Κεντρική NBA Τελικοί ολοταχώς! (vid)
NBA

Τελικοί ολοταχώς! (vid)

diaw thunder spurs

diaw-thunder-spurs

Mετά από πέντε μονόπλευρες αναμετρήσεις όπου οι έδρες έδωσαν επιβλητικές νίκες, οι Σπερς και οι Θάντερ άφησαν το καλύτερο για το τέλος. Τα “σπιρούνια” κατάφεραν ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, να πάρουν τη νίκη με 112-107, μέσα στην Οκλαχόμα, και να επιστρέψουν στους Τελικούς του ΝΒΑ όπου τους περίμεναν ήδη οι Χιτ για το remake της περυσινής χρονιάς. Μένει να δούμε αν θα έχουμε και ίδιο αποτέλεσμα ή αν η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς θα πάρει το “αίμα” της πίσω.

Οι Σπερς στερήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα τον Τόνι Πάρκερ που δεν έπαιξε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο και συνολικά πάτησε παρκέ για 19 λεπτά λόγω προβλήματος στον αστράγαλο, αλλά οι υπόλοιποι ανταπεξήλθαν άψογα.

Ο Μπόρις Ντιό έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας τους σκοράροντας 26 πόντους (5/8 διπ.-3/6 τρ.-7/10 βολές), ο Τίμ Ντάνκαν (19π.-15ρ.) ήταν εκεί “μιλώντας” στα πιο κρίσιμα σημεία του αγώνα και κυρίως στην παράταση, ο Κοουάι Λέοναρντ (17π.-11ρ.-4ασ.) αν και πολύ άστοχος (8/21 εντός παιδιάς) ήταν εξαιρετικά συνεπής αμυντικά και ο Μάνου Τζινόμπιλι (15π.-6ρ.-5ασ.-4κλ.) έκανε τα πάντα και έβαλε το μεγαλύτερο σουτ του αγώνα, σώζοντας την παρτίδα όταν το ματς έδειχνε να ξεφεύγει από τα χέρια της ομάδας του.

Οι Θάντερ κατάφεραν να επανέλθουν ανατρέποντας διψήφια διαφορά στην τελευταία περίοδο αλλά δεν άντεξαν μέχρι τέλους. Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ (34π.-7ρ.-8ασ.-6κλ.) ήταν φανταστικός αποτελώντας την βασικότερη αιτία που ροκανίστηκε η διαφορά και μαζί με τον Κέβιν Ντουράντ (31π.-14ρ.-3κοψ.) τράβηξαν το μεγαλύτερο μέρος του επιθετικού φορτίου χωρίς να πάρουν περισσότερες αξιόπιστες βοήθειες. Ο Ρέτζι Τζάκσον (21π.-5ρ.-3ασ.) έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στη σειρά και ο Σερζ Ιμπάκα (16π.-4ρ.-3ασ.) βοήθησε περισσότερο επιθετικά αλλά ο πάγκος ήταν ξανά η “αχίλλειος πτέρνα”. Οι γηπεδούχοι πήραν από τους αναπληρωματικούς τους 5 πόντους ενώ οι αντίπαλοι τους 51!

ginobili-thunder-spurs

Οι Θάντερ ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος με την τετράδα των Ντουράντ, Ουέστμπρουκ, Ιμπάκα και Τζάκσον να σκοράρουν συνεχώς και να δίνουν λύσεις. Έτσι η Οκλαχόμα πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 7 πόντους (49-42).

Στο δεύτερο μέρος οι ισορροπίες άλλαξαν.

Οι Σπερς κατάφεραν να αμυνθούν αποτελεσματικά (συνολικά 15 κλεψίματα και 5 μπλοκ) και παράλληλα να κυκλοφορήσουν, με τον μοναδικό τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν, την μπάλα, πήραν καλάθια και βρήκαν λύσεις από όλους, σχεδόν. όσοι πάτησαν παρκέ, παράλληλα οι γηπεδούχοι ήταν πιο άστοχοι και με φοβερό επιμέρους σκορ 37-20 στο τρίτο δωδεκάλεπτο, έχτισαν διαφορά 10 πόντων (69-79), η οποία έφτασε στο +12 (69-81) στις αρχές της τελευταίας περιόδου.

Οι “Κεραυνοί” όμως δεν τα παράτησαν. Έσφιξαν περισσότερο την άμυνα τους, έβαλαν κρίσιμα σουτ, έκλεψαν και έτρεξαν στον αιφνιδιασμό (σκοράροντας 16 πόντους) και κατάφεραν μάλιστα να περάσουν μπροστά (99-97) 30’’ πριν την κόρνα της λήξης. Εν συνεχεία ήρθε το πολύ μεγάλο τρίποντο του Τζινόμπιλι και στο τέλος οι γηπεδούχοι έστειλαν το ματς στην παράταση με τις δύο βολές του Ουέστμπρουκ.

Στον έξτρα χρόνο, ο Ντάνκαν πήρε το όπλο του βάζοντας συνεχόμενους πόντους, γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του μιας και οι Θάντερ δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν χάνοντας το ένα σουτ μετά το άλλο. Δείγμα και της μεγάλης κούρασης καθώς οι τέσσερις προαναφερθέντες που κουβάλησαν την ομάδα έβγαλαν σχεδόν όλον τον αγώνα ελέω της ένδειας ποιοτικών λύσεων.

Η σκυτάλη δίνεται στους μεγάλους Τελικούς του ΝΒΑ με το Game 1 την Πέμπτη (05/06) στο Σαν Αντόνιο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…