Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Ελλάδα – Ουγγαρία 67-65

Ελλάδα – Ουγγαρία 67-65

agravanis greece hungary kriti14

agravanis-greece-hungary-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Πάλεψε, μάτωσε, κέρδισε! Μπορεί το εμπόδιο της Ουγγαρίας να φαινόταν εκ προοιμίου χαμηλό, αλλά εκ των πραγμάτων μόνο τέτοιο δεν ήταν. Η ομάδα του Ατίλα Βαράντι “έβγαλε το λάδι” στην Εθνική μας ομάδα, η οποία ναι μεν κέρδισε (67-65), αλλά μόνο… χαρούμενη δεν μπορεί να είναι για την εικόνα της εντός παρκέ. Στατικότητα, κακές επιλογές, χαμένα αμυντικά ριμπάουντ συνθέτουν την εικόνα που παρουσίασε απόψε η Ελλάδα.

Μία Ελλάδα που όμως, όπως έχουμε ξαναπεί πολλάκις κατά το παρελθόν, βρίσκεται σε περιόδο… προετοιμασίας εν μέσω του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης. Κάτι που την “πληγώνει” μέχρις στιγμής. Τουλάχιστον βρίσκεται μια ανάσα από την πρόκριση στη β’ φάση της διοργάνωσης και θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει για τη β’ φάση της διοργάνωσης έχοντας και τον Ιωάννη Παπαπέτρου στη σύνθεσή της.

Για ακόμη ένα παιχνίδι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε από τα πρώτα λεπτά πως έχει πρόβλημα. Επιθετικό. Η ομάδα του Κώστα Μίσσα ήταν προβλέψιμη, κι αν δεν είχε τον Γιώργο Διαμαντάκο σε τόσο καλή κατάσταση (σ.σ.: ο θηριώδης σέντερ πέτυχε τους πρώτους έξι πόντους της ομάδας), τότε η Ουγγαρία θα μπορούσε να είχε ξεφύγει ακόμα περισσότερο στο σκορ (6-15 στο 6′).

Το -9 όμως αποτελούσε έτσι κι αλλιώς σοβαρό πρόβλημα για τη “γαλανόλευξη”, η οποία μέσα σε όλα αυτά έπρεπε να διαχειριστεί και το γεγονός πως ο Λευτέρης Μποχωρίδης πήγε γρήγορα στον πάγκο εξαιτίας των δύο φάουλ στα οποία υπέπεσε.

Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με την Ουγγαρία να έχει διαρκώς το πάνω χέρι και τον Πάρη Μαραγκό να επωμίζεται το βάρος των επιθετικών προσπαθειών της Ελλάδας. Μπορεί μάλιστα να ήταν άστοχος από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (1/4), αλλά τα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρναν οι συμπαίκτες του αρκούσαν για διατηρήσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε απόσταση βολής (17-19). Κάτι που όμως μόνο ως θετικό δεν χαρακτηριζόταν.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η κατάσταση παρέμεινε προβληματική για περίπου πέντε λεπτά. Μέχρι δηλαδή να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους οι Μιχάλης Λιάπης και Δημήτρης Αγραβάνης. Ο “κοντός” κι ο “ψηλός” σκόραραν συνεχόμενα καλάθια βοηθώντας την Ελλάδα να επιστρέψει από το -5 (23-28) του 14ου λεπτού και να πάρει κεφάλι στο σκορ μετά από πολλή ώρα (32-28 στο 17ο λεπτό).

Μετά κόπων και βασάνων (και μπόλικη αστοχία στο μεσοδιάστημα όπως υποδηλώνει το 11/32 εντός παιδιάς), η ομάδα του Κώστα Μίσσα πήγε στα αποδυτήρια έχοντας ένα μικρό προβάδισμα τριών πόντων (36-33) που όμως δεν την εξασφάλιζε. Κυρίως γιατί η εικόνα της δεν έπειθε πως θα “καθαρίσει” με άνεση την Ουγγαρία, η οποία σούταρε με 4/11 τρίποντα στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Τι κι αν ο Δημήτρης Αγραβάνης και ο Δημήτρης Σιόλογκας έδειχναν να “ξεκολλούν” επιθετικά την Ελλάδα στο τρίτο δεκάλεπτο; Η επιθετική βελτίωση ήταν μόνο παρωδική αφού το +6 (47-41) του 24ου λεπτού διαδέχτηκε μία τετράλεπτη δυστοκία που έφερε αίφνης τους Ούγγρους μπροστά στο σκορ (47-48) δημιουργώντας νέα προβλήματα στον Κώστα Μίσσα.

Προβλήματα που έμοιαζαν δύσκολο να βρουν λύση άμεσα αφού πλέον η Εθνική μας αντιμετώπιζε πρόβλημα και στα αμυντικά ριμπάουντ. Εκεί όπου δηλαδή υπερίσχυε (θεωρητικά) των αντιπάλων της. Η ισοπαλία (51-51) του 30ου λεπτού επέτεινε την… ανησυχία εν όψει της συνέχεια.
Στην τελευταία περίοδο, ο λόγος που η νίκη κατέληξε στην ελληνική πλευρά ήταν το δίδυμο των Δημήτρη Αγραβάνη και Μιχάλη Καμπερίδη.

Οι δύο “ψηλοί” της Εθνικής μας έδωσαν πολλές μάχες (κέρδισαν τις περισσότερες) και με την εν γένει εικόνα τους έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της.

Ειδικά από τη στιγμή που μάζευαν τα ριμπάουντ και ευστοχούσαν από τη “γραμμή της φιλανθρωπίας”. Ειδικά ο “Κάμπε” ήταν καταλυτικός στο τέλος αφού πήρε το επιθετικό ριμπάουντ στα 10” και κερδίζοντας το φάουλ (ευστόχησε σε 1/2 βολές) έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της “γαλανόλευκης” καθώς η τελευταία επιθεση των Ούγγρων δεν βρήκε στόχο (67-65).

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 36-33, 51-51, 67-65.
ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Μποχωρίδης 4, Λιάπης 5 (1), Πουλιανίτης 3 (1), Σπυριδωνίδης 1, Χριστοδούλου 6, Σιόλογκας 8, Καμπερίδης 14 (11 ριμπ.), Αγραβάνης 13, Διαμαντάκος 8, Μαραγκός 5.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Γκόμπι): Μπάζο 3 (1), Μπαν 6 (1), Σιμόν 8, Σίνκοβιτς, Μπακ 3 (1), Περλ 17 (1), Βαράντι 8 (1), Τσάκβαρι, Τόροκ, Μπόγκναρ 12, Μόλναρ 6, Γκαραμβόλγκι 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …