμάνι, στο κέντρο, στην πλατεία με τα λιοντάρια, πως γίνεται μια τόσο σημαντική διοργάνωση στο Ηράκλειο. Το γιατί, ας το εξηγήσουν οι χοροπηδούντες συνεργάτες του προέδρου. Αυτοί (δεν) ξέρουν…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …