Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Στο “στόχαστρο” ο Φριντέτ

Στο “στόχαστρο” ο Φριντέτ

fredette kings

fredette-kings

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να προβαίνει σε ολική ανανέωση του ρόστερ του αυτό το καλοκαίρι, αλλά τούτο δεν σημαίνει πως θα αποδυναμωθεί. Τουναντίον, οι “πράσινοι” σχεδιάζουν την επόμενη μέρα τους έχοντας βάλει ψηλά τον πήχη, τουλάχιστον όσον αφορά τον παίκτη που θα πλαισιώσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη στην περιφέρεια.

Ως γνωστόν πρώτος στόχος για τη μία θέση των γκαρντ είναι ο Νικ Καλάθης, αλλά από τη στιγμή που η υπόθεση της απόκτησής του είναι αρκετά δύσκολη, το “τριφύλλι” έχει πάντα στραμμένη την προσοχή του και στις εναλλακτικές λύσεις. Μία εξ αυτών μάλιστα έρχεται από το… ΝΒΑ.

Στον Παναθηναϊκό έχουν ξεκινήσει τις επαφές με τον Τζίμερ Φριντέτ, που την τελευταία τριετία αγωνίζεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχοντας φορέσει τη φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς και των Σικάγο Μπουλς. Μπορεί να μην έχει καταφέρει να καταγράψει μεγάλα νούμερα στον “μαγικό κόσμο”, παρά την επιλογή του στο Νο10 του Draft του 2011, αλλά η ικανότητά του στο περιφερειακό σουτ αρκεί για να μπει στα “πράσινα” ραντάρ.

Πρόκειται για έναν παίκτη που έκανε θραύση στα κολεγιακά του χρόνια με τη φανέλα του BYU, όπου πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις με αποτέλεσμα να γίνει διακαής πόθος για ουκ ολίγες ομάδες του ΝΒΑ στο Draft του 2011.

Εν τέλει κατέληξε στους Σακραμέντο Κινγκς, με την απόκτησή του να αποτελεί το “talk of the town” για αρκετό καιρό. Παρόλ’ αυτά έδειξε αδυναμία να επωμιστεί τον ρόλο του ηγέτη στους “Βασιλιάδες” με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να ξεχωρίσει και να αναδειχθεί. Ακόμα κι έτσι όμως οι 6.9 πόντοι (με 40.1% στα τρίποντα), τα 1.1 ριμπάουντ και οι 1.5 ασίστ ανά παιχνίδι είναι αριθμοί που δεν μπορούν να θεωρηθούν αμελητέοι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Τουρκική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον του Αταμάν»

Πήρε θέση η τουρκική Ομοσπονδία για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αταμάν. Η σειρά με…