Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ Σεμινάριο για μικρές ηλικίες

Σεμινάριο για μικρές ηλικίες

manouselis

manouselis

Το Διεθνές Σεμινάριο του ΣΕΠΚ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία αλλά ακολουθούν πολλά ακόμη.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης ετοιμάζει και Τοπικά Σεμινάρια με το Αρκαλοχώρι Κρήτης να παίρνει σειρά το διήμερο 28-29 Ιουνίου. Η θεματολογία θα είναι ειδική καθώς θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στις μικρές ηλικίες ενώ θα υπάρχει και η ημερίδα για την  “Ανάπτυξη και διάδοση της καλαθοσφαίρισης στις μικρές ηλικίες“.

Αφετηρία το πρωί του Σαββάτου (10:00), όπου ο γυμναστής, Κώστας Χατζηχρήστος, θα μιλήσει, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αρκαλοχωρίου, για την “Προπόνηση αθλητικής βελτίωσης στις μικρές ηλικίες 6-9, 10-12 και 13-15“. Τη “σκυτάλη” θα πάρει (11:45-14:15) ο προπονητής, Κώστας Κουρκούμπας, που θα αναφερθεί στον “Τεχνικό σχεδιασμό των ακαδημιών” και το πρόγραμμα της πρώτης μέρας κλείνει με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Μάνο Μανουσέλη, ο οποίος θα επικεντρωθεί στο “Footwork, dribbling, shooting – Ασκησιολόγιο για ανάπτυξη νεαρών καλαθοσφαιριστών“.

Τη δεύτερη μέρα (29/06), το σεμινάριο μεταφέρεται στο Συνεδριακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, όπου από τις 10:00 μέχρι τις 14:00, θα γίνει  ημερίδα σχετικά με την “Ανάπτυξη και διάδοση της καλαθοσφαίρισης στις μικρές ηλικίες“.

Τη συζήτηση θα συντονίζει ο γνωστός δημοσιογράφος, Βασίλης Σκουντής, και την εισαγωγή στη θεματολογία θα κάνει ο Μιχάλης Καλαϊτζάκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του σεμιναρίου:

10:00-11:30 Τοποθετήσεις ομιλητών:

* εκπρόσωπος Ε.ΚΑ.Σ.Κ. – υπεύθυνος αναπτυξιακού κ. Γιαννουλάκης Βαγγέλης: Τρόποι με τους οποίους η τοπική ένωση μπορεί να βοηθήσει στη διάδοση και ανάπτυξη της καλαθοσφαίρισης.
* πρόεδρος του τοπικού γραφείου Κρήτης του Σ.Ε.Π.Κ. – προπονητής ομάδας μπάσκετ του Εργοτέλη κ. Μακράκης Γιώργος: Τρόποι με τους οποίους μπορεί να γίνει το μπάσκετ ελκυστικό για το παιδί που έρχεται πρώτη φορά σε επαφή με το άθλημα.
* τεχνικός διευθυντής – υπεύθυνος ακαδημιών Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου Κουρκούμπας Κώστας: Οργάνωση – στελέχωση και λειτουργία Ακαδημιών.
* αθλητικός δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής: H δημοτικότητα της καλαθοσφαίρισης σε σχέση με άλλα αθλήματα. Οι λόγοι που δεν μπορεί το άθλημα να εκμεταλλευτεί τη δημοσιότητα από τις επιτυχίες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο.
* εκπρόσωπος Π.Σ.Α.Κ. Ανδρέας Γλυνιαδάκης. Ο ρόλος που έπαιξε η ακαδημία στην πρώτη του γνωριμία με το άθλημα και τα προβλήματα που συνάντησε μέσα από αυτή τη διαδρομή;

11:45-12:30

Όποιος παρευρισκόμενος το επιθυμεί, μπορεί να κάνει μία σύντομη τοποθέτηση.

Επίσης, έχει τη δυνατότητα να καταθέσει εγγράφως, στην γραμματεία της ημερίδας, τις προτάσεις του, συνοπτικές ή μακροσκελείς, οι οποίες θα μελετηθούν και θα συμπεριληφθούν στα πρακτικά της ημερίδας. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και τα σωματεία θα πάρουν αντίγραφο των πρακτικών στο τέλος της ημερίδας.

12:30-14:00

Ανοικτός διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η συμμετοχή των προπονητών στο Σεμινάριο θα είναι όπως συμβαίνει πάντα ελεύθερη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…