Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Το “πράσινο” κόλπο

Το “πράσινο” κόλπο

papagiannis diamantakos

papagiannis-diamantakos

Η ανακοίνωση της πολυετούς συμφωνίας (!) με τον Γιώργο Παπαγιάννη έρχεται να δώσει συνέχεια στην τάση του Παναθηναϊκού να “χτιστεί” από την αρχή βασιζόμενος σε νεαρούς και εξελίξιμους παίκτες. Το πλάνο δεν είναι εύκολα υλοποιήσιμο αφού μιλάμε για παιδιά που ούτε καν έχουν ενηλικιωθεί.

Παρόλ’ αυτά, οι “πράσινοι” έχουν καταφέρει να “δέσουν” για το μέλλον τους ό,τι καλύτερο υπάρχει στη χώρα στη θέση του σέντερ. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε, πως ο Παναθηναϊκός διαθέτει ήδη στο δυναμικό του τον Γιώργο Διαμαντάκο, ο οποίος είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος από το νέο μεταγραφικό απόκτημα του “τριφυλλιού”.

Τα κοινά μεταξύ των δύο παικτών είναι περισσότερα απ όσα νομίζει κανείς. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, υπάρχει κάτι που τους ενώνει άμεσα. Τί είναι αυτό; Η δυνατότητά τους να ανήκουν στον Ολυμπιακό (!), ο οποίος όμως δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την περίπτωσή τους. Με αποτέλεσμα να δει αμφοτέρους να καταλήγουν στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο Γιώργος Παπαγιάννης αγωνίστηκε για λίγο στις Ακαδημίες των “ερυθρολεύκων”. Δεν έμεινε όμως εκεί για πολύ καιρό. Ο λόγος ήταν η άρνηση των Πειραιωτών να του προσφέρουν ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο για τις μετακινήσεις του καθότι ήταν αναγκασμένος να πηγαίνει καθημερινά στο ΣΕΦ ερχόμενος από τα Μέγαρα, όπου έμενε με την οικογένειά του.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανένδοτος και κάπως έτσι ο Γιώργος Παπαγιάννης κατέληξε στο Περιστέρι, με το οποίο έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό. Πριν κάνει το άλμα για τις ΗΠΑ και το Westtown High School της Φιλαδέλφεια.

Κάτι αντίστοιχο όμως συνέβη και με την περίπτωση του Γιώργου Διαμαντάκου. Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, ο έτερος “γίγαντας” του Παναθηναϊκού μπορούσε κάλλιστα να φορά την ερυθρόλευκη φανέλα!
Το καλοκαίρι του 2012, πριν συμφωνήσει με το “τριφύλλι”, προπονήθηκε για μία περίοδο με την ομάδα των Εφήβων του Ολυμπιακού.

Ουδείς όμως ασχολήθηκε περισσότερο μαζί του. Παρότι ήταν προφανές πως επρόκειτο για ένα ακατέργαστο διαμάντι που μπορούσε να προσφέρει στους Πειραιώτες, ο παίκτης πέρασε… απαρατήρητος από τους ανθρώπους της ομάδας.

Αποτέλεσμα; Λίγες εβδομάδες μετά ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό κάνοντας το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Η εξέλιξή του την τελευταία διετία είναι τρομακτική (δείγμα της δουλειάς που έχει γίνει πάνω του στο “τριφύλλι”) και από πέρσι λογίζεται ως ισότιμο μέλος της πρώτης ομάδας.

Συμπέρασμα: Δύο παίκτες που μπορούν να αφήσουν το στίγμα τους στο ελληνικό μπάσκετ την επόμενη δεκαπενταετία θα μπορούσαν να συνυπάρξουν ως συμπαίκτες, στον “αιώνιο” αντίπαλο. Η μοίρα (και η έλλειψη… οράματος από τους “ερυθρόλευκους”) τα έφερε διαφορετικά όμως…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…